Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Waar heb ik pensioen en hoeveel?

 

U kreeg van ons een brief over het afkopen van uw ‘klein pensioen’. Een klein pensioen is een pensioen dat lager is dan 39 euro per maand. Meestal hebben mensen een klein pensioen als ze maar kort ergens hebben gewerkt. Dan hebben ze in die korte periode maar weinig pensioen opgebouwd. 

Vele kleine pensioentjes maken één grote! 

Afkopen klinkt aanlokkelijk. U krijgt een bedrag ineens. Toch is het verstandig om goed over uw keuze na te denken. Stel, u heeft 5 keer een korte periode ergens gewerkt (en dat is tegenwoordig echt geen uitzondering meer!) en iedere keer 250 euro pensioen opgebouwd. Dan mag u die pensioentjes afkopen. Maar bij elkaar is het een bedrag van 1250 euro per jaar. Kijk, dat is toch een mooi bedrag om elke maand ruim 100 euro te ontvangen als u met pensioen gaat!  

Zo vindt u het complete overzicht van uw persoonlijke pensioensituatie

Op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u nakijken waar u allemaal pensioen heeft opgebouwd. Alle verzekeraars en pensioenfondsen doen eraan mee. U ziet er welke werkgevers u had en welk pensioen u waar heeft. Ook de hoogte van uw AOW staat erbij. Zo heeft u een helder overzicht van uw pensioensituatie. En u ziet er dus ook of u één of meerdere kleine pensioenen heeft. 

Meer antwoorden op vragen over pensioenen en werkgevers

Ik wil mijn pensioen nu laten staan en later afkopen. Kan dat?

Afkopen kan alleen op de momenten dat Aegon u een voorstel tot afkoop doet, Als u nu niet afkoopt, dan doen wij u weer een voorstel tot afkoop vlak voor uw pensioendatum. U kunt niet tussentijds om afkoop verzoeken.

Ik neem mijn kleine pensioen liever mee naar mijn nieuwe pensioenregeling. Kan dit?

Startte u een nieuwe baan ná 1 januari 2015? Dan kunt u altijd een verzoek doen voor waardeoverdracht naar de pensioenregeling van uw huidige werkgever. Waarom 1 januari 2015? Toen is de wet veranderd. Wanneer u al vóór 1 januari 2015 bij uw huidige werkgever werkte, is waardeoverdracht pas mogelijk als u overstapt naar een nieuwe werkgever en bijbehorende pensioenregeling. Meer informatie leest u op onze pagina over waardeoverdracht.