Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uit elkaar gaan na samenwonen

Uit elkaar gaan na samenwonen

Direct doorgeven

Welke keuzes maakt u samen?

Zo zit het met het pensioen voor uzelf

Woonde u samen en gaat u uit elkaar? Dan verandert er niets aan uw eigen pensioen. Uw pensioen blijft gewoon van u. En voor uw ex-partner geldt hetzelfde.

Zo zit het met het partnerpensioen

U bouwt pensioen op voor uzelf. Maar veel pensioenregelingen kennen ook een partnerpensioen. Uw partner krijgt dit partnerpensioen als u overlijdt. Gaat u uit elkaar? Dan heeft u 2 mogelijkheden:

1. U kiest samen voor de standaardsoplossing

Uw ex-partner heeft recht op uw partnerpensioen. Het gaat daarbij om het hele bedrag dat u heeft opgebouwd tot het moment dat u uit elkaar gaat. Het partnerpensioen dat is gereserveerd voor uw ex-partner noemen we ‘bijzonder partnerpensioen’. Deze oplossing geldt ook als we niets van u horen.

2. Uw ex-partner ziet af van het bijzonder partnerpensioen

Uw ex-partner mag ervoor kiezen om af te zien van het bijzonder partnerpensioen. Hij of zij ontvangt dan niets als u overlijdt. Krijgt u voordat u met pensioen gaat een nieuwe partner? Dan is het volledige partnerpensioen beschikbaar voor hem of haar.

Regel het meteen

Weet u wat u wilt doen met uw pensioen? Laat ons weten wat u heeft afgesproken met uw ex-partner. Dan maken we het voor u in orde.

Afspraken doorgeven

Advies nodig?

Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Nog meer bij Aegon?

Heeft u andere producten bij ons? Bijvoorbeeld een hypotheek of verzekering? Lees wat u moet doen nu u uit elkaar gaat.

Financiële Vooruitblik bij scheiden

40% van de mensen die scheiden, krijgt later spijt van gemaakte afspraken. De 'Financiële Vooruitblik bij Scheiden' helpt u om inzicht te krijgen in de gevolgen van de financiële afspraken in het scheidingsconvenant. Op de korte én lange termijn. Hoe maakt u verstandige keuzes? In een gesprek met een fnancieel adviseur ziet u wat uw netto inkomsten zijn vlak na de scheiding en op belangrijke momenten in de toekomst.

Meer lezen over Financiele Vooruitblik