Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

In uw huurhuis blijven wonen, ook als de ander overlijdt

Samen woont u in een fijn huurhuis. De buurt is prettig en u voelt zich er thuis. Dan is het fijn dat u weet dat uw gezin er kan blijven wonen. Want als één van u overlijdt, valt vaak een deel van het gezinsinkomen weg. Terwijl de huur van uw huis niet verandert.

Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw gezin in de huurwoning kan blijven wonen. En dat de achterblijvende partner geen geldzorgen heeft.

Kies het product dat het beste bij u past

Op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen u kiezen!

Bekijk de mogelijkheden

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

Komt u te overlijden binnen de looptijd van de verzekering? Dan keert Aegon het verzekerde bedrag uit aan uw achterblijvende partner. Dit bedrag storten wij dan in één keer op de rekening. Voor deze overlijdensrisicoverzekering betaalt u maandelijks een premie.

De overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten op het leven van uzelf of op uw beide levens. Delen u en uw partner de huurkosten? Dan kan het verstandig zijn om beide levens te verzekeren. Is er maar één kostwinner in het gezin? Dan is een verzekering afgesloten op het leven van de kostwinner vaak voldoende.

Zo gebruiken mensen onze verzekering

Met het uitgekeerde bedrag kunt u het wegvallen van een inkomen opvangen. En het geld gebruiken om bijvoorbeeld de huur te betalen. U kunt ervoor kiezen dat het verzekerde bedrag even hoog blijft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bedrag verzekeren dat daalt. Dan betaalt u minder premie.

Een voorbeeld

Marloes (35) en Pieter (36) wonen samen met hun twee kinderen in een huurwoning. Ze betalen elke maand € 850,- huur. Pieter is de kostwinner. Als hij overlijdt, is Marloes’ salaris niet hoog genoeg om de huur te kunnen betalen. Ze sluiten daarom een Aegon Overlijdensrisicoverzekering af op het leven van Peter. Ze kiezen voor een dekking van 20 jaar en een verzekerd bedrag van €70.000. Voor deze verzekering betaalt Pieter een premie van € 4,88 per maand. Overlijdt Pieter binnen 20 jaar? Dan kan Marloes de huur van hun woning nog zeker vijf jaar blijven betalen. Zo kan zij met de kinderen in hun huis blijven wonen.
Premie gebaseerd op de prijsstelling in november 2018. Pieter rookt niet.

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

  • De zekerheid van een vaste premie

  • Alleen of met uw partner één verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering

Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

  • Maandelijkse premie die past bij uw leeftijd

  • Ieder zijn eigen verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering op Maat