Een koffer vol tips

Wil jij écht genieten van je vakantie? Check onze handige tips voor een goede voorbereiding. Over kofferlabels en verzekeringen bijvoorbeeld. En natuurlijk ook hoe je je huis zorgeloos achterlaat.

1. Check of je werelddekking nodig hebt

Ga je buiten Europa op vakantie? Dan is een basisdekking niet voldoende. Je zet eenvoudig de aanvullende werelddekking aan.

2. Overweeg een aanvullende verzekering voor medische hulp

Jouw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen het daarvoor in Nederland geldende tarief. Maar in sommige landen liggen de kosten behoorlijk hoger. Check de aanvullende dekking bij je zorgverzekering. Deze aanvullende dekking kan je ook bij ons afsluiten via je reisverzekering.

3. Maak foto’s van belangrijke documenten

Bijvoorbeeld je rijbewijs, bankpassen en je paspoort. Word je op reis bestolen of raak je spullen kwijt? Dan heb je deze belangrijke informatie altijd bij de hand.

Image
Op vakantie? Denk aan je reisverzekering

4. Autovakantie? Denk aan de hesjes en vignetten

Maar natuurlijk ook aan andere verplichte items. Bijvoorbeeld sneeuwkettingen of een gevarendriehoek. In landen als Frankrijk, Oostenrijk en Italië gelden één of meer van deze maatregelen.

5. Laat je huis inbraakproof achter

Met de zeven gouden tips van de wijkagent lijkt het net of je thuis bent.

Laat je huis inbraakproof achter.

Kleine moeite, groot effect: met de zeven gouden tips van de wijkagent lijkt het net of je thuis bent. Spoiler: dat gaat veel verder dan goede sloten. Ontdek hoe jij fijn en veilig op vakantie gaat én loop een ronde mee.

6. Draai de kraan van de wasmachine dicht

Het zal je maar gebeuren, ben je op vakantie. Bellen de buren dat het water uit je huis stroomt. Draai kranen dus zoveel mogelijk dicht voor je vertrekt. Bijvoorbeeld de buitenkraan of de kraan van de wasmachine.

7. Haal stekkers uit het stopcontact

Zo verklein je het risico op brand. Wel zo prettig als je op vakantie bent. Denk bijvoorbeeld aan je televisie, de droger of de broodrooster. Lampen met een tijdschakelaar laat je natuurlijk wel aan staan.

8. Bewaar waardevolle spullen in een koffer met slot

Staat er een kluisje in je hotelkamer die werkt op basis van een code? Dan ben je niet de enige die de code kent. Dit soort kluisjes kunnen ‘in noodgevallen’ namelijk open. Heb je waardevolle spullen bij je? Berg ze op in je koffer en doe deze op slot. Alleen jij weet de code van je koffer.

9. Zet geen adresgegevens op jouw kofferlabel

Alleen je naam is voldoende. Op het vliegveld lopen namelijk ook mensen rond die helemaal geen reisplannen hebben. Zij scannen koffers en reistassen op adressen. Zodra jouw koffer of reistas even onbeheerd is, spieken ze op jouw adreslabel. Zo weten zij dat jij de komende dagen niet thuis bent.  

10. Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken

Daar staat een reischecklist voor bijna alle landen in. En daar vind je dus nog veel meer tips! Bijvoorbeeld welke informatie handig is voor thuisblijvers. Maar ook: wat je het best kunt doen in een noodsituatie, bijvoorbeeld als je bestolen bent of ziek wordt.  

Op vakantie? Denk aan je reisverzekering!

Onbezorgd op vakantie in binnen- of buitenland? Dat willen we allemaal. Maar voordat je op pad gaat, moet je echter wel het één en ander regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van je reisverzekering. Bij een eventuele schade of letsel willen we niet dat er onnodig grote zorgen bijkomen. Ga daarom goed voorbereid op vakantie en sta even stil bij jouw reisverzekering.

Lees meer

Onze 24-uursbelofte aan jou..

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!