Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Tips voor een ontspannen vakantie!

Staat de vakantie voor de deur? Heerlijk! Bij Aegon vinden we het belangrijk dat je goed verzekerd bent. En dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Daarom geven we jou wat tips mee. Want je wil natuurlijk geen gedoe tijdens jouw vakantie!

Overweeg of je je aanvullend wil verzekeren voor medische hulp

Jouw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen het daarvoor in Nederland geldende tarief. Maar in sommige landen liggen de kosten behoorlijk hoger. Check de aanvullende dekking bij jouw zorgverzekering. Deze aanvullende dekking kan je ook bij Aegon afsluiten. 

Autovakantie? Vergeet de hesjes en vignetten niet!

Denk bij een autovakantie aan de verplichte vignetten en andere verplichte items in dat land. Zo moet je in Italië gele veiligheidshesjes in de auto hebben en in Frankrijk een alcoholtest.

Maak foto’s van jouw paspoort, rijbewijs en andere documenten

Maak een foto van belangrijke documenten die je meeneemt op reis. Denk daarbij aan jouw rijbewijs, maar ook bankpassen en jouw paspoort. Word je op reis bestolen of raak je spullen kwijt? Dan heb je deze belangrijke informatie altijd bij de hand. 

Check of je werelddekking nodig hebt

Ga je buiten Europa op vakantie? Dan is een basisdekking niet voldoende. Je zet eenvoudig de aanvullende werelddekking aan.

Zet geen adresgegevens op jouw kofferlabel

Op het vliegveld lopen ook mensen rond die helemaal geen reisplannen hebben. Zij scannen koffers en reistassen op adressen. Zodra jouw koffer of reistas even onbeheerd is, spieken ze op jouw adreslabel. Zo weten zij dat ze bij jou de komende dagen op hun gemak kunnen inbreken! 

Bewaar waardevolle spullen in een koffer met slot en niet in een kluis

Ga je op pad zonder waardevolle spullen? Berg deze dan op in je koffer en doe deze altijd op slot als je weggaat. Je bent de enige die de code van jouw koffer kent. Staat er een kluisje in jouw hotelkamer die werkt op basis van een unieke code? Dan ben je niet de enige die de code kent. Dit soort kluisjes kunnen namelijk worden opengemaakt ‘in noodgevallen’.

Pas op voor de ‘mosterdtruc’

Kent u de mosterdtruc? Dan morst iemand ‘per ongeluk’ mosterd of iets anders op je. Diegene bied je aan om je te helpen om het schoon te maken. Tegelijkertijd neemt iemand anders jouw bagage mee. Trap er niet in!

Lees ook:

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!