Brandveilig rieten dak

Vuurwerk, barbecue of onweer. Eén vonkje kan al genoeg zijn om een rieten dak te laten branden. Hoewel de kans klein is, zijn de gevolgen groot. Natuurlijk zijn je spullen en je huis verzekerd. Maar toch, na een brand voel je je toch minder veilig. Daarom zeggen wij: bescherm jezelf en dierbaren tegen brand. Hoe? Dat lees je hier.

Image
Brandveilig rieten dak
Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

Minimaal één op iedere verdieping in je woning. Bescherm jezelf en dierbaren tegen brand: hang ze vandaag nog op. Hoe? Lees het in ons blog: Rookmelders verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding.

Brandpreventie rieten daken

Heb je een rieten dak?

Denk dan in het bijzonder aan deze maatregelen:

  • Rookmelder op iedere verdieping
  • Schuimblusser op iedere verdieping
  • Een vonkenvanger bij je rookkanaal (niet bij gestookte apparaten)
  • Een schone schoorsteen
  • Regelmatig onderhoud van je rookkanaal
  • Gebruik alleen een gas- of elektrische barbecue
  • Maak geen vuur op je eigen terrein

Meer weten over brand voorkomen? Kijk eens op onze preventiepagina.

Rookmelders straks verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding

Het allerliefst plak je die dingen áchter het behang. Want rookmelders fleuren je woning niet bepaald op. Toch redden ze letterlijk levens en voorkomen ze brandschade. Daarnaast is het vanaf juli 2022 ook nog eens verplicht In Nederland om op elke woonlaag een rookmelder te hebben. Dusss… helpen we je uit de brand met deze tips over rookmelders?

Lees verder

Meer informatie en advies

Laat je adviseren

Wil je weten of jouw rieten dak goed verzekerd is? Neem contact op met je adviseur. Heb je (nog) geen adviseur? Vind er één bij jou in de buurt.

Vind een adviseur
Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Beperk je schade

Meer weten over schade beperken bij rieten daken? Blader dan eens door Rieten daken en het beperken van schade. Een brochure van het Verbond van Verzekeraars over veiligheid van rieten daken.

 

 

Naar de brochure

Interviews

Image
Zo houd je de kids lekker bezig tijdens die autorit
Zo houd je de kids lekker bezig tijdens die autorit

Alles ingepakt en gáán! Je bent onderweg met je auto voor die fantastische vakantie. Maarrrr… je bent nog geen uur onderweg en bingo! Daar komt de vraag: “Zijn we er al bijna?” Je kinderen achter het behang plakken kan niet in de auto. Daarom geven we je een paar goede tips om ze zoet te houden op de achterbank. Want eerlijk is eerlijk: het is ook moeilijk om zo lang stil te zitten.

Image
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken

Hoewel het wegens corona ingestelde thuiswerkadvies is opgeheven, verwachten veel organisaties dat medewerkers deels vanuit huis zullen blijven werken. Dit ‘hybride werken’ biedt interessante voordelen, zoals meer concentratie en minder files. Ook de overheid roept op om er afspraken over te maken. Maar wat betekent hybride werken voor de gezondheid en werkprestaties?

Image
Hybride werken
Hybride (samen)werken: zó bewaak je het ‘wandelgangenkapitaal’

Bij veel advieskantoren werken medewerkers momenteel afwisselend thuis en op kantoor. Een belangrijk aandachtspunt bij dit ‘hybride werken’ is dat je als werkgever de gezondheid en de werkprestaties goed bewaakt. In dit artikel delen we 5 tips, grotendeels gebaseerd op onze eigen ervaringen. Omdat we behalve verzekeraar óók werkgever zijn.