Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Koopappartement? Voorkom dat u onderverzekerd bent!

Opstalverzekering
Particulier Verzekeren Opstalverzekering Koopappartement? Voorkom dat u onderverzekerd bent!

Het is een groot voordeel van een koophuis: u kunt het helemaal naar uw eigen smaak inrichten en verbouwen. Dus vindt u de standaardkeuken niets? Dan laat u er een mooie nieuwe keuken in zetten, voorzien van alle gemakken. En bij een appartement heeft u vaak nóg een voordeel: de Vereniging van Eigenaren (VvE). Die regelt allerlei zaken voor u, zoals een opstalverzekering. Daarmee is uw appartement verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld water, brand of storm. Maar bent u daarmee wel voldoende verzekerd?

Een opstalverzekering vergoedt schade aan uw huis zelf

Met de opstalverzekering verzekert u uw woonhuis bij schade door onder andere water, brand of storm. Vaak wordt deze verzekering verward met de inboedelverzekering. Heel begrijpelijk, want het zijn allebei verzekeringen voor uw woonhuis. Een handig geheugensteuntje: de inboedelverzekering verzekert spullen ín uw huis. De opstal verzekert alles wat vastzit áán uw huis. Zoals de vloer, de badkamer én die mooie nieuwe keuken. Lees meer over de verschillen tussen de inboedel- en opstalverzekering.

Opstalverzekering

Met onze opstalverzekering is uw woonhuis verzekerd voor schade door onder andere water, brand, of inbraak.

Bereken mijn premie

Appartement gekocht? In veel gevallen regelt de VvE de woonhuisverzekering

Als u een appartement heeft gekocht, dan hoeft u vaak zelf geen woonhuisverzekering af te sluiten. Want deze verzekering is al afgesloten door de VvE. In zo’n VvE zijn alle eigenaren van woningen in een appartementencomplex verenigd. Samen zorgen zij voor het onderhoud van het appartementencomplex. Sommige VvE’s zijn heel actief. Andere VvE’s doen alleen het hoognodige. En sommige VvE’s hebben zelfs helemaal geen opstalverzekering. Controleer bij de VvE of u voldoende verzekerd bent. Heeft uw VvE geen opstalverzekering, dan kunt u deze bij ons afsluiten.

Een taxateur bekijkt het complex en niet úw appartement

Een VvE regelt een opstalverzekering die het appartementencomplex verzekert tegen de ‘herbouwwaarde’. Dat is het bedrag dat nodig is om het hele pand opnieuw te bouwen. Bijvoorbeeld als het verwoest is door een brand. Deze herbouwwaarde wordt beoordeeld door bijvoorbeeld een taxateur. Maar hij of zij kijkt daarbij niet naar élk appartement. Daardoor kan bij schade de vergoeding voor úw keuken of badkamer flink tegenvallen. Bent u benieuwd of de opstalverzekering van uw VvE voldoende dekt, bekijk dan de polisvoorwaarden. Die kunt u opvragen bij het bestuur of de administrateur van de VvE.

De oplossing: een dekking voor eigenarenbelang

Wat nu als de opstalverzekering van de VvE niet voldoende dekking biedt voor zaken die u aan uw woning verandert of toevoegt? Dan kunt u het ‘eigenarenbelang’ verzekeren. Met eigenarenbelang worden alle verbeteringen bedoeld die u zelf aan uw woning heeft aangebracht. Die dure keuken bijvoorbeeld. Bij Aegon verzekert u uw eigenarenbelang met een extra dekking van de inboedelverzekering. Die kunt u afsluiten als u ook een inboedelverzekering bij ons heeft. Want de dekking kunt u niet los afsluiten.

Zó sluit u een dekking voor eigenarenbelang af

Voor welk bedrag u zo’n dekking voor eigenarenbelang afsluit? Dat bepaalt u zelf. De hoogte bepaalt u door de waarde van bijvoorbeeld de vloeren en de keuken bij elkaar op te tellen. U kunt de aanschafprijs van bijvoorbeeld uw keuken opgeven als ‘verzekerd bedrag’. Weet u niet wat de aanschafprijs was, probeer dan een schatting te maken. Lastig? U kunt uw tussenpersoon vragen om u te helpen bij het afsluiten van de extra dekking. Die berekent dan voor u wat het verzekerd bedrag wordt. Bekijk direct onze inboedelverzekering of neem contact op met een adviseur bij u in de buurt.