Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

pensioenuitkering kopen

Uw pensioenuitkering kopen

Gaat u binnenkort met pensioen? En komt uw pensioenkapitaal vrij omdat u een beschikbare premieregeling heeft? Dan moet u hier zelf een pensioenuitkering van kopen. Dat kan bij uw huidige verzekeraar of pensioenfonds. Maar u kunt ook overstappen. Bijvoorbeeld naar Aegon. U regelt het heel eenvoudig met de Aegon Overstapservice. Weet u niet zeker of u een beschikbare premieregeling heeft? Wij helpen u bij het herkennen van de verschillende pensioenvormen.

Welk pensioen kiest u?

Met het pensioenkapitaal uit een beschikbare premieregeling kunt u bij Aegon de volgende pensioenen kopen:

Het Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast pensioen)

U krijgt de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. U weet daardoor precies waar u aan toe bent.

Bekijken

Het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel pensioen)

U krijgt de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt. Dat komt doordat we uw pensioenkapitaal beleggen. U heeft daarmee kans op een hoger pensioen. Er is ook een risico dat uw pensioen lager wordt.

Bekijken

Bereken hoeveel pensioen u per maand krijgt

Benieuwd hoeveel pensioen u per maand kunt krijgen? Ga dan naar onze handige rekentool. Daarmee ziet u de bedragen van het Aegon Uitkerend Garantiepensioen en het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen naast elkaar. Zo kunt u beide pensioenuitkeringen goed met elkaar vergelijken.

Ontdek hoeveel pensioen u krijgt
 

Wij helpen u bij uw keuze tussen een vast of variabel pensioen

Wat is in uw situatie handig om te doen. U moet een keuze maken die bepalend is voor de rest van uw leven. U wilt een goed pensioen. Maar door de lage rente is het gegarandeerde pensioen dat u krijgt misschien lager dan u gehoopt had. Met beleggen heeft u kans op een hoger pensioen. Maar beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Uw pensioen kan daardoor ook lager worden. Onderstaand overzicht helpt u bij de juiste keuze. U kunt bij Aegon op de pensioendatum kiezen tussen deze twee producten. Eenmaal gekozen kunt u dit niet terugdraaien of later een andere keuze maken.
 

Meer weten over het verschil tussen een vast en variabel pensioen?

Bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen krijgt u de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. We noemen dat een vast pensioen. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen krijgt u de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt. Een variabel pensioen noemen we dat. Meer weten?

Verschil tussen vast en variabel pensioen

Aegon Uitkerend Garantiepensioen

vast pensioen

Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

variabel pensioen

Check goed welk pensioen passend is voor u

Een vast pensioen of een variabel pensioen: dat is de keuze die u heeft. Weten welke pensioenuitkering goed bij u past? Vul dan de Profielwijzer in. Daarmee ontdekt u welk pensioen het beste aansluit op uw situatie: het Aegon Uitkerend Garantiepensioen of het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. U kunt natuurlijk ook terecht bij een financieel adviseur.

Makkelijk pensioen samenvoegen met de Aegon Overstapservice

Heeft u pensioen opgebouwd bij meerdere werkgevers? Dan is het overzichtelijk en makkelijk om de verschillende pensioenkapitalen samen te voegen. U ontvangt dan één pensioenuitkering in plaats van meerdere kleinere. En het kan ook geld opleveren. Door het samenvoegen betaalt u namelijk maar eenmaal kosten. En dat levert u een hoger pensioen op. Het samenvoegen van verschillende pensioenkapitalen regelt u eenvoudig met de Aegon Overstapservice.

Zo werkt onze overstapservice