Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Slimme preventietips

Schade in huis voorkomen

Wees wijs met waterschade

Een vlek in de muur, kortsluiting of een beschadigde houten vloer; waterschade kan flinke problemen veroorzaken. Veel voorkomende problemen zijn lekkages van wasmachines en vaatwassers. Daarom is het belangrijk dat u een aquaslot plaatst op de watertoevoer van deze apparaten en een lekbak onder uw wasmachine. Daarnaast is het zaak dat u altijd snel de hoofdkraan af kunt sluiten in noodgevallen. Dus zorg dat u weet waar die zit en hoe die werkt!

Vlam in de pan

Het is niet verwonderlijk dat veel brandschades blijken te ontstaan in de keuken. Tijdens het koken kan de vlam in de pan slaan wanneer het vet in de pan te heet wordt. En, wat veel mensen niet weten; dat kan niet alleen gebeuren alleen wanneer u met gas/vuur kookt, maar ook als u  elektrisch of keramisch kookt. En, ook frituurpannen blijken vlam te kunnen vatten. Al met al raden wij dus aan om nooit weg te lopen uit de keuken wanneer u aan het koken bent en te zorgen dat u een brandblusser binnen handbereik heeft.

Voorkom kortsluiting

Een andere veel voorkomende oorzaak van brand is kortsluiting. Zeker nu het aantal oplaadbare/ mobiele apparaten in elk huishouden steeds toeneemt. Belangrijk is dus dat u stekkers en accu's die (te) warm worden tijdens het opladen controleert of vervangt. Gebruik altijd originele opladers en zorg ervoor dat u geen opgerolde (verleng) snoeren gebruikt , want ook die raken snel oververhit. Los van deze tips raden wij u aan niet ’s nachts, en zeker niet in bed, uw apparaten op te laden!

Schade voorkomen aan mobieltje of tablet

Bij Aegon ontvangen we jaarlijks duizenden schademeldingen aan mobiele telefoons of tablets. Daarom hebben we voor u een aantal tips die de meest voorkomende schades kunnen voorkomen.

 • Haal uw mobiel uit uw broek voordat u naar het toilet gaat. Menig toestel is in de toiletpot verdwenen.
 • Gebruik altijd een stevig hoesje om valschade te voorkomen.
 • Doe een niet in uw achterzak. Dat voorkomt buigen of barsten.
 • Gebruik een mobiel of tablet niet in bad of op andere plekken waar waterschade veroorzaakt kan worden. In een bad een tablet gebruiken die aan de oplader zit is levensgevaarlijk!
 • Als kleine kinderen uw tablet mogen gebruiken kunt u het beste een opblaasbare kinderhoed aanschaffen.

Goed voorbereid onderweg

Op vakantie wilt u lekker tot rust komen. Daarom is het zaak dat u een aantal zaken van tevoren goed controleert om problemen te voorkomen. Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet.

  Controleer paspoort, pinpas en telefoonnummers

  • Zet het noodnummer van Aegon in uw telefoon. Dit is:  +31 88 3440000
  • Controleer de geldigheid van paspoorten en neem een kopie mee voor als uw paspoort kwijt raakt. Geef nooit uw paspoort af voor bijvoorbeeld het huren van een scooter, maar geef een kopie.
  • Geen preventie maar toch een tip: Zorg dat uw betaalpas wereldwijd te gebruiken is. Dat is niet standaard het geval. Een tweede betaalmiddel meenemen, zoals een creditcard, is aan te bevelen.

  Alles voor de gezondheid

  • Controleer ruim van tevoren of u inentingen of andere medicatie nodig heeft voor de bestemming waar u heen gaat.
  • Uw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen het daarvoor in Nederland geldende tarief. In sommige landen en klinieken liggen de kosten echter behoorlijk hoger. Zet naast uw basisverzekering uw module geneeskundige kosten aan, dan nemen wij de extra kosten voor onze rekening.
  • In Mijn Aegon kunt eenvoudig de juiste aanvullende modules aan en uit zetten in. Gaat u buiten Europa op vakantie? Zet dan zeker uw aanvullende module werelddekking aan.

  Een verkeersongeluk zit in een klein mobieltje

  In de afgelopen 4 jaar is het aantal verkeersongevallen waarbij bergingsbedrijven in actie moesten komen toegenomen met 27% (volgens Stichting Incident Management Nederland). Toename van het gebruik van smartphones wordt gezien als de grote veroorzaker. Zo blijkt actief lezen en schrijven tijdens het rijden de kans op een ongeval tot 10 keer groter te maken. Onze tip: zet uw mobiel in vliegtuigstand wanneer u rijdt. U kunt daarvoor speciale apps downloaden zodat u ongestoord rijdt en uw telefoon alleen ondersteunt met praktische zaken als navigatie of handsfree bellen. Kijk bijvoorbeeld op Daar kun je mee thuis komen.

  Uw auto verwarmen of afkoelen? Denk aan uw autoruit.

  Autoruitschade is een veelvoorkomende en vrij kostbare schade. Soms wordt dit veroorzaakt door steentjes, maar vaak ook door temperatuurverschil. In een koude auto vol de verwarming op uw ruit zetten is bijvoorbeeld niet verstandig. Hetzelfde geldt voor de airco op volle kracht aanzetten in een hete auto. Onze tip: laat uw auto geleidelijk opwarmen of afkoelen en richt de ventilatoren in het begin niet op uw ruit.

  Vind uw gestolen auto terug met een GPS-volgsysteem

  Elk jaar worden in Nederland duizenden auto's gestolen. Dus dat kan ook u overkomen. De auto goed afsluiten en op een zichtbare plek parkeren helpt dit deels voorkomen. Maar mocht uw auto dan alsnog gestolen worden, dan is een GPS-volgsysteem wel zo handig. De alarmcentrale weet dan waar uw auto zich bevindt en dat maakt de kans vele malen groter dat die terug gevonden wordt. Onze tip: zorg voor een GPS-volgsysteem in uw auto.

  Bijzondere schades
  “Brandweer staat voor raadsel bij zelfontbrandende plant.”
  Iets te wild zwijn
  Hypnose
  Beestenboel bij logeerpartijtje