Wat kost een opstalverzekering?

  •  Wanneer je je woonhuis wilt verzekeren voor schade door o.a. inbraak, brand en water
  •  Garantie tegen onderverzekering
Bereken mijn premie
Image
Wat is een opstalverzekering?

Je betaalt een of meerdere tientjes per maand

Wat kost een opstalverzekering gemiddeld? En heb je deze nodig voor je koophuis? Dit laatste is meestal zo als je een hypotheek neemt. Maar ook al is het niet nodig, een opstalverzekering is geen overbodige luxe. Vaak is je huis namelijk je meest kostbare bezit. En veel mensen kunnen een grote schade ook niet met spaargeld opvangen. Denk bijvoorbeeld aan een flinke brand. Met de Aegon Opstalverzekering verzeker je jouw woning tegen veel impactvolle schades. En als het een keer misgaat staat Aegon Schade Service 24/7 voor je klaar.

De prijs van een opstalverzekering hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoe groot je huis is. Want gaat je woning bijvoorbeeld door een brand verloren? Hoe groter je woning, hoe hoger de kosten om deze opnieuw te bouwen.

Andere factoren die ook een rol spelen

Type woning

Woon je bijvoorbeeld in een tussenwoning of een hoekwoning, of misschien in een vrijstaand huis?

Bouwaard woning

Van welk materiaal is je huis gebouwd? En wat voor dak heeft jouw woning?

Eigen risico

Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Dekking

Tegen welke schades is je huis verzekerd? Bij Aegon kun je kiezen tussen Basis en Royaal. Meer weten? Lees hieronder verder!

Ben je op zoek naar meer informatie over een opstalverzekering? Ook dan helpen we je graag op weg. Bekijk bijvoorbeeld Wat is een opstalverzekering en Wat valt er onder een opstalverzekering.

De prijs bepaal je voor een deel zelf: keuze tussen Basis en Royaal

Je kiest met de Aegon Opstalverzekering tussen Basis en Royaal. Bij de royaaldekking zijn bijna alle onverwachte gebeurtenissen verzekerd. Bij de basisdekking is een aantal specifieke evenementen verzekerd. Denk hierbij aan onder andere: brand, ontploffing, bliksem, storm, inbraak, water (uit waterleidingen e.d.) en neerslag.

Goed om te weten: Sommige schades vergoeden wij niet. Bijvoorbeeld schade door achterstallig onderhoud. In de voorwaarden lees je wat er precies wel en niet verzekerd is.

Wat klanten zeggen

Keurig, 2 afzonderlijke schademeldingen op 1 dag gedaan. Expert ter zake kundig, vriendelijk en eerlijke en realistische opname van de schade en vaststelling van het schadebedrag. Heel positief.

R. Paulus
24 december 2022

Wij werden zeer snel benaderd en goed geadviseerd over wat te doen. Ook aansturing naar externe partijen verliep soepel, dossier kon hierdoor snel afgewikkeld worden.

N. Kop
18 oktober 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer