Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Wat u verder nog wilt weten over afkoop

We stuurden u een brief over het afkopen van uw pensioen. Op deze pagina leest u veelgestelde vragen die we binnenkregen. U leest hier bijvoorbeeld meer informatie over de manier waarop wij de afkoopwaarde vaststellen. 

Kijk ook eens op onze andere pagina’s

De informatie over het afkopen van uw pensioen hebben we gebundeld. Dat maakt het eenvoudiger om informatie te vinden. Op andere pagina’s las u al meer informatie over: 

 

Gaat uw vraag over een van deze onderwerpen? Door te klikken gaat u direct naar de pagina van uw vraag. 

U mag afkopen maar het hoeft niet

U kreeg van ons een brief over afkoop. Het is goed u te bedenken dat het geen verplichting is. Uw pensioen is uw inkomen voor ‘later’. En vele kleine beetjes maken één groot pensioen. Maar als u maar één klein pensioen heeft, dan kan afkopen een goed idee zijn. Het scheelt u en ons een hoop werk. Wij hoeven geen administratie meer bij te houden. U krijgt eenmalig een bedrag waarvoor u een andere bestemming kan kiezen. Dat is de reden dat de overheid de mogelijkheid geeft om kleine pensioenen af te kopen. Daarom bieden wij u nu deze keuze.

Vragen die ons vaak gesteld worden

Wat zijn de gevolgen van mijn scheiding voor het bedrag?

Het kan zijn dat een bijzonder nabestaandenpensioen is afgesplitst voor uw ex-partner. Verder heeft echtscheiding geen consequenties voor een klein pensioen. Het hele opgebouwde bedrag wordt aan u als deelnemer uitbetaald.

Ik wil mijn pensioen niet afkopen. Krijg ik het aanbod straks nog een keer?

U krijgt nu een aanbod en ongeveer een half jaar voor u met pensioen gaat. Tussentijds ontvangt u geen  afkoopvoorstel van Aegon.

Krijgt mijn partner wel een pensioen als ik overlijd en kies voor afkoop van mijn 'klein pensioen'?

Koopt u af? Dan stopt deze regeling. U ontvangt later geen pensioen meer uit deze verzekering. Ook uw partner of kinderen ontvangen geen uitkering uit deze verzekering als u overlijdt.

Kan ik de brief met het afkoopvoorstel ook in het Engels krijgen?

Wij hebben voorbeeldbrieven in het Engels beschikbaar. Als u ons even belt dan kunnen wij deze aan u e-mailen.

Staat uw vraag er niet bij? 

Kijk dan bij de veelgestelde vragen