Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

Hoe vraagt u de overlijdensrisicoverzekering aan en wat gebeurt er daarna?

Hoe vraagt u de overlijdensrisicoverzekering aan en wat gebeurt er daarna?

U kiest zelf hoe u uw overlijdensrisicoverzekering aanvraagt: online of via een adviseur. Hebben we uw aanvraag ontvangen? Dan gaan we bekijken of we het risico op overlijden kunnen verzekeren. En voor welke premie we dat kunnen doen. U doorloopt de volgende 4 stappen:

Kies het product dat het beste bij u past

Op zoek naar een Overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen u kiezen!

Bekijk de mogelijkheden

1. U vraagt de verzekering aan via de website of uw adviseur

U kunt onze overlijdensrisicoverzekeringen online aanvragen. Maar u kunt ook terecht bij een adviseur. Welke manier u ook kiest, u weet bij uw aanvraag meteen wat uw voorlopige premie wordt. Deze premie berekenen we op basis van de keuzes die u heeft gemaakt. We gaan er hierbij van uit dat degene die u wilt verzekeren een goede gezondheid heeft. Voor niet-rokers is de premie lager dan voor mensen die wel roken.

 

2. U vult de gezondheidsverklaring in

Heeft u uw aanvraag verstuurd? Dan ontvangt u een e-mail. De e-mail bevat een link naar een beveiligde website. Op deze website staat een aantal vragen over uw gezondheid en levensstijl. Dit noemen we de gezondheidsverklaring. We stellen deze vragen om een goede inschatting te kunnen maken van de kans op overlijden. Want dat risico gaan we voor u verzekeren. U verstuurt de gezondheidsverklaring met een druk op de knop. En dan heeft u direct een voorlopige dekking!

Soms vragen we niet om een gezondheidsverklaring, maar willen we dat u gekeurd wordt door een arts. Dat doen we in ieder geval als het verzekerde bedrag op de ingangsdatum hoger is dan € 500.000,- (€ 350.000,- als de verzekerde 50 jaar of ouder is). U krijgt hierover bericht nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben. U krijgt dan geen e-mail met een uitnodiging om de gezondheidsverklaring in te vullen.

Kiest u voor de Aegon Overlijdensrisicoverzekering? Dan kan de verzekerde iemand anders zijn dan uzelf.

3. Uw aanvraag wordt bekeken door ons medisch team

Ons medisch team beoordeelt de door u ingevulde gezondheidsverklaring of – als u gekeurd moest worden - de resultaten van de medische keuring. Soms hebben we extra informatie nodig. We sturen dan een lijst met aanvullende vragen. Ook kunnen we vragen of we contact mogen opnemen met de specialist of huisarts. In een enkel geval is een aanvullend onderzoek nodig.

We mogen niet zomaar iemand keuren. En we mogen ook niet alles vragen. Over de regels waaraan we ons moeten houden kunt u hier meer lezen.

4. U ontvangt de uitkomst

Er zijn 3 mogelijkheden:

We accepteren uw aanvraag direct
 
We accepteren uw aanvraag tegen een hogere premie
We accepteren uw aanvraag niet

De financiële gevolgen van overlijden zijn groot. Een overlijdensrisicoverzekering wordt niet voor niets vaak genoemd als een van de belangrijkste verzekeringen. Daarom streven wij er naar zo veel mogelijk aanvragen te accepteren. Ook van mensen die chronisch ziek zijn of ernstig ziek zijn geweest.

 

U heeft een bedenktermijn

Bedenkt u zich en wilt u de verzekering toch niet afsluiten? Dan mag u de verzekering binnen 30 dagen na ontvangst van de polis opzeggen. Dat kunt u doen door even met ons te bellen. Heeft u al betaald? Dan krijgt u de betaalde premie terug.

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

  • De zekerheid van een vaste premie

  • Alleen of met uw partner één verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering

Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

  • Maandelijkse premie die past bij uw leeftijd

  • Ieder zijn eigen verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering op Maat