Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Veelgestelde vragen over Nabestaanden Lijfrente Uitkeren

Is er met een lijfrente een bedrag opgebouwd als aanvulling voor een pensioen? En is de belastingplichtige of diens (gewezen) partner overleden?

Met Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren kunt u het opgebouwde bedrag omzetten in een nabestaanden lijfrente uikering. U kunt het bedrag in vaste termijnen per maand, kwartaal, half jaar of jaar laten uitkeren.

  • Voor uitkeren van een opgebouwde lijfrrente na overlijden
  • Gegarandeerde uitbetalingen
  • Een vaste hoge rente tijdens de looptijd

Wat is Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren?

Met een Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren kunt u de opgebouwde lijfrente van een overledene ontvangen
Wanneer de rekeninghouder van een lijfrente opbouwproduct overlijdt moet het lijfrente tegoed door de erfgenaam gebruikt worden voor een uitkerende nabestaandenlijfrente. De minimale looptijd van de uitkeringen is afhankelijk van uw relatie met de overledene.

Meer informatie vindt u op onze pagina Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren.

Hoe open ik een Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren?

U opent een Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren via een adviseur
Laat uw gegevens achter op ons webformulier Advies nodig?. Uw eigen adviseur of een adviseur van Aegon neemt dan contact met u op. Heeft u geen eigen onafhankelijk adviseur en gaat uw voorkeur hier naar uit? Dan kiest u voor de optie ‘Onafhankelijk adviseur’ op het formulier. Of u zoekt zelf naar een adviseur bij u in de buurt op onze pagina Zoek een onafhankelijk adviseur.

Meer informatie over Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren vindt u op onze pagina Nabestaande Lijfrente Uitkeren.
Wat kan ik (bij)storten op mijn Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren?
U kunt als nabestaande niet zelf storten op een Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren
U opent een Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren als u erfgenaam bent van een lijfrente opbouwproduct. Het saldo dat afkomstig is uit het lijfrente opbouwproduct wordt gestort op deze Aegon Nabestaanden Lijfrente Uitkeren. 
Wanneer ontvang ik de uitkering van mijn Aegon (Nabestaanden) Lijfrente Uitkeren of Aegon Ontslagvergoeding Uitkeren?

U vindt deze informatie in Mijn Aegon bij ‘Periodieke uitkeringen
De uitkeringstermijn, frequentie en datum van de eerste uitkering vindt u in Mijn Aegon’. Het duurt één tot twee dagen voordat de uitkering op uw tegenrekening staat. 

Hoeveel pensioen heb ik nodig?

Pensioen in Nederland wordt opgebouwd in 3 'lagen'
Als u met pensioen gaat, krijgt u pensioen uit één of meer van deze lagen:

  • AOW vanuit de overheid (voor iedere inwoner van Nederland)
  • pensioen via uw vroegere werkgever(s)
  • pensioen dat u zelf heeft geregeld in de privésfeer, bijvoorbeeld een lijfrente

Ik wil dezelfde levensstandaard houden na mijn pensionering
Wilt u dat uw levensstandaard na uw AOW-datum niet verandert? Dat moeten de drie lagen pensioen samen 70% zijn van uw laatstverdiende salaris. U betaalt namelijk ná uw AOW-datum minder belasting. U houdt dus netto meer over. Wilt u al vóór uw AOW-datum met pensioen? Of denkt u dat u niet genoeg pensioen heeft? Of wilt u meer inkomen na uw pensionering? Dan is het goed om na te denken over aanvullingen op uw pensioen.

Wat zijn mijn mogelijkheden om mijn pensioen aan te vullen?
Het is belangrijk om ruim vóór uw pensioendatum een aanvulling op uw pensioen te regelen. U heeft dan nog genoeg tijd om extra pensioen te 'sparen'. Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Bijsparen in de pensioenregeling van uw werkgever. Vraag bij uw werkgever na of uw pensioenregeling deze mogelijkheid biedt.
  • Zelf een aanvulling op uw pensioen regelen. Wat uw mogelijkheden zijn leest u op de webpagina U wilt aanvullend pensioen opbouwen.
  • Hulp inschakelen van een adviseur. Wilt u dat een adviseur contact met u opneemt? Laat uw gegevens achter op ons webformulier ‘Advies nodig?’. Afhankelijk van uw keuze neemt uw eigen adviseur, een Aegon adviseur of een onafhankelijk adviseur contact met u op. Of u zoekt zelf een adviseur bij u in de buurt op onze pagina ‘Zoek een onafhankelijk adviseur’.
Staat uw vraag er niet tussen?

Downloads