Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek
Particulier Verzekeren Overlijdensrisicoverzekering Indextest Waarom een gezondheidsverklaring of medische keuring bij een overlijdensrisicoverzekering?

Waarom een gezondheidsverklaring of medische keuring bij een overlijdensrisicoverzekering?

Waarom een gezondheidsverklaring of medische keuring bij een overlijdensrisicoverzekering?

Wilt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan willen we graag weten hoe gezond u bent. Daarom vragen we u een gezondheidsverklaring in te vullen. Soms is een gezondheidsverklaring niet voldoende. Dan vragen we om aanvullende informatie of een medische keuring. Op deze pagina leest u alles over de gezondheidsverklaring en de medische keuring.

Kies het product dat het beste bij u past

Op zoek naar een Overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen u kiezen!

Bekijk de mogelijkheden

We accepteren uw aanvraag direct
We accepteren uw aanvraag tegen een hogere premie
We accepteren uw aanvraag niet

U vult de gezondheidsverklaring in

De gezondheidsverklaring is een vragenlijst waarmee we uw gezondheid beoordelen. U vult de gezondheidsverklaring in op een beveiligde website. De link versturen we in een e-mail.

Ons medisch team bekijkt de gezondheidsverklaring

Met de gezondheidsverklaring bekijken we wat uw gezondheidssituatie is. Ons medisch team beoordeelt het risico dat u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Want dat is precies het risico dat u gaat verzekeren. Als het nodig is, vraagt ons medisch team om extra informatie bij een specialist of huisarts. Daar vragen we natuurlijk altijd toestemming voor. Soms moet u zelf nog extra informatie aanleveren. Dan sturen we een aanvullende vragenlijst op.

Kiest u voor de Aegon Overlijdensrisicoverzekering? Dan kan de verzekerde ook iemand anders dan uzelf zijn. In dat geval doorloopt de verzekerde persoon de stappen die beschreven staan op deze pagina.

TIP: Wilt u meer weten over de gezondheidsverklaring? Lees dan verder op de website van het Verbond van Verzekeraars. Daar ziet u waarom verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring en wat u precies kunt verwachten. U kunt de uitleg ook bekijken in een korte video of de brochure

Soms vragen wij om een medische keuring

Bent u jonger dan 50 jaar en is het verzekerd bedrag hoger dan € 500.000,-? Of bent u 50 jaar of ouder en is het verzekerd bedrag hoger dan € 350.000,-? Dan vragen we om een medische keuring. Daar sturen we u altijd eerst een bericht over. Wij mogen niet zomaar iemand laten keuren. En wij mogen ook niet alles vragen. Lees meer over de regels waar wij ons aan moeten houden. U hoeft niets voor de medische keuring te betalen. Die kosten zijn voor ons.

De gezondheidsverklaring en medische keuring kunnen uw premie beïnvloeden

Als u een overlijdensrisicoverzekering aanvraagt, maakt u bepaalde keuzes. Hoe lang moet uw verzekering lopen? En welk bedrag wilt u verzekeren? Op basis van die keuzes bepalen wij uw voorlopige premie. Maar bij deze premie gaan we uit van een goede gezondheid. Door de uitslag van de gezondheidsverklaring en de medische keuring kan de premie hoger worden.

Er zijn 3 mogelijke uitkomsten

Na de gezondheidsverklaring en medische keuring zijn er 3 mogelijke uitkomsten:

De financiële gevolgen van overlijden zijn groot. Een overlijdensrisicoverzekering wordt niet voor niets vaak genoemd als een van de belangrijkste verzekeringen. Daarom streven wij er naar zo veel mogelijk aanvragen te accepteren. Ook van mensen die chronisch ziek zijn of ernstig ziek zijn geweest.

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

  • De zekerheid van een vaste premie

  • Alleen of met uw partner één verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering

Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

  • Maandelijkse premie die past bij uw leeftijd

  • Ieder zijn eigen verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering op Maat