Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

Financiële zekerheid, ook als uw ex-partner overlijdt en de alimentatie wegvalt

De informatie op deze pagina geldt alleen voor de Aegon Overlijdensrisicoverzekering. De Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat kunt u namelijk niet afsluiten op het leven van een ander.

Welke dekking past bij u?

En hulp bij het maken van andere belangrijke keuzes.

Bekijk de mogelijkheden

Extra zekerheid is fijn, vooral als u degene bent die voor de kinderen zorgt

Een scheiding verandert veel in uw leven. De verdeling van spullen en het regelen van praktische zaken kost veel tijd en energie. Soms zijn u en uw kinderen grotendeels afhankelijk geworden van alimentatie. Juist dan is extra zekerheid fijn. Vooral als u degene bent die voor de kinderen zorgt.

Met een Aegon Overlijdensverzekering zorgt u ervoor dat er genoeg geld is voor u en uw kinderen. Ook als de alimentatie opeens wegvalt.

Hoe werkt de Aegon Overlijdensrisicoverzekering?

Komt degene die alimentatie betaalt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering? Dan keert Aegon het verzekerd bedrag uit aan degene die alimentatie ontvangt. Dit bedrag storten wij dan in één keer op de rekening. Voor deze overlijdensrisicoverzekering betaalt u maandelijks een premie.

Zo kunt u de verzekering gebruiken

Met het uitgekeerde bedrag vangt u het wegvallen van alimentatie op. U kunt ervoor kiezen dat het verzekerd bedrag even hoog blijft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bedrag verzekeren dat daalt als de kinderen ouder worden. Dan betaalt u minder premie.

De overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten op het leven van uzelf, uw partner of op uw beide levens. Mensen die alimentatie ontvangen, sluiten de verzekering meestal af op het leven van hun ex-partner. Uw ex-partner moet hier wel mee akkoord gaan.

Een voorbeeld

Luuk (35) en Carola (33) zijn gescheiden en hebben twee schoolgaande kinderen. Elke maand betaalt Luuk € 950 aan kinder- en partneralimentatie aan Carola.Carola heeft een Aegon Overlijdensrisicoverzekering ter waarde van € 100.000 op het leven van Luuk afgesloten. Ze koos voor een verzekering met een looptijd van 15 jaar. Hiervoor betaalt Carola € 7,22 per maand. Als Luuk tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangt Carola in één keer € 100.000 netto. Zo heeft Carola voldoende geld om voor zichzelf en voor de kinderen te zorgen.