Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips inbraak

Het is een enge gedachte. Iemand in uw huis die door uw spullen gaat. U wilt uw waardevolle bezittingen natuurlijk niet kwijt. Hoe voorkomt u inbraak?

Zet alleen uw telefoonnummer op het label van uw sleutelbos 

Iedereen kent ze wel, de labels aan de sleutelbossen. Als u uw sleutelbos verliest, wilt u deze natuurlijk terug. U kunt uw telefoonnummer op het label schrijven. Zo kan de eerlijke vinder u bellen. Zet nooit uw adres of naam op het label. De oneerlijke vinder weet dan waar u woont en heeft uw sleutels en kan daarbij gemakkelijk binnen komen. 

Verstop de reservesleutel niet onder de bloempot of deurmat

Dit zijn nog steeds veel voorkomende verstopplekken. Handig voor als u de deur dichtdoet en vergeet uw sleutel mee te nemen. Maar ook de eerste plaats waar een inbreker kijkt. Wilt u een reservesleutel buiten uw woning bewaren? Geef de reservesleutel aan iemand die u vertrouwt en dichtbij woont. 

Haal de sleutel uit het slot

Veel mensen draaien bij thuiskomst hun deur op slot en laten de sleutel in het slot. Je bent thuis, de deur is op slot. Wat kan er gebeuren?
Maar inbrekers zijn slim. Ze boren gaatjes in de deur, slaan een raampje in en kennen nog een aantal trucjes om bij deze sleutels te komen. Het wordt dan niet al te moeilijk om de inbreker binnen te laten.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Inbrekers gaan vaak professioneel te werk. Om binnen te komen, halen ze soms een complete deur of raam uit het kozijn. U kunt dit voorkomen door goede sloten en dievenklauwen te monteren. Deze zijn los verkrijgbaar of geïntegreerd in scharnieren. Gebruik alleen dievenklauwen of scharnieren met het SKG-keurmerk 2 sterren (SKG**).

Doe ramen en deuren dicht als u even weg gaat

Doe altijd uw ramen dicht en deuren op slot, ook als u maar even weg bent, of op zolder de was gaat vouwen. Zo voorkomt u dat inbrekers makkelijk in- en uitlopen. Ze zijn erg snel (en lenig).

Zorg voor oppas in huis bij begrafenissen

We vinden het vervelend deze tip te moeten geven. En zouden dit graag anders zien. Helaas is het zo dat inbrekers met veel interesse de rouwadvertenties in de krant lezen. Vaak staat hier ook een correspondentieadres in. Ze weten dan precies wanneer de bewoner niet thuis is. U kunt een bekende vragen om een oogje in het zeil te houden. Vaak kunt u ook een uitvaartorganisatie om raad vragen. Of gebruik een postbus als correspondentie adres.

Zet uw fiets altijd op slot, ook in eigen tuin of schuur

Een eigen tuin is vaak heel gemakkelijk te bereiken voor inbrekers. Als uw fiets niet op slot staat, kan een inbreker uw fiets eenvoudig meenemen.