Financieel vooruitdenken in 2023

  •  Meer inzicht in je geldzaken
  •  Minder geld uitgeven
  •  Geld laten groeien
  •  Verzekeringen doorlichten
Download de Checklist
Image
checklist_financieel_vooruit_header.jpg

Goede voornemens voor later. Start met vooruitdenken.

Begin met financieel vooruitdenken. Je mogelijkheden voor straks, beginnen met de slimme keuzes die je nu maakt. Gebruik bijvoorbeeld de Financieel Vooruit Checklist en zorg ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte momenten in het leven. Denk aan onverwachte leuke momenten: ineens komt er eentje bij waardoor je minder wilt werken. Heb jij het dan financieel goed geregeld? Maar ook over de mindere momenten wil je alvast nagedacht hebben. Hoe zit het bijvoorbeeld met je geldzaken als je uit elkaar gaat. Of erger: als één van jullie overlijdt? Voorkom vervelende situaties op het moment dat ze het slechtst uitkomen. Start met vooruitdenken!

Hypotheken

Woonwensen en prioriteiten veranderen met de jaren. Misschien past jouw hypotheek nog prima bij je leven van nu. Maar hoe zit dat straks? Of het je nu je eerste woning is of je vijfde: bij het kopen van een huis komt heel wat kijken. Net als bij verbouwen en/of verduurzamen. Wat je woonwens ook is, wij hebben er een oplossing voor. Maak nu slimme keuzes voor later. Want wie vooruitdenkt, is voorbereid.

Meer over hypotheken

Verzekeren

Het leven zit vol veranderingen. Misschien ga je dit jaar wel op wereldreis. Is er een baby op komst of gaat jouw kind al studeren. Start je met een nieuwe baan of ga je met pensioen. Juist bij veranderingen is het slim om te kijken of je verzekeringen up-to-date zijn. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen. 

Meer over verzekeren

Advies

Grootse plannen in het vooruitzicht? Of meerdere kleine dingen op je wensenlijstje? Wat je voornemens ook zijn, je moet ze wel kunnen betalen. Dat vraagt om vooruitdenken. Wil je graag onafhankelijk advies voor jouw geldzaken? Zoek een adviseur bij jou in de buurt. 

Vind een adviseur

Bekijk ook

Image
blog_groene_voornemens_teaser

7 groene voornemens voor het nieuwe jaar

Tegen het einde van het jaar zijn ze er weer: de goede voornemens. Je gaat meer sporten. Die extra kilootjes gaan eraf. Je wilt minder op je telefoon zitten. En nu écht. Goede voornemens zijn een goed moment om nieuwe doelen te stellen. Bijvoorbeeld om energie te besparen. Of minder nieuwe spullen te kopen. Een ‘groen’ voornemen noemen wij dat. We zetten er 7 voor je op een rij. Op naar een ‘groen’ begin van het nieuwe jaar!

Lees meer
Image
financiele voornemens blog header

financiële voornemens voor 2023 volhouden

Het nieuwe jaar is begonnen, dus is het weer tijd voor nieuwe voornemens. Vol goede moed begin je aan het nieuwe jaar. Ook financieel heb je een doel: je gaat nu écht die financiële buffer opbouwen. Tot een tegenvaller roet in het eten gooit – wéér je spaarpot aan diggelen. Goede financiële voornemens: hoe zorg je nou dat ze haalbaar zijn? En dat je je er ook het hele jaar aan houdt?

Lees meer
Image
headerfoto_manoelle

De financiële voornemens van Manoëlle: op wereldreis met kinderen

Na een heftige emotionele ervaring wisten Manoëlle Maijs en haar man Johan van Heck het zeker: we gaan het helemaal anders doen. Ze besloten hun droom te volgen en te gaan reizen. Met hun drie zoons vertrokken ze voor onbepaalde tijd uit Nederland. Zo’n ingrijpende verandering vraagt om creatief denken. Ook qua financiën. Want een wereldreis moet natuurlijk wel betaald worden. Hoe doen ze dat? We vroegen het Manoëlle tijdens een van hun camperritten door Spanje.

Lees meer