Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

U wilt zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Vermijd het risico van inkomensverlies

Als u niet meer kunt werken, kan dat grote financiële gevolgen hebben voor u en uw gezin. Uw inkomen daalt flink, terwijl uw vaste lasten vaak gelijk blijven. Aegon helpt u graag om u daarop voor te bereiden. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, bijvoorbeeld. 

Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u ondernemer, zzp’er of directeur-grootaandeelhouder? Met de Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijgt u een uitkering als u uw beroep niet meer kunt uitoefenen. U kiest zelf wat u verzekert. Ook helpen we u om snel weer aan de slag te komen. De premie die u voor deze verzekering betaalt, mag u aftrekken van de belasting.

Aegon Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Een uitkering als u uw beroep niet meer kunt uitoefenen.

Waar moet u rekening mee houden?

subhome header placeholder
  • Geen recht op WIA-uitkering

Als zelfstandige heeft u geen recht op een WIA-uitkering van het UWV als u arbeidsongeschikt wordt. Daardoor bent u extra kwetsbaar. De lasten lopen immers door, zowel privé als zakelijk.

  • Bijstand: eerst eigen reserves opmaken 

Voordat u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering, moet u eerst uw eigen vermogen en bezittingen ‘opeten’ – inclusief uw koophuis. En als uw partner een inkomen heeft, wordt u gekort op uw bijstandsuitkering. Soms krijgt u dan zelfs helemaal niets. 

Veelgestelde vragen