Je overweegt je product eerder te beëindigen
Met deze keuzehulp helpen wij je graag  op weg om een goede afweging te maken. We laten zien wat de gevolgen zijn van het stopzetten. Wat je uiteindelijk besluit, is een persoonlijke afweging. Vraag ook je adviseur om advies.

 

Zorg dat je enkele gegevens bij de hand hebt
Voordat je start, is het belangrijk dat je enkele gegevens bij je hebt. Deze vind je in Mijn Aegon.

 

Noteer de volgende zaken:

  1. Heb je een garantie en hoe hoog is deze?
  2. Heb je een lijfrente- of een kapitaalverzekering?
  3. Wat is de actuele waarde?

 

Je kunt nu de stappen volgen.

Is je garantie hoger dan de huidige waarde?

Je hebt aangegeven dat de garantie hoger is dan de waarde

Wat de beurs ook doet, je garantiebedrag betalen we gegarandeerd uit op de einddatum. Als je je product stopzet voor de einddatum, vervalt je garantie.

Toch stoppen? Dit regel je in Mijn Aegon bij 'product opzeggen'

Overweeg je om je levensverzekering te behouden? Bekijk Wijzigen en gevolgen-pagina 

Je hebt aangegeven dat je geen garantie hebt of dat deze lager is dan de huidige waarde. We gaan verder. Heb je een lijfrente- of een kapitaalverzekering?
Is de waarde van uw lijfrenteverzekering hoger of lager dan € 4.607,-?

Je hebt ingevuld dat je een lijfrenteverzekering hebt en dat de waarde lager is dan € 4.607

Als je besluit om het stop te zetten, dan betaal je inkomstenbelasting. Wij houden maximaal 52% inkomstenbelasting in. De Belastingdienst zal vervolgens het daadwerkelijke percentage berekenen bij je volgende belastingaangifte. Mocht hieruit blijken dat het om een kleine lijfrente gaat, dan verrekenen ze met u het verschil.

De volgende regels gelden bij de zogenaamde kleine lijfrente:

Heb je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, dan betaal je 19,45% en anders 37,35% van de actuele waarde. Mogelijk worden daarnaast verkoopkosten van je beleggingen ingehouden, afhankelijk van je productvoorwaarden. Wil je je product stopzetten, dat kan via Mijn Aegon. Je krijgt van ons een voorstel voor het stopzetten van je polis. Na ondertekening van het voorstel ga je definitief tot stopzetten over.

Overweeg je om je levensverzekering te behouden? Lees meer: Wijzigen en gevolgen-pagina

Je hebt ingevuld dat je een lijfrenteverzekering hebt en de waarde hoger is dan € 4.607,-.

Als je besluit om het product stop te zetten, moet je een flink deel van de actuele waarde afdragen. Het bedrag dat de belastingdienst zal inhouden aan inkomstenbelasting is 52% van de actuele waarde en 20% revisierente. Mogelijk worden daarnaast verkoopkosten van je beleggingen ingehouden, afhankelijk van je productvoorwaarden.

Wil je toch stoppen? Dan kun je dit regelen in Mijn Aegon bij 'Product stopzetten'

Je krijgt van ons een voorstel voor het stopzetten van je polis. Na ondertekening van het voorstel ga je definitief tot stopzetten over.

Overweeg je om je levensverzekering behouden? Bekijk dan Wijzigen en gevolgen-pagina

Je hebt ingevuld dat je een kapitaalverzekering hebt

Wij houden hier geen bedragen in namens de Belastingdienst. Mogelijk worden er wel verkoopkosten van je beleggingen ingehouden, afhankelijk van je productvoorwaarden.

Wil je toch stoppen? Dan kun je dit regelen in Mijn Aegon. Je krijgt dan een voorstel voor het stopzetten van je polis. Na ondertekening van het voorstel ga je definitief tot stopzetten over.

Overweeg je om toch je levensverzekering te behouden? Bekijk dan Wijzigen en gevolgen-pagina