Met 5 tips een goedkope reisverzekering afsluiten

 •  Vanaf € 3,60 goed verzekerd op reis
 •  Wereldwijd verzekerd met allrisk
 •  Winter- en watersport meeverzekerderland
Bereken mijn premie Adviesmogelijkheden
Image
6 tips voor een goedkope reisverzekering

De 5 manieren om te besparen op je reisverzekering:

Naar de Costa Brava in de zomer, ‘s winters op de piste in Tirol en in het voorjaar een weekendje Ardennen? Met een goede reisverzekering geniet je er nog meer van. We geven je 5 tips om je reisverzekering zo goedkoop mogelijk te houden.

 1. Kies uit kortlopend of doorlopend
 2. Wat wil je verzekeren?
 3. Voorkom dubbele dekkingen
 4. Weeg af welk risico je wilt betalen
 5. Controleer ieder jaar of je dekking nog passend is

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

1. Kies uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering

Reisverzekeringen heb je in twee vormen: een kortlopende en een doorlopende. Een kortlopende reisverzekering is voor een eenmalige reis. Stel: je gaat een maand backpacken in Peru, dan betaal je met de kortlopende dekking alleen premie voor de dagen dat je weg bent. Lekker overzichtelijk dus. 

Een doorlopende reisverzekering zie je vaak bij gezinnen. De doorlopende dekking loopt namelijk het hele jaar door. En dekt bijvoorbeeld de gestolen bagage van alle gezinsleden die op de polis staan. De voordelen? Omdat je het hele jaar door verzekerd bent, zijn je kosten gemiddeld lager.

De belangrijkste afweging hierbij: hoeveel dagen per jaar denk je op vakantie te gaan? Als vuistregel geldt: een gezin dat minimaal 2 weken per jaar weg is, is goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Singles en koppels zijn meestal pas bij 4 weken vakantie per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. 

Kom meer te weten over onze reisverzekeringen.

2. Wat wil je verzekeren?

Bij ons heb je de keuze uit een basis- en allriskdekking als je een reisverzekering afsluit. De basisdekking is ongeveer 1 euro per maand goedkoper dan de allriskdeking. Die reisverzekering is dus goedkoper, maar dekt wel minder. In de tabel hieronder zie je de verschillen tussen beide reisverzekeringen. En goed om te weten: bij de allriskdekking heb je standaard een annuleringsverzekering.

Doorlopende Reisverzekering dekking Basis en Allrisk
Dekking
Basis
Allrisk

Bagage

 •  
 •  

Hulpverlening*

 •  
 •  

Auto pechhulp

 •  
 •  

Winter- en watersport*

 •  
 •  

Europadekking

 •  
 •  

Werelddekking

Optioneel

 •  

Annulering

Optioneel

 •  

Geneeskundige kosten

Optioneel

 •  

Geld

Optioneel

 •  

Zakenreis

x

Optioneel

Vakantieongevallen

Optoneel

Optioneel

3. Voorkom dubbele dekkingen

Naast de basis- en allriskdekking kun je nog veel meer verzekeren voor je reis.

Goed om te weten: aanvullende dekkingen kunnen overlappen met andere verzekeringen. Dit leggen we je hieronder uit. Houd je premie laag via een duidelijk overzicht voor jezelf met je verzekeringen. Dan voorkom je dubbele premies.

Veel voorkomende overlappingen in dekkingen:  

 • Er is een annuleringsdekking inbegrepen bij de allriskdekking. Dat betekent dat je dit niet los afsluit bij je reis. Of ergens anders doorlopend hoeft af te sluiten.
 • De medische kosten bij je basiszorgverzekering vergoeden vaak alleen de Nederlandse tarieven. Dat is vaak voldoende en hoef je dus niet dubbel te verzekeren. Maar de kosten voor een onverwachte operatie in bijvoorbeeld Amerika zijn soms véél hoger dan hier. Die extra kosten betaal je dan zelf. Dan is een aanvullende verzekering heel goed om te hebben.
 • Kijk goed of je voor pechhulp verzekerd bent bij je auto- of reisverzekering en wat er dan precies verzekerd is. Bij ons zit autohulp standaard in de dekking van de reisverzekering.

Aanvullende dekkingen

Geneeskundige kosten

Spoedeisende medische zorg nodig in het buitenland? Je zorgverzekering dekt de kosten voor een betreffende behandeling naar Nederlandse maatstaven. Maar in sommige landen is de medische zorg duurder. Met onze Allriskdekking ben je standaard verzekerd tegen de meerkosten. Dat is niet het geval bij onze Basisdekking. Dan kun je kiezen voor onze aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' om je te verzekeren tegen de meerkosten.

Geneeskundige kosten
Basis
Allrisk

De noodzakelijke kosten voor bezoek aan de dokter en/of ziekenhuis na een onvoorziene gebeurtenis

 •  
 •  

De kosten voor krukken, een rolstoel en protheses door een ongeval tot maximaal

€ 150,-

€ 250,-

Tandartskosten door een ongeval of tandartskosten bij spoedeisende hulp tot maximaal

€ 150,-

€ 250,-

Medisch noodzakelijk vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de noodzakelijke kosten voor een taxi, ambulance of een ambulancevliegtuig. Onze medisch adviseur bepaalt of het medisch noodzakelijk is om je te vervoeren. Dat doet hij in overleg met de behandelend arts in het buitenland

 •  
 •  

Annulering

Kun je niet meer op reis of op vakantie door bijvoorbeeld een ernstige ziekte of het overlijden van een familielid (1e of 2e graad) of huisgenoot? Met onze Allriskdekking ben je standaard verzekerd voor de annuleringskosten. Dat geldt voor bijna alle onvoorziene omstandigheden waardoor je je reis moet annuleren. Alleen in sommige gevallen ben je niet verzekerd, bijvoorbeeld als je jouw reis wilt annuleren vanwege een pandemie. Bij de Basisdekking ben je niet standaard verzekerd voor annulering. Wil je dat wel? Kies dan voor de aanvullende dekking ‘Annulering’. Je bent dan verzekerd voor specifieke gebeurtenissen. Deze staan omschreven in de polisvoorwaarden.

De hoogte van de verzekerde bedragen, hangt af van de samenstelling van je gezin. Bekijk de bedragen hieronder.

Annulering
Basis
Allrisk

Jezelf

€ 1.500,-

€ 2.500,-

Jezelf en jouw partner

€ 3.000,-

€ 4.000,-

Jezelf met kinderen

€ 3.000,-

€ 4.000,-

Jezelf en jouw partner met kinderen

€ 4.000,-

€ 5.000,-

Wil je reizen naar verre landen, buiten Europa? Met onze Allriskdekking heb je standaard werelddekking. Dat betekent dat je overal goed verzekerd bent, waar je reis ook heen gaat. Kies je voor de Basisdekking? Dan is dat voldoende voor reizen binnen Europa en de landen aan de Middellandse Zee. Verder vallen ook eilandengroepen als de Canarische Eilanden en Madeira binnen de Europadekking. Wil je verder reizen? Dan kun je met de basisdekking kiezen voor onze aanvullende 'werelddekking'.

Reis je met contant geld? Als je de Basisdekking van onze reisverzekering hebt, kun je je aanvullend verzekeren tegen schade of diefstal van geld en waardepapieren tot maximaal € 250,- per reis. Met de Allriskdekking is dit standaard meeverzekerd, ook tot maximaal € 250,-.

Moet je voor het werk bijvoorbeeld naar een congres of zakenrelatie in het binnen- of buitenland? Met deze aanvullende dekking ben je dan ook verzekerd. Let op, deze dekking is niet van toepassing voor zakelijk aangeschafte spullen. Deze dekking is ook bedoeld voor als je gaat studeren of stagelopen in het buitenland. 

Krijg je een ongeval tijdens de vakantie? Met deze extra dekking keren wij een bedrag uit bij overlijden of bij blijvende invaliditeit. De verzekerde bedragen zijn bij:

 • overlijden € 5.000,-
 • blijvende invaliditeit maximaal € 50.000,-

Wat vergoeden wij bij overlijden?

Als je overlijdt door een ongeval keren wij € 5.000,- uit.

Wat vergoeden wij bij blijvende invaliditeit?

Bij blijvende invaliditeit is de uiteindelijke hoogte van je uitkering afhankelijk van het soort letsel en welke medisch vast te stellen beperking je hebt.

4. Weeg af welk eigen risico je wilt betalen

Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico. Dit is het bedrag dat je bij schade zelf betaalt. Heb je een financiële buffer waarmee je bijvoorbeeld opnieuw spullen kunt kopen als je bagage is gestolen? En ben je bereid om dat risico te nemen? Dan kan je je eigen risico zo hoog mogelijk instellen. Dan betaal je bij schade een groter bedrag zelf maar heb je een lagere premie. Andersom kan ook natuurlijk, zodat je minder kosten hebt bij schade. Dan verlaag je je eigen risico en betaal je meer premie.

Onze standaard bedragen voor het eigen risico:

Basis
Allrisk

Eigen risico eerste schade in kalenderjaar*

€ 100,-

€ 250,-

Elke volgende schade in kalenderjaar*

€ 0,-

€ 250,-

5. Controleer ieder jaar of je dekking nog bij je past

Ben je een echte avonturier die elk kwartaal een keer weggaat? Of houd je het liever bij drie weken in de zomervakantie? Wie je ook bent, het is verstandig om één keer per jaar, of vóór elke reis, je reisverzekering te controleren. Waarom? Als je bijvoorbeeld een jaar binnen Europa blijft, heb je geen werelddekking nodig. Ga je naar Azië, dan zet je de werelddekking wél aan. Zo betaal je nooit te veel. Dit kan je makkelijk aanpassen in Mijn Aegon!

Inloggen Mijn Aegon

Documenten

Bekijk de verzekeringskaarten en polisvoorwaarden.

Bekijk de documenten

Bekijk hieronder de verzekeringskaarten voor de doorlopende reisverzekering:

Of download de polisvoorwaarden voor meer informatie:

Goed om te weten: als jij je reis geboekt hebt toen voorwaarden 3025 nog golden, en heb je nu de voorwaarden 3032? Dan gelden voor die reis nog de voorwaarden 3025. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je op welke datum de nieuwe voorwaarden voor jou zijn ingegaan.

Image
dekkingen reisverzekering

Corona en je reisverzekering

Heb jij daar vragen over? Wij hebben antwoorden! Annuleringskosten door coronamaatregelen zijn in ieder geval niet verzekerd. Wat wel? Lees het op de coronapagina.

Naar de coronapagina
Image
reisverzekering of zorgverzekering

Op vakantie in Nederland?

Ook dán komt je reisverzekering bijzonder goed van pas. Zelfs bij een weekendje weg.

Lees onze blog
Image
Direct regelen in Mijn Aegon

Check je reisverzekering in Mijn Aegon

In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot verzekeringen. Van veranderen tot overstappen en opzeggen. Bekijk je premie en lopende contracten.