Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

De 4 belangrijkste keuzes bij een Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

De 4 belangrijkste keuzes bij een Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

U kunt de Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat precies afstemmen op uw wensen en situatie. Daarbij maakt u 4 belangrijke keuzes.

Welk bedrag wilt u verzekeren?

En hulp bij het maken van andere belangrijke keuzes.

Ga naar de Keuzehulp

1. Wie moet verzekerd worden?

Met een Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat krijgen uw naasten een uitkering als uw inkomen wegvalt.

De Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat sluit u altijd af op het leven van één verzekerde. Deze persoon is ook de verzekeringnemer (eigenaar van de verzekering) en de premiebetaler. U kunt zelf bepalen of u één verzekering wilt afsluiten of twee. Het kan verstandig zijn om twee verzekeringen af te sluiten, in plaats van één. Bijvoorbeeld als u tweeverdieners bent. U heeft dus beiden een eigen verzekering. Dit heeft een aantal voordelen:

  • U en uw partner kunnen de verzekeringen volledig aanpassen op uw eigen situatie. Denk bijvoorbeeld aan een verschil in inkomen of leeftijd.
  • Als u of uw partner overlijdt, loopt de verzekering van de ander gewoon door. U kunt uw verzekering dan wel aanpassen of stopzetten.
  • Gaat u uit elkaar? Dan kunt u uw eigen verzekering eenvoudig meenemen.

 

2. Hoe lang moet de verzekering lopen?

Hoe lang heeft uw partner of familie de financiële bescherming van deze verzekering nodig? Is dat maar een paar jaar? Of veel langer? U kunt kiezen voor een looptijd tussen de 5 en 40 jaar.

Wilt u de verzekering koppelen aan uw hypotheek? Dan kan het slim zijn om de looptijd van de verzekering af te stemmen op de looptijd van uw hypotheek.

 

3. Welk bedrag wilt u verzekeren?

U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is dat wordt uitgekeerd na overlijden. Het minimale verzekerde bedrag is € 25.000,-. En u kunt maximaal € 2.450.000,- verzekeren. Welk bedrag u kiest? Dat hangt af van het doel waarvoor u de verzekering sluit. En van de vraag of er spaargeld is en of de achterblijvende partner een inkomen of partnerpensioen heeft. Daarnaast kunt u aangeven of het verzekerde bedrag de hele looptijd hetzelfde blijft of dat het bedrag juist moet dalen. Meer informatie over het verloop van het verzekerde bedrag vindt u hier.

 

4. Wie ontvangt de uitkering?

U kunt zelf aangeven wie het verzekerde bedrag ontvangt. Deze persoon noemen we de begunstigde. Dat kan uw man of vrouw zijn. Maar het kan ook uw niet-geregistreerde partner zijn. Of een familielid, zoals een broer of zus. Koppelt u de verzekering aan uw hypotheek? Dan wordt het geld rechtstreeks overgemaakt naar de hypotheekverstrekker. De hypotheek wordt hiermee geheel of gedeeltelijk afgelost. Wilt u meer weten over begunstiging en hoe wij precies uitkeren? Kijk dan bij ‘Wat moet u weten over de uitkering’ in de polisvoorwaarden.