Uw kleine pensioen automatisch overgedragen

We wisselen steeds vaker van baan en werken steeds korter voor een werkgever. Werknemers bouwen zo bij verschillende pensioenuitvoerders kleinere pensioenen op. Heeft u ook meerdere kleine pensioenen? En koopt u deze af? Dan loopt u het risico dat u te weinig pensioen overhoudt voor later. De nieuwe ‘Wet waardeoverdracht klein pensioen’ probeert dat te voorkomen. 

Kleine pensioenen vormen samen een groter pensioen

Op 1 januari 2019 is de 'Wet waardeoverdracht klein pensioen' ingegaan. Wisselt u van baan? Dan regelt deze wet dat een klein pensioen automatisch wordt overgedragen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Zo vormen uw kleine pensioenen samen een groter pensioen. Goed om te weten: een klein pensioen is in 2022 tussen de € 2 en € 520,35 bruto per jaar.

U krijgt vanzelf bericht als uw kleine pensioen is overgedragen

Had u een klein pensioen bij een oude werkgever? En heeft u nu een nieuwe werkgever met een pensioenregeling bij Aegon? Dan mag uw oude pensioenuitvoerder dit pensioen overdragen aan Aegon. Aegon voegt dit kleine pensioen dan toe aan uw pensioenregeling. We sturen u bericht als dit is gebeurd. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wilt u meer weten over uw pensioenen?

In Mijn Aegon ziet u hoeveel pensioen u bij Aegon heeft. Op mijnpensioenoverzicht.nl vindt u het totale pensioen dat u via al uw werkgevers heeft opgebouwd. Ook staat daar hoeveel AOW u straks krijgt.

Veelgestelde vragen

De nieuwe wet geeft pensioenuitvoerders de mogelijkheid om kleine pensioenen samen te voegen. Maar het is niet verplicht. Niet alle pensioenuitvoerders voegen kleine pensioenen samen. Aegon maakt wel gebruik van deze mogelijkheid.