Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips storm, regen, sneeuw

laarsjes
Particulier Verzekeren Preventietips: Beperk uw schade Preventietips storm, regen, sneeuw

In Nederland hebben wij veel verschillende weersomstandigheden. Van een heerlijk zonnetje naar dagen met storm, regen of sneeuw. Hoe voorkomt u schade in deze verschillende weersomstandigheden? 

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Sneeuw en vrieskou

Zorg dat u strooizout in huis heeft

Zo kunt u uw paden en traptreden sneeuw- en ijsvrij maken. Bij ijzel kunt u het beste zout strooien voordat het gaat regenen.

Haal sneeuw van uw platte dak af

Sneeuw lijkt heel licht. Maar een flink pak levert veel druk op uw dak op. Haal daarom tijdig de sneeuw van het dak. Zeker bij grote platte daken.

Laat de verwarming altijd op minimaal 15 graden staan

Bent u overdag niet thuis, gaat u naar bed? Of gaat u op vakantie? Zet de thermostaat dan laag, bijvoorbeeld op 15 graden. Zo vriest er niets kapot en blijft uw huis minimaal verwarmd. 

Tap buitenleidingen en kranen af 

Vergeet niet om voor de winter waterleidingen en buitenkranen af te tappen in onverwarmde ruimtes en op vorstgevoelige plaatsen. Zo voorkomt u gesprongen waterleidingen.

Draai voor het aftappen eerst de aftapkraan tussen de hoofdkraan en de buitenkraan dicht. Laat daarna de leiding leeglopen door de buitenkraan en draai daarna de aftapkraan open. Laat de buitenkraan bij voorkeur openstaan, maar sluit wel de aftapkraan weer af.

Storm

Berg uw losse spullen op die buiten staan

Denk hierbij aan tuinmeubels of afvalcontainers. Is de trampoline vast- of binnengezet? Zo voorkomt u dat de storm schade veroorzaakt aan uw spullen of aan die van anderen.

Controleer de bomen in uw tuin

Bij een storm zijn bomen met losse of dode takken een groot risico. Deze takken kunnen afbreken en aanzienlijke schade veroorzaken. Kijk daarom voordat de storm uitbreekt, of er sprake is van losse of dode takken. Verwijder deze dan op een veilige manier. 

Sluit al uw ramen en deuren

Vergeet hierbij niet ook uw rolluiken omhoog te doen of zonweringen in te klappen. Zo voorkomt u schade aan uw eigendommen.

Controleer de schutting van uw tuin 

Staat uw schutting nog goed vast? Met een flinke rukwind kan uw schutting omwaaien en de bezittingen van u of van de buren, beschadigen. 

Zijn er dakpannen van uw dak afgewaaid? 

Leg dan na de storm een stevig dekzeil op uw dak en verstevig uw dak. Dit voorkomt of vermindert waterschade binnen uw woning. Let wel goed op uw eigen veiligheid 

Regen

Maak regelmatig uw dakgoot schoon

Zit uw dakgoot nog goed vast en zitten er geen bladeren in? Storm gaat vaak samen met flink wat regen. Bladeren in uw dakgoot kunnen voor verstopping zorgen.

Controleer uw gevels

Regen kruipt waar het gaan kan. Naarmate de jaren verstrijken zal het voegwerk van uw gevels slijten. Hierdoor ontstaan kieren in de muren. Waardoor de regen via de gevels, bij u naar binnen kan komen.