Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

4 tips voor sneeuwpret zonder zorgen

Het is weer tijd voor wintersport! Voor veel sneeuwliefhebbers is de voorpret al begonnen. Misschien heeft u al gekeken hoeveel sneeuw er ligt. En wat de snelste route is. Maar heeft u al aan uw verzekering gedacht? Wij geven u graag een paar tips voor een zorgeloze wintersport.

1. Pak slim in

Natuurlijk, dikke sokken en een warme pyjama mogen niet ontbreken in de koffer. Maar heeft u hier al aan gedacht?

 • In sommige landen is een groene kaart verplicht. Daarmee toont u aan dat uw auto verzekerd is. Lees alles over de groene kaart.
 • Heeft u een Aegon reisverzekering? Zorg dan dat u uw polisgegevens bij de hand heeft. Tip: Download met uw smartphone de Mijn Aegon app, dan heeft u uw polisgegevens bij de hand en kunt u in 11 vragen gemakkelijk uw schade melden. 
 • Zet dan het nummer van de Schade Service in uw telefoon: +31 088 344 00 00. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar bij noodgevallen. Geen nood, maar wel schade? Dan kunt uw schade online melden of neem contact op met uw adviseur.

2. Ga goed verzekerd op reis 

Een goede reisverzekering is onmisbaar voor een zorgeloze vakantie. Maar niet elke reisverzekering is geschikt voor een wintersportvakantie. Vaak moet u daar een aparte wintersportdekking voor afsluiten. Deze dekking vergoedt bijvoorbeeld het vervoer vanaf de piste in een banaan of helikopter. En het vervoer naar Nederland met een zogenaamde gipsvlucht. Moet u langer in uw vakantieland blijven doordat uw partner zijn been gebroken heeft en maakt u daardoor extra kosten van bijvoorbeeld een overnachting? Ook dat wordt vergoed. Bij de reisverzekeringen van Aegon is wintersport automatisch meeverzekerd.

Let op! In sommige wintersportlanden, zoals Zwitserland, zijn de kosten voor medische zorg hoger dan in Nederland. Veel zorgverzekeringen vergoeden niet meer dan het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Alles wat daarboven komt, moet u dus zelf betalen. De Aegon reisverzekering vergoedt meestal de daadwerkelijke zorgkosten voor een behandeling in het buitenland. Zo komt u niet voor extra kosten te staan.

3. Check uw polis 

Voorkom teleurstellingen en check vooraf in uw polis wat uw reisverzekering wel én niet dekt:

 • Gaat u ski’s of andere materialen huren? Controleer dan of uw verzekering schade aan gehuurde spullen vergoedt. Vaak is dat niet het geval.    
 • Medische kosten worden niet altijd standaard meeverzekerd in een reisverzekering. Soms moet u hier een aparte module voor afsluiten.
 • Van skibril tot skibroek: een goede sportuitrusting kost veel geld. Schade kan dan ook flink in de papieren lopen. Bekijk vooraf wat uw verzekering maximaal vergoedt bij schade aan uw sportuitrusting. Dit bedrag kan per verzekering verschillen.
 • Laat uw kostbare spullen nooit zonder toezicht achter. Schade door diefstal wordt in dat geval namelijk niet vergoed.
 • Meedoen aan een skiwedstrijd? Spannend, maar let op! De meeste reisverzekeringen vergoeden schade aan ski’s of snowboards door wedstrijden niet. 

 

4. Schakel op tijd de Schade Service in

Aegon Schade Service is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Dat is handig, want in sommige gevallen is het éxtra belangrijk dat u de Schade Service op tijd inschakelt. Zo wordt u snel geholpen én voorkomt u onverwachte kosten. Neem in de volgende situaties meteen contact op met de Schade Service:

 • Als u directe hulpverlening nodig heeft. Bijvoorbeeld bij autopech, waardoor uw auto moet worden weggesleept. Of als u vervangend vervoer nodig heeft.
 • Bij medische kosten. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om eerst contact met de Schade Service op te nemen. Maar doe dit wel zo snel mogelijk.
 • Als u langer op uw vakantiebestemming moet blijven, of juist eerder naar huis moet.

Tijd voor sneeuw, skiën en... schade?

Op wintersport wilt u zich natuurlijk vooral bezighouden met skiën, sneeuw en schnaps. En niet met schade. Dat begrijpen wij bij Aegon heel goed. Maar mocht u ons tóch nodig hebben, dan staan wij voor u klaar. Met deze tips bent u in elk geval verzekerd van een geweldige wintersportvakantie!

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd voor winter-, onderwatersport of andere sporten op mijn Aegon Doorlopende Reisverzekering?
U bent verzekerd voor winter-, onderwatersport en andere sporten
Schade aan uw sportuitrusting en (sport)fiets is per gebeurtenis bij de Basis dekking tot € 200,- verzekerd en bij de Allrisk dekking tot € 250,- verzekerd.

Schade aan uw snowboard of ski’s tijdens een snowboard-, ski- of langlaufwedstrijd (of tijdens de voorbereiding van een wedstrijd) is niet verzekerd.
 
Heb ik tijdens mijn vakantie recht op vervangend vervoer vanuit de Aegon Doorlopende Reisverzekering?
U heeft recht op een gelijkwaardige auto 
Wij vergoeden een bedrag tot €500,- bij de basisdekking en €1.500,- bij allrisk. Uw auto moet: 
 • voor of tijdens uw reis onbruikbaar zijn geworden én
 • niet binnen 48 te repareren zijn.
Auto's ouder dan 8 jaar moeten APK gekeurd en goed onderhouden zijn
Neem bij pech altijd contact op met de Aegon Schade Service.
Ben ik verzekerd voor schade aan mijn banden of banden in een opslag?
Schade aan uw banden zelf is verzekerd onder uw Aegon Autoverzekering met de dekking ‘Uitgebreid Casco/Allrisk’  
Aan de hand van het resterende profiel op uw banden wordt de waarde bepaald. Het claimen van een schade heeft invloed op uw premie en schadevrije jaren. Lees hier meer over op onze pagina ‘Uw autoschade: claimen of zelf betalen?'. 

Banden opgeslagen in uw woonhuis of een bijgebouw zijn verzekerd onder Aegon Inboedelverzekering
U bent verzekerd voor schade of diefstal. Bij de Basisdekking bent u verzekerd tot € 500,- en bij de Allriskdekking tot € 1.000,-. Banden opgeslagen bij een dealer of bandenhotel zijn niet verzekerd. Bij de dealer of het bandenhotel kunt u nagaan of uw banden verzekerd zijn tegen brand, diefstal of verlies. 
 
Ben ik met de Aegon Ongevallenverzekering ook tijdens het sporten en op vakantie verzekerd?

U bent het hele jaar door overal ter wereld verzekerd
Er zijn geen sporten uitgesloten. U bent alleen niet verzekerd voor waaghalzerij. Met waaghalzerij bedoelen wij het zonder ervaring en begeleiding uitoefenen van een gevaarlijke sport.
 

Staat uw vraag er niet tussen?