Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Onze voorwaarden veranderen per 1 maart 2017

Algemene voorwaarden. Het zal niet uw favoriete leesvoer zijn. Maar belangrijk is deze informatie wel. Daarom hebben we onze voorwaarden overzichtelijker en begrijpelijker gemaakt. De aangepaste voorwaarden gaan in op 1 maart 2017.

 

De belangrijkste veranderingen op een rijtje

Als klant van Aegon Bank heeft u te maken met verschillende voorwaarden. Bijvoorbeeld met de Algemene Bankvoorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Banken. Maar ook met de voorwaarden van Aegon Bank. Deze zijn op een aantal punten verduidelijkt en aangepast. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste veranderingen. U kunt de aangepaste voorwaarden ook meteen downloaden.

Wijzigingen in de Algemene Bankvoorwaarden van de NVB

Bijna alle banken in Nederland maken gebruik van de Algemene Bankvoorwaarden (ABV) van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Ook wij. Dit zijn de basisregels voor de relatie tussen u en de bank. De NVB heeft deze voorwaarden herschreven, samen met de Consumentenbond en andere maatschappelijke organisaties. Daardoor zijn ze nu een stuk makkelijker te lezen. Daarnaast zijn er een paar inhoudelijke veranderingen. De belangrijkste daarvan zetten we graag voor u op een rij:

 • Banken bieden hun eigen producten en diensten aan. Daarvoor gelden productvoorwaarden. Die kunnen afwijken van de ABV. Staat er in de productvoorwaarden iets wat verschilt van de ABV? Dan gaan de productvoorwaarden voor. Wel houdt u de bescherming die de ABV u biedt.
 • We willen u niet onnodig op kosten jagen. Ook niet als u een conflict heeft met ons. Spant u een procedure tegen ons aan en winnen wij die? Dan claimen we niet de werkelijke proceskosten. U betaalt dan alleen de kosten die zijn vastgesteld in de wettelijke regeling voor proceskosten. Zijn de werkelijke kosten lager? Dan betaalt u die kosten.
 • Schakelen we een derde partij in voor bepaalde werkzaamheden? Dan merkt u daar verder niets van. We blijven voor u het aanspreekpunt en de contractpartij. 
 • Maken we bijzondere kosten? Dan mogen we deze kosten in rekening brengen als ze redelijk zijn. In de ABV staat nu ook dat we u altijd moeten vertellen waarom die kosten nodig zijn.
 • Wilt u ons iets melden? Dan moet dat volgens de ABV in principe per post gebeuren. Maar bij ons mag u hiervan afwijken. Zo kunt u uw wijzigingen ook doorgeven via Mijn Aegon. Of per e-mail of telefoon. 

 

Wilt u meer weten over de aangepaste Algemene Bankvoorwaarden? Kijk dan even op de website van de NVB.

 

Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden Aegon Bank

Onze eigen Algemene Voorwaarden zijn een aanvulling op die van de NVB. Hierin hebben we een aantal punten verduidelijkt en aangepast.

 • We hebben het hoofdstuk over beleggen losgeknipt. Spaart u? Dan hoeft u alleen de Algemene Voorwaarden te lezen. Belegt u? Dan gelden voor u twee aparte documenten: de Algemene voorwaarden en de Voorwaarden Beleggen.
 • We hebben de tekst en de indeling van de voorwaarden overzichtelijker gemaakt. Ook hebben we de voorwaarden bijgewerkt. Zo verwijzen we niet meer naar formulieren die niet meer in gebruik zijn.
 • We gaan geen overeenkomst aan met Amerikaanse belastingplichtigen. Dat deden we al een tijd niet meer, maar nu staat dit ook duidelijk vermeld in onze voorwaarden.

Aparte Voorwaarden Beleggen Aegon Bank

 • Deze voorwaarden maakten eerst deel uit van de Algemene Voorwaarden. Nu staan ze in een apart document. Spaart u? Dan hoeft u alleen de Algemene Voorwaarden te lezen. Belegt u? Dan gelden voor u twee aparte documenten: de Algemene Voorwaarden en de Voorwaarden Beleggen.
 • We hebben artikel 4 over de risico’s van beleggen en artikel 17 over vermogensscheiding en het depositogarantiestelsel verduidelijkt voor u.

Wijzigingen in de productvoorwaarden van onze beleggingsproducten

 • Naast onze Algemene Voorwaarden en de Voorwaarden Beleggen hebben we aparte productvoorwaarden voor onze beleggingsproducten. We kunnen deze productvoorwaarden soms aanpassen. Deze veranderingen kondigen we voortaan niet twee maanden maar één maand van tevoren aan. Zo kunnen we onze producten sneller verbeteren.
 • In de productvoorwaarden van uw beleggingsproduct ziet u voortaan een verwijzing naar de Voorwaarden Beleggen.

 

Let op: de productvoorwaarden van onze spaarproducten blijven ongewijzigd.

 

U kunt alle voorwaarden downloaden

Wilt u de aangepaste voorwaarden eens rustig doornemen? U kunt ze hieronder downloaden.

Downloads