Storm

Raast er een storm over Nederland? Dan kan er grote schade ontstaan aan of rondom jouw woning. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig dekt onze opstalverzekering en in sommige gevallen onze inboedelverzekering stormschade. Maar hoe zit dat nou? Wij leggen je alles uit over stormschade en hoe je je hiervoor kan verzekeren. En we geven tips hoe je stormschade kan voorkomen.

Image
schade aan je schutting

Wanneer spreken we van stormschade?

Verzekeraars spreken pas bij windkracht 7 op de schaal van Beaufort van een storm. Onder stormschade valt dus schade die aangericht is door stormen met windkracht 7 of hoger. Om te weten of het om een storm gaat van minimaal windkracht 7 checken verzekeraars dat bij het KNMI.

Image

Storm op komst? Check je verzekeringen!

Met een opstalverzekering verzeker je je woning tegen stormschade. Dus als er sprake is van windkracht 7 of hoger. Heb je nog geen verzekering? Bereken snel je premie en sluit eenvoudig af. 

Bereken mijn premie

Preventietips

Image
Voorkom stormschade!

Storm op komst: wat kun je doen?

  • Zet tuinmeubels of andere losse spullen binnen of maak ze goed vast. Of zorg dat ze niet kunnen omvallen.
  • Controleer of dakpannen en dakgoten goed vastzitten. Doe dat wel voorzichtig en neem geen onnodige risico’s. 
  • Snoei op tijd bomen in je tuin. Vaak breken takken af en die veroorzaken schade.
  • Parkeer je auto op een zo veilig mogelijke plek. Liever niet onder een boom dus.  
  • Zorg dat je goed verzekerd bent: onze Opstalverzekering biedt 24/7 hulp bij schade.  
Naar meer preventietips

Toch schade? Wij helpen je!

Heb je toch schade door storm? En heb je bij ons een woonverzekering? We helpen je graag. Als je online je schade indient, weet je op werkdagen zelfs binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Storm en je verzekeringen

Als je een woonhuisverzekering – ook wel opstalverzekering genoemd – hebt, is je huis tegen de belangrijkste schades verzekerd. Zoals brand- en waterschade. Schade aan je schutting door storm valt daar ook onder. Bij Aegon maakt het dan niet uit of je de basis- of allriskdekking hebt. 

Onze 24-uursbelofte aan jou.

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.

Blogs

Image
schade aan je schutting

Schutting omgewaaid: ben je dan verzekerd?

Het zal je maar gebeuren: heb je nét een nieuwe schutting geplaatst, raast er een storm over Nederland. Schutting omver. Dekt je verzekering deze schade? En wat moet je dan doen? Wij zetten drie veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij!

Lees verder
Image
Storm op komst

Storm op komst: zoek dekking

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest ook hoe het dan zit met je verzekering.

Lees verder
Image
extreem weer

Wat een weer! Deze tips wil je weten

Zwoele zomerdagen, snoeiharde wind, flinke regenbuien, hagel, sneeuw en droogte… In Nederland is het weer vaak het gesprek van de dag. Leuk die afwisseling. En soms opletten geblazen. Daarom zetten we voor extreem weer vooruitdenktips op een rij. Per weertype natuurlijk, wel zo handig.

Lees verder
Image
Schadeherstel

De windhoos in Zierikzee had alles losgerukt en vernield

‘Hele pannendaken lagen op straat, ramen waren eruit gewaaid en bewoners liepen radeloos rond. De situatie was surrealistisch. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. En ik doe dit werk al tien jaar!’ Dit zijn de woorden van Frank Walhout. Frank is monteur bij Fraanje, één van de schadeherstelbedrijven van Aegon.

Lees verder
Image
Minder werken FinSnap Aegon

Fijn en veilig wonen

Of je nu brand wil voorkomen, thuis van het gas af wil of zonnepanelen op je dak legt… met onze woonverzekeringen kun je alle kanten op. Zodat je fijn en veilig kunt wonen.

 

Alles over fijn en veilig wonen
Usabilla Feedback