Wonen

Alles over fijn en veilig wonen

Het leven kan alle kanten op. Daarom kun je met de woonverzekeringen van Aegon óók alle kanten op. Zelfs je slimme keuzes voor straks zijn nu al meeverzekerd. Bijvoorbeeld die warmtepomp, omdat je binnenkort van het gas af gaat. Of omdat je voor groen gaat met zonnepanelen. Op deze pagina lees je er alles over. Ook vertellen we hoe jij jezelf en je dierbaren beschermt, bijvoorbeeld met rookmelders.

Image
Aegon verzekeren wonen

Thema's

Veilig op en tijdens je vakantie

Met onze tips van een goede voorbereiding tot jouw huis veilig achterlaten, geniet je nog meer van jouw vakantie.  

Lees meer

Inbraak voorkomen? Denk vooruit!

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Zo zorg jij voor een fijn en veilig thuis.

Lees meer

Brandpreventie en brandveiligheid

Bescherm jezelf en dierbaren tegen brand. Hoe? Dat lees je hier!

Lees meer

Waterschade

Weet waar je aan toe bent: wat is wel en niet verzekerd.

Lees meer

Verduurzamen van jouw woning

Lees alles over het verduurzamen van jouw woning en hoe het zit met verzekeringen. 

Lees meer

Rechtsbijstand bij onverwachte conflicten

Heb je een nieuwe televisie gekocht maar gaat verkoper failliet? Of heb je een conflict met je aannemer?

Lees meer over juridische bijstand

Interviews

Image
Rookmelders Aegon

"De rookmelders lagen nog in de verpakking in de kast"

'Ik werd wakker van een harde knal, waarschijnlijk een raam dat sprong door de hitte. Ik rook direct dat er iets in brand stond, stond op en wilde naar mijn zoon. Mijn kind. Hij sliep aan de andere kant van het huis. Maar het ging niet. Het vuur brandde al even en het was veel te heet. Ik kon geen kant op. De enige optie die ik toen nog had, was 112 bellen en hopen dat hij het zou halen.'

Lees verder
Image
Inbraak Aegon

Dat mijn dierbare herinneringen zijn afgepakt, vind ik het allerergste

Vooruitdenken over inbreken. Dat doe je liever niet. Toch had mevrouw Hofland het eind oktober liever wél gedaan. Er werd toen bij haar ingebroken. Ze vertelt wat deze ingrijpende gebeurtenis met haar deed. Financieel en vooral emotioneel. 

Lees verder
Image
Verduurzamen Aegon

Aan alle vooruitdenkers: check deze groene tips voor thuis

Ga je zonne-energie door je huis laten stromen? Triple glas scoren of van het gas af? Lekker duurzaam bezig! Nu je zo lekker op stoom bent: kijk meteen of het nodig is om je verzekering aan te passen na die groene verbeteringen. Hoe en wat? Je leest het hier! Ook geven we je meteen nog meer groene vooruitdenkers mee.  

Lees verder

Preventietips

Image
Voorbeelden dekkingskeuze voor de Aegon Inboedelverzekering

Welke dekking past bij jou?

Vaak kun je kiezen. Tussen basis of allrisk bijvoorbeeld. Welke dekking bij je past, hangt af van je situatie. Wat kan én wil je bijvoorbeeld zelf betalen bij een schade?

Bekijk de checkvragen
Image
preventietips inbraak

Zo voorkom je schade

Een kelder vol water of een stukgevallen tablet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, schade dus ook. En ook al ben je verzekerd, er zijn leukere dingen dan een schade indienen. Gelukkig kun je schade in veel gevallen voor zijn. Benieuwd hoe? Bekijk onze tips.

Blogs & Welke dekking past bij jou?

Image
Beste inbraakbeveiliging

De beste inbraakbeveiliging? Dat zijn de mensen zelf!

De zomer staat voor de deur. De hoogste tijd om weer op pad te gaan. Inbrekers weten dit. En zijn ook in de zomermaanden weer actief. Daar weet Evert Jansen alles van. 

Lees verder
Image
Aegon 5 dingen die je niet wilt vergeten bij verbouwing

5 dingen die je niet wilt vergeten als je gaat verbouwen

De hele benedenverdieping op de schop? Een etage erbij? Of één kamer die je gaat pimpen. Het kost vast wat stof, zweet en wie weet tranen. Maar dan heb je ook wat. 

Lees verder

Informatie over wat is verzekerd

Image
Sieraden verzekeren

Zijn sieraden verzekerd?

Je gouden armband. Die prachtige diamanten oorbellen. Of dat horloge waar je zo gehecht aan bent. Hoe verzeker je jouw sieraden? Met de Aegon Inboedelverzekering zit je goed! Je hebt dan geen aparte sieradenverzekering nodig. Er is dus standaard dekking. En bij Allrisk kun je het verzekerde bedrag ook nog verhogen. Dat is prettig, of niet?

Lees verder
Image
Brandverzekering

Glasverzekering

Met een glasverzekering verzeker je je ramen en glazen deuren tegen schade. Deze verzekering voor glas zet je vaak aan op je inboedel- of opstalverzekering. Een bal door je ruit, is er iets tegen een raam gevallen tijdens een storm of een stom ongelukje? Dat soort schades dekt een glasverzekering. Meer weten of direct afsluiten? We zijn er om jou op weg te helpen....

Lees verder
Image
Waterschade: Is lekkage verzekerd?

Is lekkage verzekerd?

Benieuwd of daklekkage verzekerd is? Of een lekkage uit een waterleiding? Schade als gevolg van een lekkage is vaak met je opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt. Of met je inboedelverzekering als je spullen door een lekkage beschadigen. Maar let goed op. Niet alle schade door lekkages is verzekerd. We leggen het graag aan je uit. Gewoon omdat het best een lastig onderwerp is.

Lees verder