Brandveilig rieten dak
Vuurwerk, barbecue of onweer. Eén vonkje kan al genoeg zijn om een rieten dak te laten branden. Hoewel de kans klein is, zijn de gevolgen groot. Natuurlijk zijn je spullen en je huis verzekerd. Maar toch, na een brand voel je je toch minder veilig. Daarom zeggen wij: bescherm jezelf en dierbaren tegen brand. Hoe? Dat lees je hier.

Rookmelders verplicht per 1 juli 2022
Minimaal één op iedere verdieping in je woning. Bescherm jezelf en dierbaren tegen brand: hang ze vandaag nog op. Hoe? Lees het in ons blog: Rookmelders verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding.
Brandpreventie rieten daken
Heb je een rieten dak?
Denk dan in het bijzonder aan deze maatregelen:
- Rookmelder op iedere verdieping
- Schuimblusser op iedere verdieping
- Een vonkenvanger bij je rookkanaal (niet bij gestookte apparaten)
- Een schone schoorsteen
- Regelmatig onderhoud van je rookkanaal
- Gebruik alleen een gas- of elektrische barbecue
- Maak geen vuur op je eigen terrein
Meer weten over brand voorkomen? Kijk eens op onze preventiepagina.
Rookmelders straks verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding
Het allerliefst plak je die dingen áchter het behang. Want rookmelders fleuren je woning niet bepaald op. Toch redden ze letterlijk levens en voorkomen ze brandschade. Daarnaast is het vanaf juli 2022 ook nog eens verplicht In Nederland om op elke woonlaag een rookmelder te hebben. Dusss… helpen we je uit de brand met deze tips over rookmelders?
Meer informatie en advies
Onze 24-uursbelofte aan jou...
Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!
Beperk je schade
Meer weten over schade beperken bij rieten daken? Blader dan eens door Rieten daken en het beperken van schade. Een brochure van het Verbond van Verzekeraars over veiligheid van rieten daken.
Interviews

Het is een dilemma voor pensioenbeleggers: blijven we beleggen in producenten van fossiele brandstoffen of stappen we er versneld uit? Sommige pensioenfondsen, waaronder het ABP, kiezen voor de laatste optie. Aegon Cappital gelooft meer in de kracht van dialoog. “We hebben de kennis en kunde van die bedrijven nodig om de energietransitie te kunnen maken”, zegt Dirk Korbee, bestuurder van Aegon Cappital.

Doorwerken na je pensionering was vroeger ongebruikelijk. Maar inmiddels kiezen vier op de tien werknemers ervoor om hun kennis en ervaring nog een tijd in te blijven zetten. Sjaak van Heukelum van Doorwerkgever en Marianne de Boer van Aegon Cappital vertellen wat hierbij komt kijken.

Een Nederlandse vrouw bouwt gemiddeld 400 euro per maand minder pensioen op dan een man. Dat komt neer op een verschil van maar liefst 40 procent. Dit noemen we pensioenkloof.