Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Er verandert iets in uw situatie

Ik heb een betaalachterstand

Er verandert iets in uw situatie

Uw persoonlijke situatie verandert. Wat betekent dit voor uw pensioen? Lees op deze pagina welke gevolgen veranderingen in uw prive- of  werksituatie hebben voor de hoogte van uw pensioen. 

U gaat scheiden

Bent u met pensioen en gaan u en uw partner binnenkort uit elkaar? Of bent u uit elkaar? Dat is natuurlijk al vervelend genoeg. Laat staan alle administratieve zaken die hierbij komen kijken. Bent u getrouwd (geweest) of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan moet u samen met uw partner afspreken hoe u uw pensioen wilt gaan verdelen. 

Pensioenverdeling
Nabestaandenpensioen

Uw partner komt te overlijden

Er komt veel op u af als uw partner komt te overlijden. Ook op financieel gebied. Wij willen u daarbij zoveel mogelijk helpen.

Uw partner komt te overlijden
Nabestaandenpensioen uitkering
Meld uw partner aan

Wat gebeurt er als u overlijdt? (nabestaandenpensioen)

Wat gebeurt er als u overlijdt? Als u overlijdt, wilt u uw nabestaanden graag zonder geldzorgen achterlaten. 
Dan is het handig om vooraf te weten of uw partner recht heeft op een nabestaandenpensioen. Als dit niet het geval is, dan is het goed om na te denken over een financieel vangnet. 

Krijgt mijn partner een nabestaandenpensioen?

U gaat trouwen of samenwonen

Voor AEGON is een partner iemand met wie u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan óf samenwoont op basis van een notariële samenlevingsovereenkomst.

Getrouwd of geregistreerd partnerschap
Samenwonen

U gaat verhuizen

Heeft u een inlog voor Mijn Aegon? Uw adresgegevens wijzigt u eenvoudig via Mijn Aegon. U gaat hiervoor naar de optie Mijn gegevens. Heeft u geen account voor Mijn Aegon? Geef dan uw adreswijziging aan ons door met behulp van dit adreswijzigingsformulier.

Uw rekeningnummer is gewijzigd

Uw rekeningnummer voor uw pensioen wijzigt u met een formulier en kopie bankafschrift. Dit formulier print u uit, vult u volledig in en ondertekent u. Daarnaast maakt u een kopie bankafschrift van uw nieuwe rekeningnummer. Deze kopie mag niet ouder dan twee maanden zijn. Het formulier en kopie bankafschrift kunt u eenvoudig weer uploaden en versturen. U ontvangt een bevestiging als wij de wijziging van uw rekeningnummer hebben verwerkt. Dit kan zijn per e-mail of per brief.