Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wat kost een inboedelverzekering?

Dame met mobiele telefoon
Particulier Verzekeren Inboedelverzekering Wat kost een inboedelverzekering?

Wat moet een inboedelverzekering kosten? En zijn de kosten van een inboedelverzekering het wel waard om te betalen? In de meeste situaties wel. Zeker als je bedenkt wat er kan gebeuren door bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade.
Met de Aegon Inboedelverzekering zijn je spullen goed verzekerd en heb je geen of een laag eigen risico. En je hoeft je geen zorgen te maken om onderverzekering.

Kosten Inboedelverzekering

Wat zijn de gemiddelde kosten?  En hoe werkt het berekenen van een inboedelverzekering?

Bereken mijn premie

Een inboedelverzekering kost gemiddeld tussen de 5 tot 10 euro per maand

Bij Aegon bepaal je zelf wat jouw inboedelverzekering kost omdat je kiest tussen Basis- of Allrisk.
De kosten hangen verder vooral af van waar je woont en wat jouw persoonlijke situatie is:

  • Gezinssamenstelling. Woon je alleen of met een partner? Heb je kinderen?
  • Adres. Geloof het of niet maar de kans op schade kan per straat verschillen. En daarmee ook de kosten.
  • Soort huis. Woon je in een klein of in een groot huis?

Waar ben je voor gedekt?

Om het overzichtelijk te houden noemen we hieronder een paar belangrijke verschillen. Bekijk onze pagina over onze Inboedelverzekering voor een volledig overzicht.

 BasisAllrisk
DekkingEen aantal specifieke gebeurtenissen zijn verzekerdAlles is gedekt, alleen een aantal specifieke gebeurtenissen zijn uitgesloten.
DekkingsgebiedIn het woonhuis en beperkt buiten de woning in NederlandWereldwijde dekking
Sieradenverzekerd bedrag: € 3.000,-, verhoging niet mogelijkverzekerd bedrag: € 6.000,-, kan worden verhoogd
Audio-, visuele en computerapparatuurverzekerd bedrag: € 6.000,-, verhoging niet mogelijkverzekerd bedrag: € 12.000,-, kan worden verhoogd
Kostbaarhedenverzekerd bedrag: € 15.000,-, verhoging niet mogelijkverzekerd bedrag: € 15.000,-, kan worden verhoogd
Inventaris meeverzekerenoptionele dekking
Uitwonende studerende kinderenoptionele dekking
Eigen risicoEerste schade € 100,-, tweede schade € 250,- (kan worden afgekocht)Eerste schade € 0,-, tweede schade € 250,- (kan worden afgekocht)

 

Welke dekking past het beste bij jou?

Dat is best een lastige vraag! Het gaat er namelijk om welk risico je zelf wilt lopen. Ook moet je jezelf afvragen of je schades wil en kan opvangen met eigen spaargeld. We helpen je graag met een paar voorbeelden op weg zodat je zelf een bewuste keuze maakt.

Een kleine woning en maar weinig spullen

Je hebt wel spaargeld maar dit wil je liever niet gebruiken als je schade aan je spullen hebt. Maar je wil ook niet teveel premie betalen. Je kiest hierdoor voor een middenweg en gaat voor de Basisdekking. Je begrijpt het verschil in dekking en neemt bewust wat meer risico.

Een groot huis en mooie spullen

Als je een rondje door je huis maakt moet je er niet aan denken dat je al die spullen verliest. En als dat dan toch gebeurt, dan wil je dit niet opvangen met spaargeld. Je wil zo min mogelijk risico lopen en kiest daarom voor de Allriskdekking.

laptop verzekeren

De student

Bijna geen spullen en wel wat spaargeld? Je moet je dan afvragen of je wel een inboedelverzekering nodig hebt. Je telt grofweg op wat je aan spullen hebt en wat er zou gebeuren als je deze spullen bijvoorbeeld door een brand zou verliezen. Op basis daarvan besluit je om wel of geen verzekering af te sluiten.

De liefhebber

Na jaren van verzamelen besef je dat het een beetje uit de hand is gelopen. Als je alles optelt, is je collectie alleen al meer dan € 15.000,- waard. Nu je dit weet wil je het risico op schade zo goed mogelijk afdekken. Je kiest daarom voor Allrisk met een uitbreiding voor de rubriek Kostbaarheden.

Verzeker ook je huis

Als je een eigen woning hebt is het belangrijk deze te verzekeren. Of het huis nu klein of groot is, een huis is zoveel waard dat je het goed wilt verzekeren. Bekijk onze pagina over onze Opstalverzekering (Woonhuisverzekering).

Bereken mijn premie