Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe regel ik een partnerpensioen voor mijn partner?

Hoe regel ik een partnerpensioen voor mijn partner?
Particulier Pensioen Hoe regel ik een partnerpensioen voor mijn partner?

Het partnerpensioen als u nog werkt

De informatie hieronder is bedoeld voor mensen die bijna met pensioen gaan. En die een pensioenkapitaal hebben opgebouwd via een beschikbare premieregeling (ook wel DC-regeling genoemd). Werkt u nog? En wilt u weten hoe het zit met het partnerpensioen zolang u werkt? Ga naar de pagina Als u overlijdt.

Komt uw pensioenkapitaal binnenkort vrij? En heeft u een partner? Dan krijgt u de kans om een partnerpensioen te regelen. Maar wat is partnerpensioen eigenlijk? En welke keuzes heeft u daarbij? U leest het hieronder.

Wat is partnerpensioen?

U koopt met uw pensioenkapitaal een pensioen voor uzelf. Maar u koopt standaard ook een partnerpensioen. Overlijdt u eerder dan uw partner? Dan stopt uw eigen pensioen en begint het partnerpensioen. Uw partner krijgt dit pensioen voor de rest van zijn of haar leven. Een fijn idee.

Keuze 1: Wel of geen partnerpensioen?

De meeste mensen die met pensioen gaan kiezen voor een partnerpensioen. Maar soms is een partnerpensioen niet nodig. Bijvoorbeeld omdat uw partner zelf genoeg pensioen heeft opgebouwd. Deze keuze is heel persoonlijk. Samen met uw partner beslist u wat voor u beiden het beste is.

Wel een partnerpensioen
Met een partnerpensioen laat u uw partner goed verzorgd achter.
Geen partnerpensioen
Een partnerpensioen regelen is niet verplicht.

Keuze 2: Een vast of variabel partnerpensioen?

Heeft u besloten dat u een partnerpensioen wilt regelen? Dan kiest u daarna wat voor partnerpensioen u wilt: een vast partnerpensioen of een variabel partnerpensioen.

Een vast partnerpensioen (altijd mogelijk)
Met een vast partnerpensioen kiest u voor zekerheid.
Een variabel partnerpensioen (alleen als u zelf ook een variabel pensioen neemt)
Bij een variabel partnerpensioen gaan we het pensioen van uw partner beleggen.

Vast pensioen en variabel pensioen: hoe zit dat?

Misschien zijn de termen vast pensioen en variabel pensioen nieuw voor u. Kijk in dat geval eens op onze verschillenpagina. Daar ziet u in één oogopslag hoe deze pensioenen in elkaar zitten. En op welke punten ze van elkaar verschillen.

Ontdek de verschillen

Bespreek het met uw partner

U weet nu wat er komt kijken bij het regelen van een partnerpensioen. Tip: bespreek de mogelijkheden eens met uw partner. Uiteindelijk is het uw partner die beslist of er wel of geen partnerpensioen komt. Benieuwd wat er mogelijk is voor u en uw partner? Bereken uw pensioen en het partnerpensioen.