Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Tips en trucs voor een ontspannen vakantie!

Staat de vakantie voor uw deur? Heerlijk! Bij Aegon vinden we het belangrijk dat u goed verzekerd bent. En dat u goed voorbereid op vakantie gaat. Daarom geven we u wat tips mee. Want u wilt natuurlijk geen gedoe tijdens uw vakantie!

Overweeg of u zich aanvullend wilt verzekeren voor medische hulp

Uw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen het daarvoor in Nederland geldende tarief. Maar in sommige landen liggen de kosten behoorlijk hoger. Check de aanvullende dekking bij uw zorgverzekering. Deze aanvullende dekking kunt u ook bij Aegon afsluiten. 

Autovakantie? Vergeet de hesjes en vignetten niet!

Denk bij een autovakantie aan de verplichte vignetten en andere verplichte items in dat land. Zo moet u in Italië gele veiligheidshesjes in de auto hebben en in Frankrijk een alcoholtest.

Maak foto’s van uw paspoort, rijbewijs en andere documenten

Maak een foto van belangrijke documenten die u meeneemt op reis. Denk daarbij aan uw rijbewijs, maar ook bankpassen en uw paspoort. Wordt u op reis bestolen of raakt u spullen kwijt? Dan heeft u deze belangrijke informatie altijd bij de hand. 

Check of u werelddekking nodig heeft

Gaat u buiten Europa op vakantie? Dan is een basisdekking niet voldoende. U zet eenvoudig de aanvullende werelddekking aan.

Zet geen adresgegevens op uw kofferlabel

Op het vliegveld lopen ook mensen rond die helemaal geen reisplannen hebben. Zij scannen koffers en reistassen op adressen. Zodra uw koffer of reistas even onbeheerd is, spieken ze op uw adreslabel. Zo weten zij dat ze bij u de komende dagen op hun gemak kunnen inbreken! 

Bewaar waardevolle spullen in een koffer met slot en niet in een kluis

Gaat u op pad zonder waardevolle spullen? Berg deze dan op in uw koffer en doe deze altijd op slot als u weggaat. U bent de enige die de code van uw koffer kent. Staat er een kluisje in uw hotelkamer die werkt op basis van een unieke code? Dan bent u niet de enige die de code kent. Dit soort kluisjes kunnen namelijk worden opengemaakt ‘in noodgevallen’.

Pas op voor de ‘mosterdtruc’

Kent u de mosterdtruc? Dan morst iemand ‘per ongeluk’ mosterd of iets anders op u. Diegene biedt u aan om u te helpen om het schoon te maken. Tegelijkertijd neemt iemand anders uw bagage mee. Trap er niet in!

Lees ook:

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!