Verzeker je je eerste kind mee?

Veel jonge ouders zijn niet bezig met hun verzekeringen. Dat snappen we heel goed. Verzekeren is een beetje saai. En een kindje krijgen is juist leuk en spannend. Toch is het goed om in die superdrukke kraamtijd heel even bij uw verzekeringen stil te staan. Want de meeste ongelukjes gebeuren helaas gewoon thuis.

Welke verzekeringen heeft uw baby nodig?

Image
Uw baby meeverzekeren

Over het algemeen geldt dat voor een baby dezelfde verzekeringen nodig zijn als voor een volwassene. Een zorgverzekering natuurlijk. Voor als uw kind ziek wordt. Of een reisverzekering. Voor als er iets met u of uw baby gebeurt tijdens de vakantie. Speciale aandacht voor uw aansprakelijkheidsverzekering: want die hebben ouders met kinderen helaas net wat vaker nodig.

Uw baby verzekert u gewoon mee op de verzekering die u heeft

Kinderen kunt u bijna altijd gewoon meeverzekeren op de verzekering die u zelf al heeft. Bij ons doet u dat heel eenvoudig online via Mijn Aegon. Daar is geen ingewikkeld papierwerk voor nodig. Verzekert u voor het eerst uw kind mee? Dan betaalt u extra premie. Wanneer u meer kinderen meeverzekert, betaalt u hier geen extra premie voor.

Denk eens aan een pakketpolis voor het hele gezin

Wij komen vaak tegen dat jonge ouders nog elk hun eigen verzekeringen hebben. Hij heeft bijvoorbeeld de inboedelverzekering omdat hij al jong op zichzelf ging wonen. En zij heeft een super-de-luxe reisverzekering omdat ze vaak op duiksportvakanties ging. Het krijgen van een baby is een mooi moment om te kijken of u geld kunt besparen met een pakketpolis voor het hele gezin. Zo’n verzekeringspakket is vaak goedkoper dan allemaal losse verzekeringen per persoon. Bovendien weet u zeker dat u niet dubbel bent verzekerd.    

Handige checklist van verzekeringen

Zorgverzekering

Uw kinderen zijn tot hun 18e meeverzekerd op uw zorgverzekering. Uw kinderen hebben dezelfde dekking als u. Als u zelf geen aanvullende dekkingen heeft, is dat misschien iets om over na te denken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Check of uw kinderen op de polis zijn meeverzekerd. Ook als zij voor studie uitwonend zijn. Mocht uw kind straks op het behang van de buren tekenen of per ongeluk met de fiets iemand aanrijden die daardoor gewond raakt, dan bent u blij dat u deze verzekering heeft. 

Inboedelverzekering

Met een baby komen ook extra spullen: een babykamer of kinderwagen. De waarde van uw inboedel kan zomaar met € 10.000,- euro toenemen. Die spullen wilt u natuurlijk goed verzekerd hebben. Dat geeft een geruststellend gevoel.

Reisverzekering

Op vakantie met de baby. U zult zien dat u dan voorzichtiger wordt. U wilt waarschijnlijker eerder naar een ziekenhuis bij een gemene insectenbeet. Maar gaat zelf natuurlijk minder snel gevaarlijke sporten doen. Goed om even de dekking van uw reisverzekering na te lopen: wat is wél en wat is niét verzekerd?

Pensioen

Bij sommige pensioenfondsen is uw kind automatisch verzekerd voor een wezenpensioen. Maar dat is niet altijd zo. Informeer daarom even bij uw werkgever of u uw kind moet aanmelden voor een wezenpensioen.   

Overlijdensrisicoverzekering of ongevallenverzekering

De vervelendste verzekeringen om over na te denken: u overlijdt of krijgt een ongeval. Hoe staat u er dan financieel voor? Kunt u of uw partner met de kleine in het huis blijven wonen? De komst van een baby is voor veel mensen aanleiding een extra overlijdensrisicoverzekering of ongevallenverzekering af te sluiten. Als u deze verzekeringen aanpast of uw baby wilt meeverzekeren, betaalt u extra premie.

Image
moeder en zoon

Bekijk ook eens onze financiële kraamlijst

De financiële kraamlijst geeft u nog veel meer tips over baby’s en verzekeringen. Het meeverzekeren van pasgeboren baby’s doet u eenvoudig via Mijn Aegon. Wel het is het goed om bij sommige verzekeringen even na te denken of de verzekering die u zelf heeft nog goed aansluit bij uw nieuwe situatie.

Bekijk de kraamlijst