Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon introduceert een nieuwe manier van beleggen. Daarom is het vanaf 31 december 2017 niet meer mogelijk uw hypotheek beleggingsrekening te gebruiken. U kunt vanaf dit moment geen geld meer bijstorten. Ook kunt u per 1 januari 2018 geen fondsen meer aan- of verkopen. Hierdoor haalt u mogelijk uw beleggingsdoel niet. 

 

U kunt nog tot 1 augustus 2018 uw keuze doorgeven

Voorkom dat u uw beleggingsdoel niet haalt. Geef daarom alsnog vóór 1 augustus 2018 uw keuze door.

 

Beleggen bij Aegon wordt eenvoudiger

Beleggen is een slimme manier om meer te doen met uw geld. Maar haalt u er wel uit wat er in zit? Goed beleggen kost tijd en aandacht. We zien dat veel klanten hier niet aan toekomen. En dat is zonde. We willen graag dat u eenvoudig meer uit uw beleggingen kunt halen. Daarom stoppen wij met onze huidige beleggingsrekeningen en introduceren Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek. U beslist natuurlijk zelf of u kosteloos overstapt.

Stap kosteloos over naar Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek

Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek: uw geld laten beleggen tegen lage kosten

Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek is kiezen voor gemak. Onze experts nemen u namelijk het werk uit handen. Zij beleggen uw geld slim tegen lage kosten. Uiteraard kunt u altijd volgen hoe uw geld wordt belegd. Zo heeft u niet meer het gedoe van beleggen, maar wel het resultaat.
 
  • Eenvoudig en geen omkijken
  • Slimme spreiding
  • Lage kosten
 

Beleggen wordt een stuk eenvoudiger. Wat verandert er voor u?

Wat is Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek? En wat zijn de verschillen met uw huidige hypotheek beleggingsrekening? Dat hebben we voor u op een rijtje gezet.
 
Ontdek of Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek bij u past

Past Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek niet bij u?

U kunt uw hypotheekvorm wijzigen


Wilt u op dit moment bekijken of uw huidige Aegon BeleggingsHypotheek nog past bij uw persoonlijke situatie? Dan is het verstandig om dit samen met uw adviseur te bespreken. Hier leest u meer over de verschillende hypotheekvormen met een korte toelichting. Uw adviseur weet wat er voor u mogelijk is. Neem voor wijzigingen in de hypotheekvorm contact op met uw adviseur.

Bekijk uw alternatief

​Op 16 februari 2018 zijn de oude fondsen opgeheven

Inmiddels hebben heel veel klanten hun keuze aan ons doorgegeven. Het merendeel van de klanten is overgestapt naar Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek. Dit heeft geleid tot een grote uitstroom van het belegd vermogen van fondsen die nog betrekking hebben op de oude beleggingsrekeningen. De beheerder van de fondsen heeft in het belang van de klanten die geld beleggen in desbetreffende fondsen besloten de fondsen op te heffen per 16 februari 2018. 
 

Per 16 februari 2018 wordt uw saldo niet meer belegd in oude fondsen

De beleggingsrekening blijft na 16 februari 2018 bestaan. De opbrengst van deze oude fondsen is na opheffing toegevoegd aan het saldo op de transactierekening van uw beleggingsrekening. U kunt dit saldo niet vrij opnemen. U ontvangt een spaarrente over dit saldo. Zoals u misschien weet zijn de spaarrentestanden op dit moment erg laag. Hierdoor haalt u uw beleggingsdoel niet.
 

U kunt uw huidige Aegon beleggingshypotheek niet meer gebruiken

Voorkom dat u uw beleggingsdoel niet haalt. En geef daarom alsnog vóór 1 augustus 2018 uw keuze door.

Liever uitgebreid advies?

Een adviseur kan u uitgebreid advies geven bij uw persoonlijke situatie. Hiervoor kan uw adviseur kosten in rekening brengen. Heeft u een vaste adviseur? Dan vindt u de contactgegevens eenvoudig terug in Mijn Aegon. Uiteraard helpen we u graag ook bij het vinden van een adviseur. 

Veelgestelde vragen

Wat houdt automatische risicoafbouw bij Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek precies in?
Afhankelijk van uw beleggingsdoel zullen wij het risico in uw portefeuille automatisch verlagen naarmate de doeldatum dichterbij komt. De doeldatum is de datum waarop u uw beleggingsdoelstelling wenst te behalen.

Het verlagen van het risico doen wij door de samenstelling van uw beleggingsportefeuille te veranderen. Naarmate uw doeldatum dichterbij komt verlagen wij het gedeelte van uw portefeuille dat in zakelijke waarden belegt. Zo verhogen wij het deel dat u in vastrentende waarden belegt en/of liquide middelen heeft staan.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Als de waarde van de huidige beleggingen van mijn Aegon VermogensRekening of Aegon BeleggingsHypotheek Rekening lager zijn dan € 6.500,00, zijn de kosten relatief hoog. Wat kan ik doen?
De kosten voor uw huidige beleggingsrekening zijn een percentage van uw belegde waarde. De kosten voor Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek zijn een vast bedrag per jaar aan servicevergoeding. Deze bedraagt € 30,00. Daarnaast betaalt u een veel lager percentage van de belegde waarde aan fondskosten en beheervergoeding (variabele kosten). Wanneer uw waarde kleiner is dan € 6.500,00 kan dit negatief voor u zijn. Wij raden u aan om minimaal € 6.500 te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

De servicevergoeding wordt in 2018 niet in rekening gebracht
In 2019 krijgt u 50% korting op de servicevergoeding. Vanaf 2020 betaalt u pas het volledige bedrag van €30,00. We raden u aan om (maandelijks) bedragen bij te storten of om uw hypotheekvorm te wijzigen, waarbij u de waarde van uw beleggingsrekening aflost op uw lening.  

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Betaal ik kosten als ik mijn hypotheekvorm wijzig in plaats van over te gaan naar Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?
Voor het uitbrengen van een omzettingsofferte brengen wij tijdelijk geen administratiekosten in rekening
Ook kunt u de waarde van uw bestaande beleggingsrekening geheel kosteloos aflossen op het leningdeel beleggingshypotheek. De omzetting van de hypotheek regelt u via uw adviseur. Uw adviseur kan hiervoor wel kosten in rekening brengen.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Kan ik mijn geld ook ergens anders beleggen als ik geen risicoafbouw wil met Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?
Uw beleggingsrekening is verpand ten gunste van uw hypotheek
Het is daarom niet mogelijk om een beleggingsrekening van een andere instelling dan Aegon aan uw hypotheek te koppelen.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Kan ik zelf bepalen in welke fondsen ik beleg bij Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?
Het is niet meer mogelijk zelf te bepalen in welke fondsen u belegt
U kunt een keuze maken voor Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek of voor het wijzigen van uw hypotheekvorm.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Worden mijn maandlasten hoger als ik mijn hypotheekvorm wijzig?
Wij raden u aan om hiervoor contact op te nemen met uw adviseur
Uw adviseur kan samen met u bepalen wat deze omzetting voor u betekent en voor u de best passende oplossing zoeken. Een omzetting hoeft niet te betekenen dat u uw hele hypotheek moet gaan aflossen. Wij hanteren hiervoor tijdelijk een soepeler beleid en uw adviseur is hierover door ons geïnformeerd.

Bij wie kan ik terecht voor advies over mijn hypotheek?  

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.