Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente

Uw geld laten beleggen tegen lage kosten
0.00/10 based on reviews
wat-is-aegon-beheerd-beleggen-lijfrente
Eenvoudig en geen omkijken
Slimme spreiding
Lage kosten
Waarom Aegon

Aegon belegt voor ruim 2 miljoen Nederlanders

Voor wie

Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente kiest u voor gemak

Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente kiest u voor gemak. U laat het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen u het werk uit handen. Uw geld wordt slim belegd tegen lage kosten. En dat werkt in úw voordeel.

Voordelen & Nadelen

Waarom wel Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente?

Eenvoudig en geen omkijken naar

Onze experts doen het werk voor u.

Uw geld wordt wereldwijd belegd

Zo loopt u minder risico.

De kosten zijn laag

En dat levert u meer op.

Waarom niet Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente?

Zelf alle beleggingsbeslissingen nemen?

Dan past Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente niet bij u. En kunt u beter overstappen naar een andere aanbieder. 

Wilt u een laag bedrag beleggen?

Wij raden u aan om minimaal €6.500,- te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden

Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder.

Verschillen

Wat zijn de verschillen met uw huidige product?

Vanaf nu kunt u overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente. We vinden het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Daarom hebben we de verschillen tussen uw huidige beleggingsrekening en Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente voor u op een rij gezet.
 

We beleggen voortaan voor u

Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente kiest u niet meer zelf in welk fonds u belegt, maar laat u het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen het werk voor u uit handen. Hiervoor hebben zij wel uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. De experts van Aegon zorgen er vervolgens voor dat er altijd binnen uw profiel belegd wordt. Zij beleggen uw geld in Aegon beleggingsfondsen. Deze zijn wereldwijd én in 9 verschillende beleggingscategorieën gespreid: van aandelen tot staatsobligaties.

 

U krijgt vaker informatie van ons

U heeft altijd inzicht in uw beleggingen via Mijn Aegon. Ook ontvangt u een fiscaal jaaroverzicht. Precies zoals u van ons gewend bent. We geven u voortaan elk kwartaal een uitgebreide update over de ontwikkelingen van uw portefeuille. Is de waarde van uw portefeuille onverhoopt 10% of meer gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal? Dan informeren we u daar zo snel mogelijk over.

 

Alle verschillen op een rij

Wilt u precies weten wat er verandert? We vertellen het u graag. Download de gedetailleerde vergelijking van uw huidige beleggingsrekening met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente.

 

Verschillen Aegon Lijfrente Mix Beleggen.pdf

Verschillen Aegon Lijfrente Vrij Beleggen.pdf

Verschillen Aegon Lijfrente Profiel Beleggen.pdf

Kosten & productinformatie

De totale beleggingskosten veranderen

De kosten die u betaalt voor uw beleggingsrekening veranderen. Voor het overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente betaalt u geen kosten.

U bent al klant bij ons. Daarom betaalt u in 2018 geen vaste servicevergoeding. En in 2019 krijgt u 50% korting. U betaalt dan slechts € 15,-. Vanaf 2020 betaalt u pas het volledige bedrag van € 30,-.  De kosten brengen wij per kwartaal in rekening.

 

Kosten Huidige beleggingsrekening Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente

Aan- en verkoopkosten

0,25% per transactie

Geen

Vaste kosten Geen € 30,- servicevergoeding per jaar
Fondskosten 0,14% - 0,55% per jaar (afhankelijk van het fonds waarin belegd wordt)  0,18% - 0,20% per jaar (afhankelijk van de verdeling van fondsen waarin belegd wordt)
Variabele kosten

0,36% servicekosten per jaar
(Lijfrente Beleggen Vrij & Mix)

0,48% servicekosten per jaar (Lijfrente Profiel Beleggen)

0,35% beheervergoeding per jaar

 

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 6.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 6.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

 

 

Kenmerken van Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente

Wat is lijfrente? Met Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente belegt u op een geblokkeerde rekening. Uw inleg mag u aftrekken van uw belastbare inkomen. Het bedragt dat u aftrekt mag ieder jaar net zo groot zijn als uw fiscale jaarruimte. Na de looptijd zet u de opgebouwde waarde om in een lijfrente-uitkering. Met deze uitkering vult u uw pensioen aan. Een adviseur kan u uitgebreid advies geven over uw persoonlijke situatie.
Inleg U kunt in één keer een bedrag inleggen of maandelijks een vast bedrag.
Tussentijds opnemen Nee
Extra stortingen mogelijk Ja
Fondsen

Aegon Diversified Equity Fund II (zakelijke waarden)

Aegon Diversified Bond Fund (vastrentende waarden)

Liquide middelen

Risicoafbouw Bij risicoafbouw gaan wij minder risicovol voor u beleggen zodra de doeldatum dichterbij komt. Belegt u voor een pensioen of noodzakelijke uitgaven in de toekomst en bent u geheel of voor een groot deel afhankelijk van het geld dat wij voor u beleggen? Dan passen we automatisch risicoafbouw toe. Is dat niet het geval? Dan kunt u ook zelf voor risicoafbouw kiezen.
Beleggings- en risicoprofiel

Om voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. Behalve als u na de vragenlijst uitkomt op het profiel met het minste risico: defensief. 

Wijzigingen doorgeven Wijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Eenmaal per jaar vragen wij u dan ook om opnieuw een vragenlijst in te vullen. 

 

Let op: Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden. Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder. Meer informatie over Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en de kosten en risico's vindt u in de  informatiewijzer

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Aegon geeft geen advies op het gebied van beleggen en vermogensbeheer. Loop geen onnodig risico, lees ook de Financiële Bijsluiter.

 

Wilt u onafhankelijke informatie over beleggen? Lees meer op Wijzer in geldzaken.

 

Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente is een product van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB .

Vragen

Veelgestelde vragen

Hoe doe ik een aan- of verkoop op mijn Aegon Beheerd Beleggen?

U kunt zelf geen aankoopopdracht invoeren voor uw Aegon Beheerd Beleggen
Dit doen experts voor u op basis van uw risicoprofiel.

Een verkoopopdrachten voert Aegon tijdelijk voor u uit
U geeft een verkoopdracht door via het webformulier Digitaal loket bankzaken. U geeft in uw verzoek aan:

  • hoeveel participaties u wilt verkopen of het bedrag dat u wilt laten overboeken
  • uw tegenrekening

Aan- en verkoopopdrachten worden alleen op handelsdagen uitgevoerd
Een handelsdag is een dag dat de beurs open is. In weekenden en op feestdagen is de beurs gesloten.

  • Een opdracht voor 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van die handelsdag. De opdracht is de volgende dag rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.
  • Een opdracht na 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van de eerst volgende handelsdag. De opdracht is de dag daarna rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Welke vergoedingen en kosten betaal ik voor Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?
Bij Aegon Beheerd Beleggen heeft u te maken met twee soorten vergoedingen
Dit zijn vergoedingen voor Aegon Beheerd Beleggen en de fondskosten van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen. 

U betaalt onderstaande vergoedingen 
Deze vergoedingen brengen we achteraf per kwartaal in rekening: 
  • een vaste servicevergoeding van €30,- (incl. btw) per beleggingsrekening per jaar
  • een beheervergoeding van 0,35% (incl. btw) over het belegd vermogen per jaar
U ziet deze vergoedingen na inhouding bij uw transacties in Mijn Aegon. 

De fondskosten zijn al verwerkt in de dagelijkse koers van de beleggingsfondsen
En zijn dus al van uw nettorendement afgetrokken. We laten de fondskosten wel apart zien in uw kwartaalrapportage. Zo heeft u inzicht in de totale kosten. 
Over het jaar 2016 waren de kosten voor deze fondsen respectievelijk 0,18% en 0,20%. Hoe hoog deze fondskosten voor u zijn, is afhankelijk van hoeveel er gemiddeld per jaar in de fondsen voor u is belegd.

Meer informatie over de vergoedingen, de fondskosten en de actuele fondsinformatie vindt u in de Informatiewijzer en op onze pagina Fondsen en koersen.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.