onna-onna autoverzekering

Onna-onna maakt onderdeel uit van Aegon. Heb jij als klant van onna-onna een schade? Of wil je jouw verzekering aanpassen?

Op deze pagina vind je alle informatie over de autoverzekering van onna-onna.

Image
onna-onna autoverzekering

Dekkingen

Er zijn drie dekkingsmogelijkheden: WA, WA-Plus of WA-Casco. We leggen hier kort de drie mogelijkheden uit. Verder is er bij onna-onna altijd dekking wanneer jouw handtas uit jouw auto wordt gestolen.

WA
WA-Plus
WA-Casco

24/7 hulpverlening na een ongeval in Nederland en in het buitenland. 

 •  
 •  
 •  

Letselschade en materiele schade aan anderen (bijvoorbeeld botbreuken)

 •  
 •  
 •  

Diefstal van uw handtas uit jouw auto

Tot € 750,-

Tot € 750,-

Tot € 750,-

Schade door brand, diefstal, inbraak, joyriding, storm en hagel

 •  
 •  

Ruitschade

 •  
 •  

Schade aan jouw eigen auto die je zelf veroorzaakt hebt 

 •  

Gratis leenauto bij reparatie via Aegon Schade Service

 •  
 •  

Accessoiredekking

Tot € 750,-

Tot € 1.250,-

Vervanging van jouw autosleutels na diefstal

Tot € 500,-

Onbeperkt

Lege-accuservice Nederland voor elektrische auto's

 •  

Nieuwwaarderegeling (bij totaalverlies van jouw nieuwe auto)

Tot 36 maanden

Aanschafwaarderegeling (bij totaal verlies van jouw 2e hands auto)

tot 24 maanden (als auto bij aankoop nog geen vijf jaar oud is)

tot 24 maanden (als auto bij aankoop nog geen vijf jaar oud is)

Hoe kunnen wij je helpen?

Aanvullende modules

Lees verder

Wat te doen bij schade?

Lees verder

Wijzigen en opzeggen

Lees verder

Documenten

Lees verder

Pechhulp in binnen- en buitenland

Heb je pech onderweg? Dan helpen wij jou snel weer op weg. Of je nu een lekke band hebt of een haperende motor. Ook als het jouw eigen schuld is, omdat je bijvoorbeeld ergens met een lege tank staat. Bij onna-onna kan je kiezen voor pechhulp in Nederland of voor pechhulp in Europa (inclusief Nederland). 

Heb je direct hulp nodig? Wij staan 24 uur per dag voor jou klaar om te helpen bij pech of schade. Je kan ons altijd bereiken via 088 344 00 00, dan zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk hulp komt.

Schadeverzekering inzittenden

Een ongeluk kan vervelende gevolgen hebben. De Schadeverzekering inzittenden dekt de daadwerkelijk geleden schade na een ongeval. Denk aan medische kosten. Ook inkomstenverlies, een aangepaste woning of een hulp in de huishouding wordt door deze verzekering gedekt. Dit geldt voor jou zelf, maar ook de mensen die met jou meerijden.Voor schade aan kleding en bagage vergoeden wij maximaal € 500,-.

Rechtsbijstandverzekering

Krijg je een juridisch conflict door een gebeurtenis met de auto die je bij ons verzekerd hebt? Dan kan je met deze aanvullende verzekering rekenen op rechtshulp. Bijvoorbeeld wanneer het onduidelijk is wie een ongeval heeft veroorzaakt. Dan komt de zaak vaak voor de rechter. Het is dan prettig om goede juridische bijstand te krijgen. Bekijk voor meer informatie de polisvoorwaarden.

Wil je jouw dekking wijzigen of uitbreiden?

Dit kan eenvoudig online via Mijn Aegon of op onze wijzigingspagina.

Bij schade moet je rekening houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan de stappen die je moet nemen, het inschakelen van een expert en documenten die belangrijk zijn.

Alles over de schadeafhandeling

Voor een uitgebreid overzicht kan je onze Schade, wat nu?-pagina bezoeken. Ook vind je hier meer informatie over onder andere de groene kaart, schade-experts en Aegon Schade Service. Alle diensten die hier beschreven staan, gelden ook voor klanten van onna-onna.

Online stappenplan

Heb je schade gehad? Je kan eenvoudig zien wat je moet doen via ons online stappenplan.

Het is ook mogelijk om schade te melden via Mijn Aegon.

Naar Mijn Aegon

Heb je nog geen Mijn Aegon-account? Maak er dan één aan.

Wijzigen of opzeggen kan eenvoudig via Mijn Aegon. In je persoonlijke en beveiligde online omgeving kan je al jouw verzekeringszaken snel en makkelijk kan regelen.

Heb je nog geen Mijn Aegon-account? Maak er dan één aan.

Het is ook mogelijk om op andere manieren een wijziging door te voeren of de verzekering op te zeggen.

Let op: Het is niet mogelijk om een nieuwe autoverzekering van onna-onna aan te vragen. Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Lees meer over de Aegon Autoverzekering.

Regel het in Mijn Aegon

Ook voor klanten van onna-onna is het mogelijk om gebruik te maken van Mijn Aegon. Jouw persoonlijke, beveiligde online omgeving waarin je al jouw verzekeringszaken snel en makkelijk kunt regelen.

Heb je nog geen Mijn Aegon-account? Inloggen Mijn Aegon

Veel gestelde vragen

Je schadevrije jaren zijn van invloed op je bonus-maluskorting. Ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op en ga je één trede omhoog op de bonus-malusladder. Dit betekent een bonus in de vorm van een hogere korting op je premie. Als je een schade veroorzaakt en deze bij ons claimt, verlies je een gedeelte van je korting. Meer informatie hierover vind je op onze pagina's: Schadevrije jaren: hoe werkt dat? en Autoschade: claimen of zelf betalen?

 

 

Het is afhankelijk van je dekking of je verzekerd bent voor stormschade aan je auto
Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. 
 
WA-verzekeringWA-Extra / Beperkte cascodekkingAllrisk Basis, Compleet en Royaal / Uitgebreide cascodekking
Geen dekking voor stormschade aan je auto. Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.
Goed om te weten: 
Schade aan je auto meld je via jouw adviseur of onze website
Heeft je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neem dan contact op met je adviseur. Op onze website meld je een schade via onze pagina Schade melden en declareren
Het claimen van een schade heeft effect op je premie en schadevrije jaren. Per schademelding is dit vijf jaar terugval. Hierdoor daalt de bonus-maluskorting. De premie wordt in het nieuwe verzekeringsjaar verhoogd. Hiervan stellen wij je ruim van te voren op de hoogte.

Een autoschade: claimen of zelf betalen?
Het opnieuw opbouwen van bonus/maluskorting na een schade op je autoverzekering kost meerdere jaren. Dit kan oplopen tot honderden euro’s verschil in premie per jaar. Neem je het schadebedrag voor eigen rekening, dan behoud je je bonus/maluskorting. Bereken daarom, voordat je een keuze maakt, eerst het effect op je premie. Lees hier meer over op onze pagina 
Autoschade: claimen of zelf betalen?.
Na een aanrijding is het van belang dat je:
 • foto's maakt van de betrokken auto's. Op deze foto's moet het merk, type en kenteken van de auto's zichtbaar zijn. 
 • samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier invult. 
 • aangifte doet van de aanrijding bij de plaatselijke politie.
 • contact opneemt met onze alarmcentrale +3188 344 00 00. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Een tweede auto verzeker je via je adviseur. Heb je geen adviseur? Dan verzeker je een tweede auto via onze pagina Autoverzekering afsluiten. Bij stap 1 geef je aan dat je gebruik wil maken van de tweede autoregeling en vul je het kenteken van de eerste auto in. Daarnaast vul je bij 'Schadevrije jaren' de schadevrije jaren in die je met de tweede auto hebt opgebouwd. 

Goed om te weten: je kunt gebruikmaken van de tweede autoregeling als je al een auto op je eigen naam of op naam van je inwonende partner bij ons hebt verzekerd. Je krijgt dan korting op de premie wanneer je met de eerste auto meer schadevrije jaren hebt opgebouwd dan bij de tweede auto. Je kunt geen gebruik maken van deze regeling als: 
 • jij of je partner negatieve schadevrije jaren heeft; en/of
 • je in de afgelopen twee jaar schade hebt gehad met de auto die je wil verzekeren (dit geldt niet als je de auto net hebt aangeschaft).