Huisdierenverzekering

 • Jij bepaalt naar welke dierenarts je gaat
 • Aanvullende reisdekking mogelijk voor het buitenland
 • Alle kattenrassen en alle hondenrassen zijn verzekerbaar
Bereken mijn premie
Image
Huisdierenverzekering

Verzeker je hond of kat van de beste zorg

Je wilt jouw hond of kat de beste zorg bieden. Juist bij ziekte of een ongeval. Met de Aegon Huisdierenverzekering krijg je onverwachte medische kosten voor je hond of kat vergoed tot € 2.500,- per verzekeringsjaar. Je kiest zelf naar welke dierenarts in Nederland je gaat en je stuurt je de rekening gewoon naar ons. Fijn idee, toch?

Kosten

Soorten kosten
Kosten

Eenmalige kosten

Eenmalige poliskosten € 6,05

Doorlopende kosten

Premie hond vanaf € 13,14 per maand
Premie kat vanaf € 10,56 per maand

Wij hebben een verouderingstoeslag. Dat betekent dat de premie jaarlijks stijgt omdat jouw hond of kat ouder wordt. De uiteindelijke premie zie je jaarlijks op jouw polisblad.

De premie van jouw verzekering is de eerste keer hoger dan opvolgende maanden. Dat komt omdat je bij de eerste betaling premie betaalt voor de huidige en de eerstvolgende maand. Ook betaal je de éénmalige poliskosten.

Wanneer is de Huisdierenverzekering iets voor jou?
 • Als je niet voor een grote onverwachte uitgave wil komen te staan
 • Als je zelf de dierenarts wil kiezen
 • Als je op vakantie jouw huisdier wil meenemen
Goed om te weten

De eigen bijdrage is 25% van de gedekte kosten van de nota, met een minimum van € 25,- per ingediende declaratie (met een of meer nota’s). Dit is voor jouw eigen rekening.

Hoe kunnen wij je helpen?

Voor- en nadelen

Voordelen van de Huisdierenverzekering?

 • Als jij jouw hond of kat de beste zorg wilt bieden Alle kattenrassen en alle hondenrassen zijn verzekerbaar.
 • Verzekerd bij ziekte en ongeval Wij vergoeden tot € 2.500,- per verzekeringsjaar voor onverwachte medische kosten.
 • Als je houdt van vrije keuze Bepaal zelf waar je jouw hond of kat laat behandelen.

Nadelen van de Huisdierenverzekering?

 • Als je een ander huisdier hebt dan een hond of kat Als je een ander huisdier hebt dan een hond of een kat, dan kan je die bij ons niet verzekeren.
 • Vaccinatie, castratie en sterilisatie zijn niet gedekt Helaas vallen deze kosten niet onder de verzekering.
 • Als jouw hond of kat ouder is dan 6 jaar Het is niet mogelijk om een huisdierenverzekering af te sluiten als jouw huisder 6 jaar of ouder is.

Een aantal details van de huisdierenverzekering

Aanvraag

Jouw aanvraag behandelen wij binnen 2 werkdagen. Het kan zijn dat wij hier meer tijd voor nodig hebben. Dan laten wij jou dat per e-mail weten.

Ingangsdatum

Deze staat op jouw polis. Ziektekosten die voor de ingangsdatum zijn gemaakt, zijn niet verzekerd. Na de ingangsdatum van de huisdierenverzekering geldt een wachttermijn van 30 dagen. Deze wachttermijn geldt voor ziektekosten die het gevolg zijn van elke gezondheidsklacht, letsel en een aandoening. Dit betekent dat deze ziektekosten in de wachttermijn en de daaruit voortkomende gevolgkosten nooit worden vergoed. Als jouw huisdier een (aantoonbaar) ongeluk krijgt in de wachttermijn zijn deze kosten wèl verzekerd.

Contractuur

De minimale contractduur voor deze verzekering is een jaar.

Opzeggen

Jouw verzekering is na het eerste jaar dagelijks opzegbaar. Eén maand na opzegging stopt de verzekering. Hier vind je meer informatie over het stopzetten van de verzekering.

Onafhankelijke informatie

Bekijk de website van Wijzer in geldzaken.

Documenten

De polisvoorwaarden en het productoverzicht van de huisdierenverzekering

Heb je de verzekering afgesloten vóór 1 november 2021*? En is deze nog niet verlengd? Dan gelden voor jou onderstaande voorwaarden:

* Heb je een Huisdierenverzekering? Op jouw polisblad lees je welke voorwaarden op jouw huisdier van toepassing zijn.

Image
Kattenverzekering

Jouw hond of kat verzekerd in het buitenland met aanvullende reismodule?

Kies je voor de aanvullende module Reis? Dan vergoeden wij de ziektekosten van jouw huisdier in Europa en aan de Middellandse Zee grenzende landen. De complete lijst met landen vind je terug in de polisvoorwaarden. De maximale vergoeding voor ziektekosten van jouw hond of kat gemaakt in het buitenland is € 1.000, - per verzekeringsjaar, per huisdier.

Bereken mijn premie

Veel gestelde vragen

Als jouw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt vergoeden wij de medische kosten
Wij vergoeden alleen de kosten die je in Nederland maakt. Hieronder vallen bijvoorbeeld kosten voor:
 • een consult bij de dierenarts;
 • opname en behandeling als dit medisch gezien nodig is;
 • onderzoek dat nodig is om een aandoening of letsel door een ongeval vast te stellen;
 • in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen;
 • hulpmiddelen voor genezing zoals verband en implantaten.
Bekijk voor een volledig overzicht van de dekking en de maximaal verzekerde bedragen de polisvoorwaarden. Nota's declareer je via onze pagina Schade melden en declareren

Met de aanvullende dekking Reis is jouw huisdier ook verzekerd in het buitenland
Wij vergoeden de kosten bij ziekte of een ongeval in Europa en aan de Middellandse Zee grenzende landen. De maximale vergoeding in het buitenland is € 1.000,- per verzekeringsjaar.

Met de aanvullende dekking Crematie vergoeden wij ook deze kosten 
Wij vergoeden het vervoer naar het crematorium en de crematie van jouw huisdier. De maximale vergoeding voor een: 
 • kat is € 100,-; en 
 • voor een hond € 150,-. 
Wij verzekeren elke hond of kat. Bij het afsluiten van de verzekering mag jouw hond of kat niet ouder dan vijf jaar zijn en geen chronische aandoening hebben. Er mogen geen veelvuldige dierenartsbezoeken zijn of gaan komen en er zijn geen operaties in het verleden geweest, behalve castratie of sterilisatie.

Oudere honden en katten verzekeren wij niet omdat de medische kosten bij oudere dieren sterk stijgen. Hierdoor kan de verzekeringspremie te hoog worden.
Na de ingangsdatum van de huisdierenverzekering geldt een wachttermijn van 30 dagen. Er geldt een wachttermijn van 30 dagen voor de kosten van geneeskundige behandelingen die het gevolg zijn van:
 • elke gezondheidsklacht;
 • letsel;
 • aandoening.
Dit betekent dat behandelingen van elke gezondheidsklacht, letsel, of aandoening ontstaan in de wachttermijn en de daaruit voortkomende gevolgkosten nooit vergoed worden. De wachttermijn geldt ook voor de aanvullende modules. Deze termijn geldt niet als het gaat om de kosten van een behandeling die het gevolg zijn van een aantoonbaar ongeluk.

 
Een identificatiechip is verplicht. Dit geldt ook voor huisdieren die getatoeëerd zijn. Op het moment dat je de Aegon Huisdierenverzekering afsluit hoeft jouw huisdier niet gechipt te zijn. Bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenarts moet je je huisdier laten chippen. De chip moet voldoen aan de ISO-standaard. Als je je huisdier niet laat chippen mogen wij de uitkering beperken of zelfs helemaal laten vervallen.
 

 
Erfelijke ziekten of aangeboren aandoeningen zijn niet verzekerd. Ook als dit op het moment van het afsluiten van de verzekering niet bekend was. 
Wij kunnen hierom vragen omdat wij extra informatie nodig hebben om een declaratie in behandeling te kunnen nemen. Alleen met deze informatie kunnen wij bepalen of er dekking is volgens de polisvoorwaarden.

Op de patiëntenkaart houdt de dierenarts bij wat er aan de hand is met jouw huisdier. Diagnoses, klachten en behandelingen worden hierop aangegeven. De patiëntenkaart kan je opvragen bij de dierenarts. 
 
Dit verschilt tussen kat en hond. Bij een kat hangt dit af van leeftijd. Bij een hond van ras en leeftijd. Elk jaar wordt de premie opnieuw vastgesteld op basis van de leeftijd van jouw huisdier.