Ik ga op reis en ik neem mee… een reis- of een zorgverzekering?

Image
reisverzekering of zorgverzekering

 

Je hebt een heerlijke reis geboekt. Spannend! Misschien ga je een paar weken naar de Spaanse kust, of juist een paar maanden backpacken. De vliegtickets zijn binnen, misschien heb je je inentingen al gehaald. Maar een verzekering voor medische kosten, heb je daar al aan gedacht? Is een zorgverzekering voldoende, of heb je ook een reisverzekering met medische dekking nodig?

Het verschil tussen een reis- en een zorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft een basiszorgverzekering. Dat is verplicht. De basiszorgverzekering vergoedt zorg die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent. Deze kosten worden vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Als spoedeisende zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland worden deze meerkosten niet vergoed. In veel landen is de medische zorg duurder. Bijvoorbeeld in Zwitserland of de Verenigde Staten. Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten vergoedt deze (meer)kosten wel.

Daarnaast vergoedt een reisverzekering ook alle extra kosten die een noodzakelijke behandeling op vakantie met zich mee kan brengen. Want misschien moet je hierdoor wel langer in het buitenland blijven. En daarom jouw retourvlucht annuleren. Of hebben jij en jouw reisgenoten onderdak nodig. Dit wordt allemaal niet vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering.

Declareer de kosten eerst bij jouw zorgverzekeraar

Het is al vervelend genoeg als je in het buitenland medische hulp nodig hebt. Dan wil je niet ook nog eens een deel zelf moeten betalen. Om dit te voorkomen, kan je kiezen voor een reisverzekering met dekking voor geneeskunidge kosten. Maak je noodzakelijke ziektekosten in het buitenland? Declareer deze dan eerst bij jouw zorgverzekeraar. Zij bieden als eerste dekking. Biedt je zorgverzekering géén of gedeeltelijke dekking? Declareer de kosten dan bij je reisverzekering.

Direct afsluiten

Bent u benieuwd naar de kosten van een doorlopende reisverzekering? U kunt uw premie snel en eenvoudig berekenen. Bereken online je premie.

Bekijk de Doorlopende Reisverzekering

Veelgestelde vraag

Met de dekking Geneeskundige kosten ben je verzekerd tegen onvoorziene (tand)arts kosten op reis door een ziekte, ongeval of aandoening. Kosten die je zorgverzekering niet of gedeeltelijk vergoedt. Bij de Aegon Doorlopende Reisverzekering met basisdekking ben je niet standaard verzekerd voor Geneeskundige kosten, dit is een aanvullende dekking. Op je polisblad lees je of je deze dekking hebt meeverzekerd. Bij de allriskdekking ben je hier standaard voor verzekerd. 

In het buitenland ben je verzekerd voor: 
 BasisAllrisk
de noodzakelijke kosten voor bezoek aan de dokter en/of ziekenhuis na een onvoorziene gebeurtenisVerzekerdVerzekerd
de kosten voor krukken, een rolstoel en protheses door een ongeval tot maximaal€ 150,- € 250,- 
tandartskosten door een ongeval of tandartskosten bij spoedeisende hulp tot maximaal€ 150,- € 250,- 
medisch noodzakelijk vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de noodzakelijke kosten voor een taxi, ambulance of een ambulancevliegtuigVerzekerdVerzekerd
Goed om te weten:
  • Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, heb je toestemming nodig van Aegon Schade Service. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +3188 344 00 000. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar.
  • Je zorgverzekeraar biedt als eerste dekking. Biedt je zorgverzekering géén of gedeeltelijk dekking? Declareer de kosten dan bij ons via Schade melden en declareren. Om je declaratie in behandeling te kunnen nemen, hebben wij de bevestiging van je zorgverzekering en een kopie van de originele rekeningen nodig.