Wat is een reisverzekering?

Goed voorbereid op vakantie

Een reisverzekering sluit je af om goed verzekerd te zijn op vakantie. Denk aan gestolen bagage. Autopech. Of als je hulp nodig hebt op de bergtop. Bij ons ben je altijd goed verzekerd. Zowel in het binnenland als buitenland.

Bereken mijn premie
Image
wintersportverzekering
Image
1 reisverzekering voor al je vakanties

Is de Aegon Doorlopende Reisverzekering iets voor jou?

  •  Ga je jaarlijks minstens 2 weken op reis? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering.
  •  Kies tussen basis of allrisk. En bekijk onze aparte dekkingen voor meer zekerheid. Neem annuleringskosten en werelddekking bij basis. En zakenreis bij allrisk.
  •  Ben je een wintersportfanaat of duik je graag? Dat is bij ons standaard meeverzekerd.
Adviesmogelijkheden Bereken mijn premie

Wat houdt een reisverzekering in?

Met de reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten tijdens jouw vakantie. Bijvoorbeeld bij diefstal, vertraging of beschadiging. Wat er precies is verzekerd, hangt af van de dekking die je hebt gekozen.

Waarom is een reisverzekering nodig?

Met de reisverzekering ga je goed voorbereid op vakantie. En gebeurt er toch iets? Dan kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Bijvoorbeeld bij schade aan of verlies van je bagage. Wanneer je kiest voor onze allriskdekking, dan ben je ook verzekerd als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt waarbij je in het ziekenhuis belandt en daar een paar nachten moet blijven.

Meer weten over de reisverzekering? Bekijk dan Meer weten? Bekijk dan Waarom een reisverzekering?

Welke risico's dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering beschermt je tegen veel risico’s. Met onze doorlopende reisverzekering ben je tijdens je reis verzekerd. Wil je weten wat onder de reisverzekering valt? Bekijk dan Wat dekt een reisverzekering? Daar staan de belangrijkste verschillen tussen onze basis- en allriskdekking op een rij.

 

Wat kost een reisverzekering?

De kosten van onze reisverzekering hangt af van de dekking die je kiest. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw reisverzekering? Bereken snel en eenvoudig je premie.

 

Image
Veilig op en tijdens je vakantie

Op vakantie? Check je reisverzekering!

Ik ga op vakantie en neem mee… mijn duikbril, camera én een reisverzekering natuurlijk! Want als je pech hebt op vakantie, wil je in ieder geval geen zorgen over de kosten. Wil je weten wat onder een reisverzekering valt en welke dekking het beste bij je past? Of is er iets gebeurd en wil je weten of dat wordt vergoed met onze reisverzekering? Lees dan verder. Alle ins en outs over de doorlopende reisverzekering zetten we op een rij.

 

Lees alle ins and outs Direct een reisverzekering afsluiten

Hoe werkt het als ik op vakantie hulp nodig heb?

Meld je schade eenvoudig online aan ons. Dan weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Heb je direct hulp nodig? Bij noodgevallen in Nederland of in het buitenland is Aegon Schade Service 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Wij bieden alleen een doorlopende reisverzekering aan. Ga je minimaal 2 weken per jaar op vakantie? Dan biedt deze reisverzekering uitkomst. Nieuwsgierig? Bereken direct je premie!

Wanneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

In elk geval voordat je vertrekt. Zelfs als je de auto aan het inpakken bent, kan het nog. Wil je ook zekerheid als je reis niet door kan gaan? Dan moet je sneller zijn. In dat geval sluit je een annuleringsverzekering direct of binnen zeven dagen na het boeken van je vakantie af.

 

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Kijk dus goed of je het echt nodig hebt. Zeker als je maar weinig op vakantie gaat. Bekijk ook onze vijf tips voor een goedkope reisverzekering.

 

Image
reisverzekering of zorgverzekering

Op vakantie in Nederland?

Ook dán komt je reisverzekering bijzonder goed van pas. Zelfs bij een weekendje weg.

Lees onze blog
Image
Direct regelen in Mijn Aegon

Check je reisverzekering in Mijn Aegon

In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot verzekeringen. Van veranderen tot overstappen en opzeggen. Bekijk je premie en lopende contracten.

Veelgestelde vragen

Bekijk hiervoor onze pagina Wat dekt een reisverzekering?

 

Met onze allriskdekking ben je verzekerd in alle landen van de wereld. Met de basisdekking ben je verzekerd in Europa, op de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira en in niet Europese landen aan de Middellandse Zee. Aanvullend kun je ook Werelddekking afsluiten. Deze aanvullende dekking heeft een minimale looptijd van één jaar en sluit je af via je adviseur of Mijn Aegon.
 
  

Bij het openen of wijzigen van de Aegon Doorlopende Reisverzekering kies je de gezinssamenstelling die bij je past
Op je polisblad staat waarvoor je gekozen hebt. Het meeverzekeren van een persoon buiten jouw gezinssituatie is niet mogelijk.
 
Kinderen zijn meeverzekerd zolang zij bij jou in huis wonen of uitwonend zijn voor een dag-studie
Ook als zij zelf op vakantie gaan. Ze zijn niet meer meeverzekerd wanneer zij duurzaam gaan samenwonen, trouwen of als de studie eindigt.  

De gezinssamenstelling wijzig je via jouw adviseur of Mijn Aegon
Ben je bij ons verzekerd via een adviseur? Pas je verzekering dan aan via je adviseur. Heb je je verzekering zelf bij ons afgesloten? Pas je verzekering dan aan via Mijn Aegon. In Mijn Aegon klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op ‘Wijzigen’ en doorloop je de aangegeven stappen.
Dit vind je terug in de polisvoorwaarden en op je polisblad. Deze kun je vinden in Mijn Aegon

Goed om te weten: 
  • Bij de basisdekking ben je niet standaard verzekerd voor het annuleren van jouw reis. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je hebt meeverzekerd. Annulering is bij de allriskdekking standaard meeverzekerd tot een maximumbedrag.
  • Mocht je tijdens jouw reis onverwachts terugkeren naar Nederland? Neem dan contact op met Aegon Schade Service om dit te melden. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 88 344 00 00. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.