Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

Kies de verzekeringsvorm die het beste bij uw situatie past

Kies de verzekeringsvorm die het beste bij uw situatie past

U verzekert een bedrag na overlijden. Het verloop van dit verzekerd bedrag gedurende de looptijd hangt af van de verzekeringsvorm. U kunt bij onze beide overlijdensrisicoverzekeringen kiezen uit 3 verzekeringsvormen. Hieronder leest u daar meer over.

Welke dekking past bij u?

En hulp bij het maken van andere belangrijke keuzes.

Bekijk de mogelijkheden

Gelijkblijvende dekking

ORV gelijkblijvende uitkeringBij deze verzekeringsvorm keren we altijd hetzelfde bedrag uit na overlijden. Of de verzekerde nu overlijdt aan het begin of aan het einde van de looptijd.

Lineair dalende dekking

ORV evenredig dalende uitkeringBij deze verzekeringsvorm daalt het verzekerd bedrag elk jaar met hetzelfde bedrag. Dat betekent dat de hoogte van de uitkering lager is naarmate u later overlijdt. Het bedrag is afhankelijk van wanneer een verzekerde overlijdt. Deze vorm past goed bij een lineair dalende hypotheek. Of wanneer u de verzekering wilt gebruiken voor het opvangen van inkomensverlies tot een bepaalde datum, bijvoorbeeld tot de pensioendatum van de achterblijvende partner.

Annuïtair dalende dekking

ORV annuitaier dalende uitkeringOok bij deze verzekeringsvorm wordt het verzekerde bedrag elk jaar lager. Aan het begin daalt het verzekerde bedrag heel langzaam. Tegen het einde van de looptijd heel snel. Het plaatje hiernaast laat duidelijk het verloop zien. De daling van het verzekerd bedrag hangt af van het annuïteitspercentage dat u kiest. Bij een hoog percentage daalt het verzekerde bedrag aan het begin iets minder dan bij een laag percentage. Sluit u de overlijdensrisicoverzekering naast uw annuïteitenhypotheek? Dan kunt u kiezen voor hetzelfde percentage als uw hypotheek. In dat geval volgt het verzekerde bedrag nagenoeg de daling van uw lening. Wilt u iets meer zekerheid of er rekening mee houden dat uw rente aan het einde van de rentevaste periode kan stijgen? Kies dan een wat hoger percentage. 

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

  • De zekerheid van een vaste premie

  • Alleen of met uw partner één verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering

Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

  • Maandelijkse premie die past bij uw leeftijd

  • Ieder zijn eigen verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering op Maat