Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips auto

U bent zuinig op uw auto. Dan is het vervelend als u een ingeslagen ruitje ziet of ontdekt dat uw auto weg is. Gelukkig kunt u zelf de kans op inbraak en schade te verkleinen met de volgende tips. 

Algemene tips

Haal waardevolle spullen uit uw auto

Het komt helaas nog vaak voor dat mensen zonnebrillen, navigatiesystemen, smartphones of andere waardevolle spullen in de auto laten liggen. Dit is een uitnodiging voor dieven. Ook spullen met weinig waarde kan voor een dief, waardevol zijn. Leg ook geen laptop in uw kofferbak. Er zijn apparaatjes die dit verklikken.

Poets de afdruk van de zuignap voor uw navigatiesysteem  van uw voorruit

De autodief ziet hierdoor dat u een navigatiesysteem gebruikt en neemt aan dat u deze  in uw auto bewaart. Zo vergroot u dus de kans op inbraak.

Zet uw dashboardkastje open

Doe dit wel zonder inhoud natuurlijk. Een dief kijkt altijd even in de auto. Als hij ziet dat uw dashboardkastje leeg is, loopt hij sneller door.  

Heeft u een sterretje in uw voorruit?

Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Een sterretje is makkelijk te repareren. Zo voorkomt u grotere schade aan uw ruit. Als u het sterretje niet op tijd laat repareren, kan uw ruit gaan barsten of scheuren. Reparatie is dan niet meer mogelijk en uw ruit zal dan vervangen moeten worden. Dit brengt vaak hoge kosten voor u, met zich mee. 

Monteer parkeersensoren voor en achter

Nieuwe auto’s hebben meestal standaard parkeersensoren achter, en vaak ook voor. Of ze kunnen zelfs al automatisch inparkeren. Oudere auto’s hebben dit niet maar parkeersensoren kunt u wel laten inbouwen. Dit voorkomt veel bumper- en lakschades. 

Zorg voor goede banden met voldoende profiel

Vooral bij glad wegdek heeft u hier profijt van. De minimale diepte van een band moet 1,6 mm zijn. In de winter is het verstandig uw autobanden te vervangen door winterbanden. Dit kan eenvoudig bij de garage. En zorg ook dat de autobanden niet te oud zijn. Ziet u kleine haarscheurtjes aan de zijkant? Dan wordt het tijd om ze te vervangen. 

Ga uitgerust de weg op

Zorg dat u niet vermoeid achter het stuur kruipt. En ontspan ook tijdens de rit. U kunt het beste maximaal twee uur aaneengesloten doorrijden. Neem dan minimaal 15 minuten rust voor u verder gaat, waarbij u de benen even strekt. Zorg indien mogelijk, dat u af kan wisselen met iemand uit uw reisgezelschap.

Uw auto in de winter

Zorg voor een ijskrabber en slotontdooier 

Dan kunt u uw ruiten ijsvrij maken. Bewaar de slotontdooier en liefst ook de ijskrabber buiten de auto. Ga niet rijden als u nog geen volledige zicht heeft.

Maak de ruitensproeiervloeistof en de koelvloeistof vorstbestendig

Vloeistoffen die bevriezen, zetten uit en zorgen voor schade aan uw auto. En u kunt de ruitensproeier niet gebruiken als de vloeistof bevroren is. Koelvloeistof is vaak al beschermd tegen vorst. Ruiensproeiervloeistof niet.  

Smeer de deurrubbers in

Smeer voor de winter begint, de deurrubbers in met een heel dun laagje zuurvrije vaseline. Talkpoeder kan ook, maar vraagt wat meer handigheid. Zo voorkomt u dat de deuren vastvriezen. Gebeurt dat toch? Trek dan niet te hard aan de deur. Dan kunnen de deurrubbers beschadigen. Sla zacht tegen de randen van het portier, probeer een andere deur of wacht tot de temperatuur boven nul komt. De kans is groot dat de deur dan toch opengaat. 

Maak gebruik van winterbanden

Met winterbanden heeft u onder winterse omstandigheden vaak meer grip op de weg dan met zomerbanden. Leg ze op tijd onder uw auto en vergeet ze niet om te wisselen in het voorjaar. Dit kan vaak ook eenvoudig via uw garage.

Controleer de voorruit op beschadigingen

Bekijk uw voorruit nauwkeurig op sterretjes. Bij vorst kunnen deze groter worden of de ruit kan zelfs barsten. Laat eventueel uw ruit vervangen. 

Dek uw ruiten af bij nachtvorst

Dek uw autoruiten af met een deken of iets anders wat niet kan bevriezen. Zo hoeft u niet te krabben en ontstaan geen krassen op de ruit