Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Wennemars, Smit en Sponsor Bingo Loterij gekozen tot beste van het seizoen

21 maart 2003

Erben Wennemars en Gretha Smit zijn dit seizoen door het Nederlandse publiek en een vakjury verkozen tot respectievelijk Schaatser en Schaatsster van het Jaar. De Nederlandse sportpers heeft Sponsor Bingo Loterij benoemd tot de Schaatsploeg van het Jaar. De ereprijs voor de beste ploeg van het jaar is voor het eerst uitgereikt. De AEGON Ard Schenk Awards zijn donderdagavond in Amsterdam bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst ter afsluiting van het schaatsseizoen 2002/2003. Vorig jaar wonnen Jochem Uytdehaage en Andrea Nuyt de titel.

Natasja Bruintjes (Oss) en Tim Roelofsen (Giethoorn) zijn door de vakjury gekozen tot de talenten van het jaar en namen de Egbert van 't Oever Aanmoedigingsprijs voor C-junioren in ontvangst. Guusje van 't Oever overhandigde deze prijs (bestaand uit een geldbedrag ter ondersteuning van hun schaatscarrière) aan de winnaars. Vorig jaar ging de aanmoedigingsprijs naar Arjan Kieft en Tessa van Dijk.

De Schaatser en Schaatsster van het Jaar zijn gekozen door zowel het publiek als een vakjury. Schaatsfans konden hun stem uitbrengen via www.schaatsfan.nl. Vervolgens heeft de vakjury de winnaars aangewezen. Deze vakjury bestaat uit Ard Schenk (voorzitter), Ria Visser (schaatscommentator NOS Studio Sport en ex-schaatsster), Henk Vader (penningmeester Schaatssupportersvereniging Nederland), Ab Krook (topsport coördinator KNSB) en Gouke Nijholt (gewestelijk trainer Gewest Friesland).

De ploeg van Sponsor Bingo Loterij bestaat uit: Gianni Romme (Uithoorn), Mark Tuitert (Holten), Erben Wennemars (Zwolle), Martin Hersman (Lisse), Marianne Timmer (Zuid-Laren), Annamarie Thomas (Lemmer), Marja Vis (Schellinkhout), coach Jac Orie (Den Haag) en assistent-coach Floor van Leeuwen (Nieuwegein).

Afsluiting als dank

AEGON, hoofdsponsor van de KNSB, biedt de feestelijke afsluiting voor het tweede jaar in successie aan de schaatsers, schaatssters, hun begeleiders en de sportmedia aan om het seizoen op een feestelijke manier, met elkaar, af te sluiten. Jan Driessen, directeur communicatie AEGON Nederland: "Het schaatsseizoen was voor Nederland weer schitterend. Bij mij persoonlijk gingen de beelden van een dolgelukkige Wennemars na zijn WK-overwinning op de 1.500 meter in Berlijn, echt door merg en been. Daar doen we het voor! Het pure en heroïsche van het schaatsen blijft een enorme aantrekkingskracht hebben. Ik hoop dat we er komend jaar weer met z'n allen - sporters, KNSB, bondssponsoren en merkenteams - zo'n geweldig schaatsseizoen van gaan maken."

Wie waren genomineerd?

Via www.schaatsfan.nl heeft het Nederlandse publiek een drietal schaatsers en schaatssters kunnen nomineren. Dit heeft geresulteerd in drie genomineerden bij zowel de heren als de dames. Heren: Rintje Ritsma, Gianni Romme en Erben Wennemars. Dames: Renate Groenewold, Gretha Smit en Marianne Timmer. De winnaar van de Schaatsploeg van het Jaar is gekozen door de Nederlandse sportpers die een keuze maakte uit de vijf commerciële schaatsploegen: DSB, DPA, Sponsor Bingo Loterij, TVM en VPZ.