Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

'We hebben de aannemer nooit meer gezien'

27 november 2015

“Het plaatsen van die nieuwe keuken en badkamer is zo gepiept. Dan kan nóóit langer duren dan twee weken.” Vervolgens ben je een paar maanden verder en is het einde van de klus nog lang niet in zicht. Herkenbaar? Voor Aegon-medewerkers wel. Zij vertellen over hun verbouwing die heel wat voeten in de aarde heeft. Met deze keer: Annet Spronk.

Kinderen de deur uit

“Wat moeten mijn man en ik met vier slaapkamers? Dat is zonde van de ruimte in ons huis, we kunnen het véél beter gebruiken. Dus toen vorig jaar onze jongste zoon op kamers ging wonen, werd het tijd om te verbouwen. Ik zag het helemaal voor me: een inloopkast voor mijn kleding, een badkamer en suite. Mijn schoonzus heeft een eigen klusbedrijf dus zij dacht mee over de plannen. We schatten de verbouwing op bijna 13.000 euro en verhoogden onze hypotheek om de werkzaamheden te kunnen betalen. Het sloopwerk zouden we zelf doen om kosten te besparen, maar voor het ‘zware’ werk schakelden we een aannemer in. We kenden hem, het is een bekende uit het dorp. ‘Dus dat moet goedkomen, net als de voorgaande keren’, was ons gevoel. Helaas pakte dat net iets anders uit.”

Lelijk geschilderd, verkeerd gemeten

“Bij het vervangen van de oude dakkapel begonnen de problemen. We zouden een nieuwe krijgen – en dat stond ook in de offerte –, maar die opdracht had de aannemer niet goed gecommuniceerd met zijn werklieden. Puntje bij paaltje werd het bestaande timmerwerk vervangen en hoorden we ‘excuses’ achteraf. Gelukkig kregen we een korting op het aannemingsbedrag. Vervolgens werd de achterkant van de opgeknapte dakkapel lelijk geschilderd én hadden ze de hor voor de openslaande deuren in de woonkamer verkeerd opgemeten. ‘Ik neem nog contact met u op over het plaatsen van de juiste hor’, zei die jongen vlak voor de zomervakantie. We zijn inmiddels vier maanden verder en ik heb niets meer gehoord van de aannemer.  Geen belletje, geen e-mail, helemaal niets.”

Controleren 

“Houd héél goed een vinger aan de pols. Dat is mijn belangrijkste tip voor toekomstige klussers. Bespreek ’s ochtends precies wat de aannemer moet doen en controleer dit ’s avonds. Het afmaken van ons huis doen we zelf. Dus schilderen, behangen en de laminaatvloer opnieuw leggen. De eerste keer hebben we het laminaat verkeerd gelegd waardoor er speling ontstond tussen de planken. Dan gaat alles krom trekken. Ja, een verbouwing valt áltijd tegen! En die tegenvallers komen altijd op een moment waarop je het niet verwacht.”

Meer informatie?

Ga jij binnenkort verhuizen? En ga je net als Annet ook flink klussen? Bekijk onze speciale verhuizen-pagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter