Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Speciale Woonproducten

Alles meteen goed geregeld in uw nieuwe woning

De belangrijkste woonverzekeringen, bestaande uit een inboedel-, opstal-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering, gemakkelijk in één keer af te sluiten met dekkingen die op elkaar aansluiten.
Je woning en bijgebouwen tot 30m2 uitgebreid verzekerd bij onverwachte schade door brand, storm, inbraak, vandalisme en waterschade.
Je inboedel ook tijdens je verhuizing verzekerd. Bovendien zijn de tuinmeubels en alles wat in je schuur staat ook verzekerd.
Ga je verhuizen? Maak het jezelf makkelijk. Aegon helpt je overstappen.

Afsluiten via een onafhankelijk adviseur

Een onafhankelijk adviseur geeft je persoonlijk en professioneel financieel advies, passend bij je situatie. De kosten voor het advies en het afsluiten van de verzekering kunnen per adviseur verschillen. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij je in de buurt.

Vind een adviseur

Veelgestelde vragen

Hoe verzeker ik opstal van mijn woning(en) bij verhuizing, verkoop, aanbouw of verbouwing?

Samen met u kijken wij graag naar de mogelijkheden om uw huis in deze situaties te verzekeren
Gaat u bijvoorbeeld uw woning verbouwen of laat u een aanbouw plaatsen op uw woning? Of heeft u door aankoop van een woning, tijdelijk twee woningen? Neem contact met ons op.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Is er een overzicht van de uitbetaalde declaraties uit mijn bouwdepot of energiedepot?
Er is geen overzicht van uw declaraties beschikbaar 
In Mijn Aegon of in de Mijn Aegon app vindt u wel het actuele saldo van het depot. In de maandelijkse notaspecificatie ziet u welk bedrag er die maand in totaal is opgenomen.  

Op zoek naar uw actuele saldo? Bekijk de veelgestelde vraag 'Waar kan ik het actuele saldo van mijn bouwdepot of energiedepot zien?'.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Hoe kan ik toestemming aan Aegon aanvragen voor de verbouwing van mijn woning?
Wanneer u plannen heeft om de woning te verbouwen, waarop een hypotheek van Aegon rust, bent u verplicht ons hiervan op de hoogte te stellen. U vraagt toestemming via het aanvraagformulier. In het veld 'Heeft u nog een vraag of opmerking?' kunt u doorgeven wat de plannen zijn en vragen of wij daarmee in kunnen stemmen. Is er een verbouwingsspecificatie aanwezig? U kunt deze uploaden via het aanvraagformulier. In onze reactie laten we weten of u toestemming krijgt voor de verbouwing.
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Mag ik mijn hypotheekrente meenemen of doorgeven?
Na verkoop van uw woning mag u de rentecondities van uw huidige Aegon hypotheek meenemen naar uw nieuwe Aegon hypotheek
Dit is aantrekkelijk op het moment dat de rente van de bestaande hypotheek lager is dan de huidige rente. De meeneemrente geldt tot de einddatum van de rentevasteperiode van uw huidige hypotheek bij Aegon. Is voor de nieuwe woning een hogere hypotheek nodig dan geldt voor het meerdere het actuele rentetarief. U kan tot zes maanden na de aflossing van de oude hypotheek gebruik maken van deze meeneemregeling. 

Nieuwe woning gekocht en oude nog niet verkocht? Ook dan kan u gebruik maken van de meeneemregeling.

Het is, bij hypotheekovereenkomsten afgesloten vanaf  16 april 2018, niet meer ook mogelijk om de rente door te geven aan de koper van de woning.

Valt de nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse, dan passen we de rente aan
Op het moment dat de nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse valt (de verhouding tussen het geleende bedrag en de waarde van de woning) passen we de rente aan. Dit geldt ook voor de meegenomen rente. De rente kan zowel hoger als lager uitvallen. Het aangepaste rentetarief baseren we op basis van de renteverschillen volgens het actuele rentebericht.

Op het moment dat u nu een hypotheek heeft met NHG rente en een nieuwe woning aan koopt zonder NHG, kan u uw basisrente meenemen. Dit betekent dat de NHG korting vervalt. De nieuwe financiering valt in een andere tariefklasse die door een opslag aangepast wordt.
Een aanvraag regelt u via uw adviseur
Een wijziging op uw hypotheek heeft financiële gevolgen. Uw adviseur helpt u een bewuste keuze te maken. Bij wie kan ik terecht voor advies over mijn hypotheek?    

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.