Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Informatie over het uitbetalen van uw klein pensioen

U heeft via een eerdere baan pensioen bij ons opgebouwd. Dat pensioen is niet zo hoog. Daarom bieden we u de keuze om dit pensioen nu ineens te ontvangen. U koopt uw kleine pensioen af: u krijgt nu een bedrag en dus geen pensioen meer als u met pensioen gaat. Wij keren uit op het IBAN-nummer dat u op de antwoordkaart invult. Dat nummer staat op uw bankpas.

U heeft nu de keuze om uw pensioen af te kopen 

We krijgen best vaak vragen om een klein pensioen ineens uit te betalen. Daarom hebben we besloten om onze klanten eenmalig de mogelijkheid te geven dat te doen. U heeft niet altijd de keuze om af te kopen. Die keuze heeft u alleen nu. U kunt dus niet over een jaar of over twee jaar ons alsnog vragen om uw pensioen ineens uit te betalen. Koopt u nu af? Dan krijgt u een bedrag ineens. Wij betalen dat bedrag op een Nederlandse bankrekening die op uw naam moet staan. Kiest u ervoor om nu niet af te kopen? Dan loopt uw pensioen gewoon door. Op uw pensioendatum kunt u alsnog kiezen om uw kleine pensioen af te kopen.   

Misschien heeft u ook al een brief over een ander klein pensioen gehad?

We weten dat er ook andere verzekeraars en pensioenfondsen zijn die hun klanten aanbieden  een klein pensioen te laten uitbetalen. Het kan dus zijn dat u van hen al eerder post kreeg. Het is belangrijk om goed over uw keuze na te denken. Bij afkoop krijgt u nu een bedrag uit deze pensioenverzekering, en krijgt u later niets meer. Uw partner krijgt ook geen pensioen uit deze verzekering als u overlijdt.

Vragen die ons vaak gesteld worden

Kan ik het afkoopbedrag van mijn pensioen ook eerder ontvangen?

Het afkoopbedrag eerder ontvangen is niet mogelijk. U ontvangt het bedrag op de datum die we in uw brief hebben aangegeven.

Moet het IBAN voor uitbetaling van het afkoopbedrag op mijn naam staan?
Dit klopt inderdaad. Dit moet omdat u het pensioen heeft opgebouwd en daarom moet u het bedrag ook ontvangen. Wij kunnen het bedrag alleen overmaken naar een Nederlandse rekening die op uw naam staat. Dit kan ook een ‘en/of-rekening’ zijn. Dat is een rekening die op uw naam staat en op naam van een ander. Meestal uw partner.

Waarom wijkt het afkoopbedrag dat ik ontving af van het bedrag in het afkoopvoorstel?

Als u een beleggingsverzekering heeft dan hebben wij in de brief een indicatie van de afkoopwaarde gegeven. Pas op moment van afkoop kunnen wij de definitieve beleggingswaarde van uw klein pensioen vaststellen. Daarom is het mogelijk dat u een hoger of een lager bedrag ontvangt op uw rekening.

Wanneer staat het afkoop bedrag op mijn rekening?

In de brief vragen wij u om voor een bepaalde datum uw keuze te maken en de antwoordkaart aan ons terug te sturen. Stuurt u de antwoordkaart binnen deze termijn terug? Dan staat het bedrag op uw rekening op de datum die in uw brief staat aangegeven.

Kan ik het afkoopbedrag ook later ontvangen?

Het bedrag later ontvangen is niet mogelijk. U ontvangt het bedrag op de datum die we in uw brief hebben aangegeven.

Kan ik het pensioen waarvoor ik een afkoopvoorstel kreeg ook gedeeltelijk afkopen?

Gedeeltelijk afkopen is niet mogelijk. U kunt alleen kiezen voor afkoop van het hele bedrag dat in uw brief staat.