Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Is lekkage in je woning verzekerd?

Is lekkage in je woning verzekerd?
Particulier Verzekeren Is lekkage verzekerd?

Benieuwd of daklekkage verzekerd is? Of een lekkage uit een waterleiding? Lekkage is vaak verzekerd op je opstalverzekering als je huis beschadigt raakt. Of op je inboedelverzekering als je spullen door een lekkage beschadigen. Maar let goed op. Niet alle schade door lekkages is verzekerd. We leggen het graag aan je uit. Gewoon omdat het best een lastig onderwerp is.

Is waterschade door lekkage verzekerd?

Veel onverwachte waterschade is zowel op de Aegon Opstal- als Inboedelverzekering verzekerd. Er is wel een maar. Schade die je kan voorkomen is niet verzekerd. En ook schade door te weinig onderhoud is nooit verzekerd. Waar moet je bij dit laatste aan denken? Een dakgoot die al te lang niet schoongemaakt is. Of schade door oude kitranden in de douche. Maar ook kozijnen die verrot zijn.

Inboedel- en Opstalverzekering

Alle woonverzekeringen in 1 pakket: makkelijk en overzichtelijk.

Bereken mijn premie

Verzekeraars verwachten verder van je dat je bij een lekkage zoveel mogelijk doet om de schade zo klein mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door het water af te sluiten of het water op te vangen. Maar ook door snel om hulp te vragen. Het is dus belangrijk om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Ook hierbij helpen we je. Lees onze tips om waterschade te voorkomen.

Weet waar je aan toe bent: wat is wel en niet verzekerd

Hieronder zie je een paar voorbeelden. Dan weet je beter wat je van de Aegon Opstal- en Inboedelverzekering kan verwachten. Bekijk voor meer informatie Wat valt onder een opstalverzekering en Wat dekt een inboedelverzekering. Twijfel je welke verzekering(en) je nodig heb? Bekijk dan Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn woonhuis. Meer weten over het verschil tussen opstal en inboedel? Lees dan Wat is het verschil tussen opstal en inboedel.

 Schade verzekerd
Lekkage uit CV-installatie of waterleiding
  •  
Daklekkage
  •  
Overstroming door verstopping riool
  •  
Optrekkend grondwater
Overstroming van een rivier
Achterstallig onderhoud

 

Let op! Het verhelpen van de lekkage zelf valt meestal niet onder de dekking en moet je daarom zelf betalen. Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie over het eigen risico.

Inboedelverzekering - telefoon verzekeren

Inboedel- en Opstalverzekering

Sluit een Inboedel- en Opstalverzekering af binnen één pakket.

Bereken mijn premie

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2020 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8,0
 
 
 

9
"Tweemaal in de afgelopen 2 jaar heb ik helaas lekkageschade moeten declareren bij Aegon. Tweemaal hebben de door Aegon ingeschakelde bedrijven goed werk geleverd."
Datum review: 14 augustus 2020
10
"Netjes en snel gerepareerd op de dag, alleraardigste glaszetter."
 
 
 
Datum review: 15 januari 2021