Reisverzekering: vergeet op vakantie uw baby niet… 

Op vakantie met de kinderen. Heerlijk even weg uit de sleur. En weg van de stress om op tijd op school of op de crèche te zijn. Lekker luieren op het strand. Met een emmertje en schepje. Maar dan ineens zo’n gemeen stukje glas en een heftig bloedende snee. Hectiek en huilende kinderen. Op zo’n moment is het fijn dat u op een goede reisverzekering kunt vertrouwen.

Uw baby verzekert u gewoon mee op uw eigen reisverzekering

Krijgt u een baby? Of een stiefkind in huis van een nieuwe partner? Dan is het slim om die meteen aan te melden op uw reisverzekering. Uw dekking geldt dan voortaan voor het hele gezin. Baby’s en kinderen kunt u online bij ons aanmelden. Gewoon via Mijn Aegon. Lekker makkelijk dus.  

Met kinderen net wat vaker kans op een ongelukje

Soms horen wij wel eens: ’Omdat ik met kinderen geen dure reizen maak, heb ik geen reisverzekering meer nodig. We beklimmen geen bergen meer. En suizen niet meer op een snowboard naar beneden’. Dat laatste is misschien wel waar. Maar met kinderen is de kans op ongelukken wel veel groter. Niet gek dus dat mensen met kleine kinderen net wat vaker naar een arts gaan. En zelfs in Europa kunnen de kosten voor geneeskundige zorg behoorlijk oplopen. 

Een doorlopende reisverzekering is handig voor een weekendje weg

Even een weekendje weg? Lang weekend naar een pretpark met de kinderen? Weinig mensen sluiten dan een reisverzekering. Die zijn vaak ook erg duur. Maar baby’s zijn nou eenmaal sneller ziek dan volwassenen. Soms worden weekendjes weg afgezegd omdat een kind ziek is. Of erger, dat de vakantie wordt afgebroken omdat de kleine een arm of been breekt. In beide gevallen is het erg prettig dat uw doorlopende reisverzekering die annuleringskosten vergoedt.

Wat dekt een reisverzekering allemaal?

Veel mensen sluiten een reisverzekering voor de medische hulp. En vergoeding van medische kosten. Zeker als u buiten Europa reist, is dat geen overbodige luxe. Verder vergoedt een reisverzekering schade aan uw bagage of kostbaarheden. Bij een reisverzekering denken mensen ook vaak aan annuleringskosten. Maar weet u waar mensen vaak niet aan denken? Dat je ook kosten maakt als je langer moet blijven. Wordt uw kindje ziek? En kunnen jullie niet mee terug in het vliegtuig dat u vooraf boekte? Dan vergoedt een reisverzekering ook extra verblijfskosten. 

Vraag u af welke verzekering u voor de baby nodig heeft

Met een baby of met kinderen is het slim om even stil te staan bij de verzekeringen die u heeft. Sommige mensen hebben al aanvullende dekkingen op andere verzekeringen. Dan is een losse reisverzekering misschien niet nodig. Anderen hebben juist erg dure aanvullingen voor gevaarlijke sporten terwijl ze met hun kinderen alleen nog kamperen aan het strand. Uw persoonlijke situatie bepaalt wat voor u de juiste verzekering is.  

Weet u genoeg? Dan kunt u direct uw premie berekenen

Of bekijk meer informatie over de doorlopende reisverzekering.