Ik ga op reis en ik neem mee… een reis- of een zorgverzekering?

Image
reisverzekering of zorgverzekering

 

Je hebt een heerlijke reis geboekt. Spannend! Misschien ga je een paar weken naar de Spaanse kust, of juist een paar maanden backpacken. De vliegtickets zijn binnen, misschien heb je je inentingen al gehaald. Maar een verzekering voor medische kosten, heb je daar al aan gedacht? Is een zorgverzekering voldoende, of heb je ook een reisverzekering met medische dekking nodig?

Het verschil tussen een reis- en een zorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft een basiszorgverzekering. Dat is verplicht. De basiszorgverzekering vergoedt zorg die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent. Deze kosten worden vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Als spoedeisende zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland worden deze meerkosten niet vergoed. In veel landen is de medische zorg duurder. Bijvoorbeeld in Zwitserland of de Verenigde Staten. Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten vergoedt deze (meer)kosten wel.

Daarnaast vergoedt een reisverzekering ook alle extra kosten die een noodzakelijke behandeling op vakantie met zich mee kan brengen. Want misschien moet je hierdoor wel langer in het buitenland blijven. En daarom jouw retourvlucht annuleren. Of hebben jij en jouw reisgenoten onderdak nodig. Dit wordt allemaal niet vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering.

Declareer de kosten eerst bij jouw zorgverzekeraar

Het is al vervelend genoeg als je in het buitenland medische hulp nodig hebt. Dan wil je niet ook nog eens een deel zelf moeten betalen. Om dit te voorkomen, kan je kiezen voor een reisverzekering met dekking voor geneeskunidge kosten. Maak je noodzakelijke ziektekosten in het buitenland? Declareer deze dan eerst bij jouw zorgverzekeraar. Zij bieden als eerste dekking. Biedt je zorgverzekering géén of gedeeltelijke dekking? Declareer de kosten dan bij je reisverzekering.

Direct afsluiten

Bent u benieuwd naar de kosten van een doorlopende reisverzekering? U kunt uw premie snel en eenvoudig berekenen. Bereken online je premie.

Bekijk de Doorlopende Reisverzekering

Veelgestelde vraag

Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, heb je toestemming nodig van Aegon Schade Service. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +3188 344 00 000. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar.

Met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' ben je verzekerd voor spoedeisende (tand*)arts kosten
En wanneer je een zorgverzekering in Nederland hebt die deze kosten niet of gedeeltelijk vergoed. Bij Aegon Doorlopende Reisverzekering met basisdekking ben je niet standaard verzekerd voor Geneeskundige kosten. Je kan je verzekering uitbreiden met deze aanvullende dekking. Bij de allriskdekking ben je hier standaard voor verzekerd. 

*Tandartskosten door een ongeval of tandartskosten bij spoedeisende hulp zijn bij de basisdekking tot maximaal € 150,- verzekerd en bij de allriskdekking tot maximaal € 250,-.