Inboedel- en Opstalverzekering

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Onze schadeservice staat 24/7 voor je klaar
Bereken mijn premie
Image
Inboedel- en Opstalverzekering

Heb je een opstal- en inboedelverzekering nodig?

Onze tip is om deze bij één verzekeraar af te sluiten, zodat ze het beste op elkaar aansluiten. Zo voorkom je dat bepaalde schades nergens verzekerd zijn. Wil je daarbij ook een korting opbouwen? Dan zit je goed bij Aegon. We bieden je loyaliteitskorting als je een of meerdere verzekeringen hebt uit het Woon- & VrijeTijdpakket. Bij de inboedel- en opstalverzekering kun je kiezen uit onze basis- of royaaldekking. En wat je ook kiest: je kunt 24/7 rekenen op uitstekende hulp bij schade.

Benieuwd? Lees meer over deze verzekeringen.

Inboedelverzekering

Je hebt vaak meer spullen dan je denkt. Wat áls jouw waardevolle spullen gestolen worden of verbranden? Heb je dan genoeg geld om spullen opnieuw te kopen? Met de Aegon Inboedelverzekering:

 • verzeker je jouw spullen tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals diefstal, brand- en waterschade.
 • zijn je spullen bij verhuizing maximaal 3 maanden op beide adressen verzekerd. Goed geregeld!
 • heb je bij Royaal wereldwijde dekking.

Opstalverzekering (woonhuisverzekering)

Een huis kopen is een grote stap. Je moet er toch niet aan denken dat er brand uitbreekt? Of dat een storm om de hoek komt waaien die schade aan je huis veroorzaakt. Met een opstalverzekering:

 • verzeker je jouw woning voor schade door onder andere water, brand of inbraak
 • zijn garages en schuurtjes met een gezamenlijke oppervlakte tot 50m2 standaard meeverzekerd
 • ontvang je 24/7 uitstekende hulp van Aegon Schade Service.

Wat is het verschil tussen inboedel en opstal?

Het verschil tussen opstal en inboedel is eenvoudig uit te leggen. Je huis zelf en wat eraan vast zit, valt onder je opstal. Denk hierbij aan de voordeur, de uitbouw van je woning en het dak. Onder inboedel verstaan we de losse spullen in je huis. Voorbeelden hiervan zijn stoelen, schilderijen en lampen.

Verwarring over inbouwapparatuur en vloeren

Nu denkt je misschien: “Maar hoe zit het dan met mijn ingebouwde vaatwasser en koelkast? Die kan ik bij een verhuizing toch losschroeven en meenemen?” Ja, dat zou je in theorie kunnen doen. Maar toch valt inbouwapparatuur niet onder de inboedel-, maar de opstalverzekering. Een ander deel van het huis waar vaak verwarring over ontstaat is de vloer. Heb je je vloer vastgelijmd aan de woning? Dan valt deze onder de opstalverzekering. Maar ligt het los, zoals kliklaminaat, dan geldt de inboedelverzekering.

Wanneer is een opstalverzekering niet nodig?

Een inboedelverzekering kan erg nuttig zijn. Of je nu huurt of een koophuis hebt. Maar dat ligt anders bij de opstalverzekering. Als je in een huurhuis woont, is de huisbaas verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Dus die hoef je zelf niet af te sluiten. Maar als je een koophuis hebt, moet je schade aan je huis zelf betalen. Dan is een opstalverzekering heel prettig.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Woon je in een koophuis met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan hoef je misschien geen opstalverzekering af te sluiten. Want dat doen veel VvE’s al voor het hele gebouw of complex.

Image
Bellende man

De voordelen van 1 pakket

Een Inboedel- en Opstalverzekering sluit je bij ons af in het Woon- & VrijeTijdpakket. 

 • Je kunt het pakket zelf samenstellen en altijd aanpassen.
 • Verzekeringen sluiten op elkaar aan.
 • Je krijgt tot 10% loyaliteitskorting als je minimaal een jaar bij ons blijft.
Bereken mijn premie