Wintersport

Veilig op en tijdens je vakantie

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur....Heerlijk! Een bestemming vinden, de reis plannen en natuurlijk inpakken. Je bent er helemaal klaar voor om relaxed en zonder gedoe op vakantie te gaan. Met onze tips, van een goede voorbereiding tot jouw huis veilig achterlaten, geniet je nog meer van jouw vakantie. En dat geldt natuurlijk ook voor de terugweg naar huis.

 

Image
Wintersport
Image
Op wintersport? Check je reisverzekering!

Op wintersport? Check je reisverzekering!

Ik ga op wintersport en neem mee… thermoshirts, snowboots én een reisverzekering natuurlijk! Want als je pech hebt in de sneeuw, wil je in ieder geval geen zorgen over de kosten. Met de doorlopende reisverzekering van Aegon is wintersport standaard verzekerd. De ins en outs over de standaard wintersportdekking zetten we op een rij.

Lees alle ins en outs

Wist je dat...

...je met de basisdekking voor wintersport in Europa en alle landen grenzend aan de Middellandse Zee verzekerd bent? Ga je op wintersport buiten Europa, bijvoorbeeld in Canada, Japan of Amerika? Dan kun je de aanvullende dekking Werelddekking afsluiten. Met de allriskdekking ben je standaard wereldwijd verzekerd.

Lees verder

Zo voorkom je schade

Thuis

Wil jij écht genieten van je wintersportvakantie? Check onze handige tips voor een goede voorbereiding. Over kofferlabels en verzekeringen bijvoorbeeld. Maar ook bijvoorbeeld tips als:

  • Draai de kraan van de wasmachine dicht.
  • Haal stekkers uit het stopcontact.
  • Bewaar waardevolle spullen in een koffer met slot.
  • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken.
  • Autovakantie? Denk aan de hesjes en vignetten.
Lees alle tips

Onderweg

De juiste autobanden
Winterbanden en sneeuwkettingen zijn niet overal verplicht, maar je aanpassen aan de weersomstandigheden wel. Bovendien riskeer je een boete in een aantal landen als je geen winterbanden of sneeuwkettingen hebt. Een overzicht per land vind je hier.

Goed navigeren onderweg
Stel je navigatiesysteem in voordat je de weg op gaat. Als je moet wisselen van kaart of de instellingen moet wijzigen, doe dat dan op een parkeerplaats. In o.a. Duitsland betaal je de volledige schade van een ongeluk als je door je navigatie afgeleid was. Voor het vinden van alternatieve routes helpt het om ook een wegenkaart bij de hand te hebben in plaats van alleen je navigatiesysteem.

 

Op je bestemming

Houd je spullen in de gaten
Voorkom diefstal van je ski's door een speciaal skislot te kopen. Markeer jouw eigendommen. Laat ski’s niet lang onbeheerd. Dieven slaan vooral na 4 uur ’s middags toe (proost!). Houd in de berging je ogen open of er niemand meeloopt of je observeert.

Draag een helm
Ook als je een ervaren skiër bent. In Italië en Oostenrijk zijn ze voor kinderen tot 15 jaar verplicht. Voor volwassen wordt het sterk aangeraden – je voorkomt tot 60% hoofdletsel bij ongevallen.

 

Blogs

Image
wintersportverzekering

12 budgettips voor jouw wintersport

Witte pistes, lange latten en een strakblauwe lucht. Maar ook: duurdere boodschappen, torenhoge energierekening en stijgende brandstofprijzen. Check onze 12 budgettips. 

Lees verder
Image
Reisverklaring aanvragen

De snelle check- én paklijst voor je vakantie

Vóórdat je op vakantie gaat, heb je het vaak drukker dan ooit.  We zetten enkele belangrijke checks en tips voor je op een rij!

Lees verder

Image
12 budgettips voor op winterport

Zo houd je de kids lekker bezig tijdens die autorit

Alles ingepakt en gáán! JMaarrrr… Daar komt de vraag: “Zijn we er al bijna?” Wij geven je een paar goede tips om ze zoet te houden op de achterbank. 

Lees verder
Image
Op wintersport? Check je reisverzekering!

Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten

Ga je binnenkort op wintersport? Dan is dit een goed moment om je alvast voor te bereiden. Bijvoorbeeld met een wintersportdekking op je Doorlopende Reisverzekering. Bij ons kan dit heel voordelig en heb je het binnen 3 minuten geregeld.

Bereken mijn premie

Onze 24-uursbelofte aan jou..

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Fijn en veilig wonen

Of je nu brand wil voorkomen, thuis van het gas af wil of zonnepanelen op je dak legt… met onze woonverzekeringen kun je alle kanten op. Zodat je fijn en veilig kunt wonen.

Alles over fijn en veilig wonen

Zo meld je schade bij ons

Schade op vakantie? En staat in de voorwaarden dat je schade vergoed wordt? Meld dan online je schade. Lekker snel en geen gedoe. Direct hulp nodig? Bel het Aegon-noodnummer: 088 344 00 00 (lokaal tarief). We helpen je graag.

Nu online schade melden
Usabilla Feedback