Een reis geboekt? Volg deze 3 stappen!

Heb je een reis geboekt naar Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland of een van de buurlanden? Dan is de kans groot dat je reis niet doorgaat. Of dat je zelf liever niet gaat. Wat je nu moet regelen voor je reis? We helpen je op weg met 3 belangrijke stappen. Je leest ze hieronder. 

Stap 1 - Annuleer je reis niet direct zelf

Overleg altijd eerst met je reisaanbieder over een mogelijke oplossing (zie stap 2). Annuleer een reis dus niet direct zelf, maar doe dat in overleg met je reisaanbieder. Op hun website zie je hoe je ze het best bereikt.  

Stap 2 - Neem contact op met je reisaanbieder

Heb je je reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij of accommodatie gesproken? En kan je reis niet doorgaan? Dan moet de organisatie waar je jouw vakantie hebt geboekt als eerste een voorstel doen voor terugbetaling of compensatie van de reiskosten. Denk bijvoorbeeld aan een voucher of omboekregeling. Is dit niet mogelijk? Lees dan verder bij stap 3. 

Stap 3 - Biedt je reisaanbieder géén regeling aan?

Je bent niet verzekerd voor het annuleren van jouw reis als gevolg van oorlog (molest). Dat geldt onder andere voor landen die met elkaar in oorlog zijn, zoals Rusland en Oekraïne. Biedt je reisorganisatie geen regeling? Dan kun je misschien een beroep doen op het Calamiteitenfonds

 

Wil of durf je niet meer op reis naar een buurland? Neem dan ook contact op met je reisorganisatie. Misschien is het mogelijk om je reis om te boeken. Wij vergoeden dit niet vanuit de reisverzekering.