Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Schade door noodweer in zuidoost Nederland? We helpen je!

Schade door wateroverlast? Wij helpen jou!
Particulier Verzekeren Schade door wateroverlast? Wij helpen jou!

We zijn opgeschrikt door het noodweer in Limburg. Ondergelopen woningen, auto’s die moeten worden afgesleept, straten die in rivieren veranderen. De zware regenval heeft regionaal voor overlast en schade gezorgd. Bij schade aan jouw woning en bezittingen komt er veel op je af. Dat begrijpen we heel goed. Als klant van Aegon, staan we uiteraard voor je klaar. Hieronder lees je wat er is verzekerd én hoe je schade kan melden.

Wat is verzekerd?

Hieronder lees je wat er wanneer is verzekerd.

Schade aan woonhuis of inboedel

 • Schade door overstroming is alleen verzekerd als er lokaal zeer veel neerslag is gevallen. De grenzen hiervoor zijn: 40 mm in 24 uur, 50 mm in 48 uur of 65 mm in 72 uur. Op veel plaatsen in zuidoost Limburg is dit het geval.
 • Heb je schade als gevolg van overstroming of dijkdoorbraken maar zonder lokale hevige regenval? Deze schade is niet gedekt. Mogelijk biedt de Wet tegemoetkoming schade bij rampen hiervoor uitkomst. Onder dit artikel vind je meer informatie.
 • Schade door neerslag, bijvoorbeeld regen of sneeuw, is verzekerd. Dit geldt alleen als het niet door een openstaand raam, deur of luik naar binnen is gekomen.
 • Schade door grondwater is alleen verzekerd als het water via afvoerleidingen en daarop aangesloten toestellen en installaties is binnengekomen.

Schade aan je auto

Heb je een Beperkt Cascodekking/WA Extra, Uitgebreide Cascodekking/Allrisk Basis, Allrisk Compleet of Allrisk Royaal dekking? Dan ben je verzekerd voor schade aan je auto als gevolg van overstroming en extreem weer.

Vakantie en bagage

 • Heb je een Doorlopende Reisverzekering Allrisk? Dan ben je verzekerd voor het annuleren van jouw reis als je een reis hebt geboekt naar een getroffen gebied* waar sprake is van wateroverlast of als je in een getroffen gebied woont en daardoor niet op reis kan.
 • Heb je een Doorlopende Reisverzekering Basis met de aanvullende dekking Annulering? Dan is het annuleren van jouw reis als gevolg van overstroming of zware regenval niet verzekerd. Het annuleren van jouw reis is wel verzekerd als je in een getroffen gebied woont en zodanige materiele schade aan eigendommen of je woning hebt dat je daardoor niet op reis kan.
 • Heeft je bagage waterschade opgelopen? Dan ben je verzekerd.

*Annulering is alleen verzekerd als jouw reisaanbieder geen compensatieregeling biedt.

Heb je schade die hier niet bij staat?

Maar die wel een gevolg is van het extreme weer? Neem dan contact met ons op. Je bereikt ons via: 088 344 1234 (lokaal tarief).

Schade bij ons melden

Als het geen noodgeval is, kan je schade het best online melden. Je kan ook terecht bij je adviseur voor het melden van schade.

Heb je direct hulp nodig?

Bel ons op het Aegon-noodnummer: 088 344 00 00 (lokaal tarief). Wij gaan dan meteen voor je aan de slag en schakelen direct een hersteller in als dat nodig is. Aegon heeft een eigen netwerk van herstellers. Als je gebruikmaakt van dit netwerk biedt jou dat voordelen. Een paar voorbeelden:

 • Je hoeft zelf niets voor te schieten.
 • Je krijgt garantie.
 • Je krijgt een goede service.
 • De hersteller neemt binnen 2 uur contact met je op en is (bij nood zo snel als mogelijk op locatie. Als het nodig is, treft de hersteller direct noodvoorzieningen. 

Lukt het niet om je hypotheeklasten te betalen?

Het is niet het eerste waar je aan denkt na de wateroverlast en schade aan je woning en bezittingen. Dat begrijpen wij ook heel goed. Toch kan het zo maar voorkomen dat je je  zorgen maakt over het betalen van je hypotheeklasten. Laat het ons daarom direct weten. Als klant van Aegon staan we uiteraard voor je klaar. We zoeken dan samen naar een passende oplossing.

Lees meer over betaalachterstand

Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts)

Als je schade niet verzekerd is, kun je mogelijk een beroep doen op de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen (Wts ). De overheid heeft deze wet op 15 juli van toepassing verklaard. De wet geldt alleen voor schade die redelijkerwijs niet verzekerbaar is. Informatie over de Wts en hoe je op basis van de Wts aanspraak kan maken op een vergoeding lees je op de pagina ‘Kabinet presenteert schaderegeling wateroverlast Limburg en Noord-Brabant’ van de rijksoverheid.