Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Pensioen Uw lijfrente laten doorgroeien

 

Heeft u het bedrag wat u heeft opgebouwd in uw lijfrente niet meteen nodig? Dan kunt u dat geld nog even laten doorgroeien. U kunt dan mogelijk meer uit uw geld halen voor later.

Wanneer heeft u uw lijfrente afgesloten?

Welke vorm van nieuwe lijfrente u het beste kunt afsluiten, is afhankelijk van uw wensen. Maar is ook afhankelijk van wanneer u uw lijfrente heeft afgesloten. En wanneer en hoe vaak u premie heeft betaald. De lijfrente valt dan binnen een bepaald ‘belastingregime’. Je hebt een oud en nieuw regime. Er gelden andere belastingregels voor elk regime. Hieronder kunt u bepalen binnen welk regime uw lijfrente valt.

 

Premie gespreid betaaldEenmalig bedrag (koopsom)Regime
Verzekering afgesloten voor 16 oktober 1990Verzekering afgesloten voor 1 januari 1992Oud regime
Verzekering afgesloten op of na 16 oktober 1990Verzekering afgesloten op of na 1 januari 1992Nieuw regime

Valt uw vrijkomende lijfrente in het nieuwe regime?

U heeft twee mogelijkheden. U kunt uw vrijgekomen lijfrentekapitaal via een lijfrente laten beleggen of u kiest voor lijfrente sparen.

Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente

Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente laat u uw geld beleggen door onze experts om uw pensioen later aan te vullen. U bouwt een bedrag op met eventueel belastingvoordeel.  Dit geld kunt u niet tussentijds kosteloos opnemen.  U kunt er in veel gevallen voor kiezen om minder risicovol te beleggen naarmate de einddatum dichterbij komt. Uiteindelijk opent u een uitkerende lijfrenterekening om uw geld uit te laten betalen.De belangrijkste productkenmerken op een rij:

 • U heeft er geen omkijken naar onze experts beleggen het geld voor u
 • Lage kosten. Dat levert u uiteindelijk meer op.
 • Open uw rekening via een Aegon-adviseur of uw eigen adviseur


Ontdek of Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente bij u past


Aegon Lijfrente Sparen

Met Aegon Lijfrente Sparen kiest u voor sparen om uw pensioen later aan te vullen. Dit doet u ook met belastingvoordeel. U kunt uw geld dan ook niet tussentijds kosteloos opnemen. Uw opgebouwde bedrag kunt u in deze nieuwe lijfrente storten. U bepaalt zelf of u spaart met een variabele rente of een vaste rente. Uiteindelijk laat u het geld uitkeren via een uitkerende lijfrenterekening.
 
De belangrijkste productkenmerken op een rij: 
 • U bepaalt zelf hoe vaak u inlegt
 • 100% online: altijd toegang
 • Open uw rekening zelf online, telefonisch via Aegon of via uw eigen adviseur


Ontdek of Aegon Lijfrente Sparen bij u past

Valt uw vrijkomende lijfrente in het oude regime?

U heeft twee mogelijkheden. U kunt uw vrijgekomen lijfrentekapitaal via een lijfrente laten beleggen of u kiest voor Lijfrente Uitstelverzekering.

Lijfrente Uitstelverzekering

Uw vrijkomende lijfrente kunt u vastzetten met een levensverzekering. Met Aegon Lijfrente Uitstelverzekering bouwt u een gegarandeerd eindkapitaal op. Zo weet u hoeveel geld u krijgt uitgekeerd op het moment dat de levensverzekering eindigt.

De belangrijkste productkenmerken op een rij:

  • U wilt uw vrijgekomen lijfrente nog even vastzetten.
  • U bouwt een gegarandeerd kapitaal op
  • U behoudt de belastingvoordelen die horen bij het oude regime.


Ontdek of Lijfrente uitstelverzekering bij u past


Als u kiest voor Aegon Beheerd Beleggen is het nieuwe regime van toepassing. U houdt dus niet de belastingvoordelen van het oude regime.

Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente

Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente laat u uw geld beleggen door onze experts om uw pensioen later aan te vullen. U bouwt een bedrag op met eventueel belastingvoordeel. Dit geld kunt u niet tussentijds kosteloos opnemen. U kunt er in veel gevallen voor kiezen om minder risicovol te beleggen naarmate de einddatum dichterbij komt. Uiteindelijk opent u een uitkerende lijfrenterekening om uw geld uit te laten betalen.De belangrijkste productkenmerken op een rij:

 • U heeft er geen omkijken naar onze experts beleggen het geld voor u
 • Lage kosten. Dat levert u uiteindelijk meer op.
 • Open uw rekening via een Aegon-adviseur of uw eigen adviseur


Ontdek of Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente bij u past

Doorgroeien

Hulp of advies nodig bij het afsluiten van een nieuwe lijfrente?

U kunt de hulp inschakelen van een adviseur. Een adviseur geeft u uitgebreid advies over uw financiële situatie. Maar u kunt er ook voor kiezen om alleen hulp te krijgen van een Aegon medewerker bij het afsluiten van een product. Zowel voor het openen van een nieuw product, als voor advies worden kosten in rekening gebracht.